Tip dana: Crvena Zvezda – Liberec: Veliki ispit za četu Dejana Stankovića!

U četvrtak su na programu mečevi drugog kola Liga Evrope, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji se igra na stadionu “Rajko Mitić” gde će fudbaleri Crvene Zvezde dočekati Liberec.
Duel između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 55 minuta.

Crvena Zvezda: Mogu li crveno-beli do trijumfa?

Veliki ispit očekuje crveno-bele u četvrtak kada će na svom terenu dočekati Liberec u okviru drugog kola grupne faze Liga Evrope.
Poslednjih nekoliko godina crveno-beli postižu zapažene rezultate na evro sceni, pošto su između ostalog dva puta zaredom igrali Ligu šampiona, i tu ostvarili jednu veliku pobedu i to protiv Liverpula, koji je iste godine došao do šampionske titule u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Prošle zime su se desile velike promene na stadionu “Rajko Mitić” pošto je Vladan Milojević napustio klub a na njegovo mesto je postavljen Dejan Stanković, kome je ovo prvi ozbiljniji trenerski posao.
Bivši fudbaleri Intera, Lacija i Crvene Zvezde je uspeo da donese šampionsku titulu klubu sa stadiona “Rajko Mitić”, ali nažalost nije uspeo da ponovi uspeh svog prethodnika Vladana Milojevića, jer je ispao u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Omonije, što je za sada verovano i najveća mrlja u kratkoj trenerskoj karijeri Dejana Stankovića.
Ipak, Zvezda je uspela da dođe do plasmana u Ligu Evrope, gde su u prvom kolu doživeli poraz na gostovanju kod Hofenhajma, iako nimalo nisu razočarali u tom susretu.
Što se tiče domaćeg šampionata, crveno-beli se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Vojvodinu i čak devet bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Partizan. Ipak, u prošlom kolu je aktuelni šampion Srbije mimo svih očekivanja samo remizirao protiv Javora na svom terenu, a taj duel je završen rezultatom 0:0, uz konstataciju da je oporavljeni Mirko Ivanić promašio penal na tom meču.
Kada je u pitanju duel protiv Libereca, svakako treba napomenuti da Dejan Stanković neće moći da vodi svoj tim na ovom meču pošto je na utakmici protiv Hofenhajma zbog prigovora dobio crveni karton.

Liberec: Ulazak u grupnu fazu je veliki uspeh!

Ekipa Slovan Libereca se vraća u evropska takmičenja posle tri godine pauze pre čega je pet sezona u nizu igrala barem kvalifikacije.
Posle tri godine tokom koje nisu nijednom zauzeli bolje mesto od šestog, prošle sezone su uspeli da izbore plej-of češkog šampionata, a zatim zauzmu petu poziciju što im je između ostalog donelo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.
Tu su krenuli od drugog kola gde su bez većih problema savladali litvanski Riterae i opravdao ulogu velikog favorita, a u narednom kolu su imali i dosta sreće prtoiv FCSB-a.
Ne treba zaboraviti da je FCSB prethodno izbacio TSC iz Bačke Topole u jednom fenomenalnom susretu koji je završen rezultatom 6:6, a onda dočekao Čehe bez maltene cele prve postave, uz neke igrače koji su potpisali ugovor na dan utakmice, zbog poznate situacije koja je zadesila ovu ekipu sa koronavirusom.
Taj meč je završen rezultatom 2:0, da bi u plej ofu za rivala dobili kiparski APOEL, i sigurno je da nisu bili favoriti u tom duelu. Ipak, petoplasirana ekipa iz prošlogodišnjeg češkog šampionata je slavila sa 1:0 u tom duelu i došla do plasmana u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje, što je bez ikakve sumnje veliki uspeh.
Što se tiče češkog šampionata, u ovom trenutku se Liberec nalazi na petom mestu na tabeli, a u prošlom kolu su slavili na svom terenu protiv Pribrama, kada je bilo 3:0.
U prvom kolu grupne faze Liga Evrope su fudbaleri Libereca odigrali jedan sjajan meč i slavili na svom terenu protiv Genta, a taj duel je završen rezultatom 1:0, zbog čega sasvim sigurno u jednom izuzetno lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje.

Naš predlog

Sigurno je da će izabranici Dejana Stankovića učiniti sve od sebe da dođu do trijumfa na ovom susretu, i zaista deluje da su crveno-beli favoriti na ovom duelu, obzirom da imaju dosta viške iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju. Zbog toga vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85. Ne treba na ovom susretu očekivati previše golova, ali će ih svakako biti, pa vam savetujemo da probate sa igrom 2-3 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.