Tip dana: Arsenal – Lester: “Lisice” pod topovskom vatrom na “Emirejtsu”!

U nedelju je na programu nekoliko interesantnih mečeva u okviru šestog kola engleske Premijer lige, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Arsenala i Lestera.
Meč između ove dve ekipe zakazan je za 20 časova i 15 minuta.

Arsenal: Stvari idu na bolje!

U prethodnih nekoliko godina fudbaleri Arsenala nažalost nisu uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, što će svakako i ovog puta biti primarni cilj. Izabranici Mikela Artete generalno za sada igraju dosta dobro i posle pet odigranih kola se nalaze na šestom mestu na tabeli sa devet odigranih bodova, koliko ima i petoplasirani Lester koji im između dolazi u goste u ovom kolu.
Pre svega, treba reći da “tobdžije” nisu imale najbolji raspored, ali su ipak uspeli da dobiju duele protiv Fulama, Vest Hema i Šefilda, dok su očekivano poraženi na gostovanjima kod Liverpula i Mančester Sitija, ali treba napomenuti da su ostavili zaista dobar utisak u tim duelima.
Posebno se to odnosi na meč prošlog kola kada su izabranici Mikela Artete pružili odličan otpor vicešampionu Premijer lige, čak su većim delom tog susreta bili bolja ekipa na terenu, ali su nažalost morali kući pognute glave, pošto je na kraju bilo 1:0.
Inače, u četvrtak je Arsenal odigrao još jedan dobar meč i to u prvom kolu Liga Evrope, kada su slavili na gostovanju kod Rapida iz Beča, i to posle preokreta, a na kraju je bilo 1:2.
Ono što svakako ne treba zaboraviti je da su fudbaleri Arsenala imali jednu popriličnu lošu sezonu u Premijer ligi, a verovatno da je najbolji pokazatelj za to i tek deseto mesto na kraju šampionata, što je zaista ispod svakog nivoa kada su ambicije “tobdžija” u pitanju, pa je sigurno da će sve to pokušati da poprave u ovom šampionatu.

Lester: Mogu li “lisice” da se umešaju u borbu za plasman u Ligu šampiona?

Fudbaleri Lestera su sjajno započeli ovaj šampionat, pošto su u prva tri kola ostvarili isto toliko trijumfa, ali su nakon toga doživeli dva neprijatna poraza i tako pali na peto mesto na tabeli uz isti broj bodova kao i šestoplasirani Arsenal kod koga gostuju u ovom kolu.
U prvom kolu su “lisice” slavile na gostovanju kod Vest Bromvič Albiona, da bi nakon toga odigrali sjajan meč i na svom terenu protiv Barnlija, kada je bilo 4:2. U trećem kolu su izabranici Brendana Rodžersa odigrali jedan od najboljih mečeva u poslednje vreme, možda čak i u poslednjih nekoliko sezona, pošto su slavili na gostovanju kod Mančester Sitija, a taj duel je završen rezultatom 2:5.
I kada su svi očekivali od Lestera da nastavi sa sjajnim partijama i u nastavku šampionata, “lisice” su doživele dva neprijatna poraza u kojima nisu postigli niti jedan gol. Prvo su poraženi od Vest Hema na svom terenu, a onda kao domaćini izgubili i meč protiv Aston Vile kojoj je to bio četvrti vezani trijumf.
Ono što svakako valja pomenuti je da je Lester slavio u prvom kolu Liga Evrope protiv Zorije, a taj duel je završen rezultatom 3:0, što nam samo pokazuje da će izabranici Brendana Rodžersa imati velike ambicije i u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.
Inače, Fudbaleri Lestera su igrali sjajno prošle sezone, ali je utisak da su podbacili kada je trebalo da budu najbolji, što je dovelo do toga da u poslednjem kolu Premijer lige ostanu bez plasmana u Ligu šampiona.

Naš predlog

Utisak je da Arsenal konačno igra onako kako to svi navijači ove ekipe očekuju, ali je ponovo veliko pitanje da li će to biti dovoljno za plasman u Ligu šampiona, gde baš dugo nismo imali priliku da gledamo “tobdžije”. Što se Lestera tiče, “lisice” su u poslednja dva kola doživele dva vezana poraza, pa je sigurno da će to pokušati da izbegnu ovog puta. Ipak, mišljenja smo da je domaća ekipa blagi favorit, pa vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00. Treba ovde očekivati i golove, i to na obe strane, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet dala koeficijent 1.68. Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.