Tip dana košarka: Maccabi T.A. vs Crvena zvezda, “ponos Izraela” dočekuje crveno bele u jako bitnom meču.

Crvena zvezda

Makabi dočekuje Crvenu zvezdu u jednom od derbija Evrolige za ovo kolo. Utakmica je na programu od 20:05h. Makabi igra promenljivo ove sezone. Naime, odigraju nekoliko zaista sjajnih mečeva i ostave utisak da bi sa takvom igrom mogli do ozbiljnih rezultata, a onda vežu dva tri poraza koja ih koštaju dobre forme i momentuma. Sa druge strane u sličnoj situaciji se nalazi i Crvena zvezda koja nije uspela da naplati dobre igre u nekoliko mečeva ove sezone. Ovaj meč može i jednima i drugima da eventualnom pobedom donose mnogo toga na svim planovima.

Maccabi Tel Aviv: Janis Sveropulos je dobro postavio igru Makabija, čekaju se “plodovi” njegovog rada.

Ova ekipa Makabija se ne razlikuje previše od rostera iz prošle sezone. Skoti Vilbekin ponovo predvodi ovaj tim i lider je od koga se mnogo očekuje. Veliko pojačanje za „ponos Izraela“ je dolazak Krisa Džounsa, bek šutera koji može da pogađa u serijama šuteve za tri poena i sa poludistance. Još jedno veliko, možda i najveće pojačanje ovog leta, je dolazak Ante Žižića iz Klivlenda. Hrvatski centar je u kratkoj epizodi u Darušafaki pre nekoliko godina pokazao koliko može u evropskoj košarci i da mu period prilagođavanja neće biti dugačak. Kada pričamo o igri Makabija, znamo da oni vole da igraju u tranziciji, sa puno kontakta i na veliki broj poena, pogotovo kada nastupaju u svojoj dvorani. Oni su u velikom gubitku, zbog odsustva publike, jer imaju jednu od najboljih atmosfera u celoj Evropi. Vilbekin igra sjajno kao i Žićić, a čeka se mnogo bolji doprinos Dorsija i Brajanta.

Crvena zvezda: Crveno beli ne znaju za poraz u ABA ligi, ali bolji rezultati se očekuju u Evroligi.

U novu sezonu Crvena zvezda ulazi sa nekoliko novih lica. Pre svega, najbitnija promena desila se na klupi. Saša Obradović je konačno stigao u svoj matični klub, iako je bio želja uprave crveno belih već nekoliko godina unazad. Sa dolaskom novog trenera, usledile su brojne promene u igračkom kadru. Dva nova plejmejekera po ukusu trenera su bila prva pojačanja. To su Kori Volden koji je stigaoo iz Partizana i Lengston Hol koji je pojačanje iz Promiteasa. Pored njih dvojice, doveden je igrač koji bi trebalo da pravi najveću razliku u napadu, a to je Džordan Lojd. Sjajni bek koji je nastupao za Valensiju sa velikim uspehom prošle sezone. U reketu novo lice je centar Teri koji će Crvenoj zvezdi doneti preko potreban atlecizam i sjajna preuzimanja u odbrani. Tu je i Marko Simonović koji će svojim iskustvom doneti preko potrebnu sigurnost u igri.  Džoni O'Brajant je takođe u rosteru kao i Tejlo Ročesti, ali od njih dvojice se tek očekuju dobre igre. Crveno beli igraju dobru košarku, ali nisu rezultati u Evroligi na zavidnom nivou i onakvi kakvi su očekivani na malom Kalemegdanu.

Naš predlog:

Meč koji donosi sam po sebi veliki broj predloga. Meridianbet kao favorita na ovom meču vidi ekipu Makabija i pobedu domaćina plaća kvotom 1.28. Ukoliko smatrate da crveno beli mogu do iznenađenja, Meridianbet pobedu gostiju plaća kvotom 3.75. Mi biramo treći predlog. A to je: gost postiže ukupno poena više od 71.5 i Meridianbet daje kvotu 1.70 za taj predlog. Smatramo da je ovo preniska granica za broj poena Crvene zvezde, jer tim Saše Obradovića ima nekoliko jako dobih napadača u svom rosteru. Ukoliko Crvena zvezda bude imala iole normalne procente šuta, ova granica je itekako dostižna i ovo je po nama tip dana kada je košarka u pitanju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.