Tip dana: Barselona – Real Madrid: Dovoljno je samo reći “El Klasiko”!

U subotu se nastavljaju mečevi španske La Lige, a ovoga puta smo za vas analizirali najveći derbi španskog fudbala, popularni “El Klasiko”, duel između Barselone i Real Madrida.
Prava je šteta zaista što ovom susretu neće prisustvovati navijači, a inače, meč između dva ljuta rivala je zakazan za 16 časova.

Barselona: Koliko može Barsa ove sezone?

Ovog leta su se u Barseloni desile velike promene. Pre svega, novi trener kluba je postao Ronald Kuman koji ima za zadatak da ovaj tim dovede do šampionske titule, ali i da izbori samu završnicu Lige šampiona, nakon što je prošla sezona kada su u pitanju Katalonci bila zaista loša.
Naime, ekipa sa “Nou Kampa” je u ligi zauzela drugo mesto na tabeli, dok su u Ligi šampiona ispali u četvrtfinalu od Bajerna iz Minhena i to pošto su doživeli više nego ubedljiv poraz, pošto je taj duel završen sa rezultatom 8:2.
Dosta se pisalo o tome da će Leo Mesi napustiti klub, čak je i utisak da omaleni Argentinac nikad bliži nije bio odlasku u neku drugu ekipu, ali je na kraju ipak odlučio da ostane u Barsi i pokuša da dođe ponovo do trofeja u Ligi šampiona, što će biti izuzetno težak zadatak iako su izabranici Ronalda Kumana sjajno startovali u ovom takmičenju.
Naime, Barsa je bez većih problema savladala Ferencvaroš, a taj duel je završen rezultatom 5:1.
Što se tiče prvenstva, utisak je da Leo Mesi i drugari mogu i moraju dosta bolje. Naime, ekipa iz Katalonije se trenutno nalazi na desetom mestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova, a u prošlom kolu su doživeli i svoj prvi poraz u šampionatu pošto su izgubili na gostovanju kod Hetafea, kada je bilo 1:0. I pre toga su izabranici Ronalda Kumana osvojili samo jedan bod, ali na svom “Nou Kampu” protiv Sevilje, a taj meč je završen rezultatom 1:1, uz podatak da su gosti bili možda i bolji rival na tom susretu.

Real Madrid: Loša forma Madriđana!

Real je krenuo dosta dobro u ovom prvenstvu, ali je utisak da se Madriđani nalaze u velikoj krizi rezultata i to pošto su prošlog vikenda doživeli šokantan poraz na svom terenu protiv Kadiza, a onda su poraženi i u prvom kolu Lige šampiona, kada je Šahtjor mimo svih očekivanja odneo bodove iz Madrida. Ukrajinska ekipa je imala neverovatnih 0:3 na poluvremenu ali su u nastavku izabranici Zinedina Zidana zaigrali bolje, postigli brza dva gola, i čak u sudijskoj nadoknadi stigli i do trećeg, ali je on opravdano poništen zbog ofsajd pozicije. Na sreću, Madriđani imaju još dosta vremena da poprave stvari u ovoj grupi, i bio bi zaista pravi šok za sve navijače ovog tima da ne izbore plasman u nokaut fazu.
Inače, fudbaleri Reala su prošle sezone konačno došli do šampionske titule u španskoj La Ligi, iako sve nije krenulo baš najbolje.
Naime, izabranici Zinedina Zidana su imali dosta problema u prvom delu sezone, ali je “kralj” zaigrao najbolje, onda kada je to najporebnije, pošto su u nastavku šampionata koji je prekinut zbog pandemije koronavirusa, u jedanaest odigranih mečeva ostvarili čak deset trijumfa, uz remi u poslednjem kolu protiv Leganesa, kada je već sve bilo rešeno.
Nažalost, Madriđani su zaustavljeni u osmini finala Lige šampiona i to od Mančester Sitija, a upravo je trofej u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju primarni cilj Reala kada je ova sezona u pitanju.
Inače, u poslednjem međusobnom susretu između Barselone i Reala su slavili Madriđani, a taj duel je završen rezultatom 2:0.

Naš predlog

Ne treba zanemariti podatak da Barselona još od 2017. godine nije poražena na svom terenu od Reala. Ipak, utisak je da i jedna i druga ekipa ne briljira na startu novog šampionata, a posebno se to odnosi na Real koji je vezao dva poraza u La Ligi i u Ligi šampiona i sigurno da bi novi neuspeh bio možda i previše. Toplo vam preporučujemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda jer je zaista nezahvalno prognozirati u kom smeru bi mogao da ode ovaj susret. Ono što vam svakako možemo preporučiti je da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.59, jer se zaista očekuje da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan gol na ovom susretu. Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.66. Za kraj, mišljenja smo da će u prvom poluvremenu pasti makar jedan gol, ali svakako ne više od dva, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom I1-2 za koju je kladionica Meridianbet dala koeficijent 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.