Tip dana: Real Madrid – Atletiko Madrid: Atletiko čeka Madrilenjo kao lider, ali je Zidan noćna mora za ”Čoloa”!

Ovog vikenda su na programu mečevi trinaestog kola španske La Lige a derbi kola i jedan od najvećih derbija španskog fudbala se igra u Madridu gde će Real dočekati prvoplasirani Atletiko.
Prava je šteta što ovom duelu neće moći da prisustvuju navijači, a inače početak meča je zakazan za 21 čas.

Real Madrid: Nešto bolje partije u poslednje vreme!

Fudbaleri Reala su imali velike ambicije kada je ova sezona u pitanju, ali se mora priznati da su izabranici Zinedina Zidana katastrofalno startovali u ovom šampionatu, i tek su u poslednjih nekoliko kola počeli da pokazuju zašto su pre početka španske La Lige, ali i Lige šampiona smatrani za jedne od najvećih favorita za osvajanje tih takmičenja.
U ovom trenutku se izabranici Zinedina Zidana nalaze na četvrtom mestu na tabeli i imaju šest bodova manja u odnosu na prvoplasirani Atletiko Madrid pa će ovo biti lepa prilika da aktuelni šampion eventualnim trijumfom prepolovi bodovnu prednost koja u ovom trenutku svakako nije mala, ozbirom da Atleiko ima i meč manje u odnosu na Real Madrid.
U prošlom koli španske La Lige “Madriđani” su odigrali jedan fantastičan meč na gostovanju kod Sevilje u kom su rutinski slavili sa 0:1.
Ne treba zaboraviti ni da su izabranici Zinedina Zidana odmah nakon toga na svom terenu bez većih problema savladali Menhengladbah, čime su se plasirali u nokauf fazu Lige šampiona.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je Real Madrid odigrao četiri susreta na svom stadionu na kojima su ostvarili dva trijumfa i doživeli dva poraza, pa je sigurno da je došlo vreme za popravku mečeva kao domaćin.

Atletiko Madrid: Mogu li Madriđani do titule?

Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, sigurno se svi sećamo da su Madriđani katastrofalno započeli šampionat, ali su posle pauze zbog koronavirusa zaigrali sjajno i potpuno zasluženo došli do trećeg mesta i izborili novi plasman u Ligu šampiona, gde su prošle sezone dogurali do četvrtfinale, u kom su zaustavljeni, pošto je Lajpcig bio bolji i slavio sa 1:2.
Kada je u pitanju ovaj šampionat, konkretno, špansko fudbalsko prvenstvo, sigurno je da sve “jorgandžije” mogu da budu prezadovoljne sa načinom na koji njihovi fubaleri igraju, a to nam sve najbolje opisuje i trenutno prvo mesto na tabeli španske La Lige uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Sosijedad, ali i uz dva meča manje, pa je sigurno da bi “jorgandžije” sa eventualnim pobedama u tim zaostalim duelima još više povećali svoju bodovnu prednost u odnosu na njihove najbliže pratioce.
Što se tiče Lige šampiona, Atletiko je u prošlom kolu igrao ključni meč kada je u pitanju plasman u narednu fazu i uspeli su da ostvare trijumf na gostovanju kod Salcburga, a taj duel je završen rezultatom 0:2, što je svakako bila najbolja partija za Madriđane ove sezone u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Inače, u prošlom kolu španske La Lige Atletiko je bez većih problema slavio na svom terenu protiv Valjadolida, čime su produžili svoju seriju bez poraza na čak deset mečeva, što je svakako podatak koji ne treba zanemariti.

Naš predlog

Očekuje nas jedna izuzetno zanimljiva utakmica u kom će po svemu sudeći oba tima ići na trijumf, iako Atletiku odgovara i bod, pošto imaju dva meča manjka u odnosu na skoro sve ekipe u prvenstvu, a i pored toga se nalaze na prvom mestu na tabeli. Ipak, treba reći da Real polako ali sigurno diže formu, a ne treba zaboraviti da Zinedin Zidan ima odličan odnos u međusobnim mečevima protiv “Čola” Simeonea, pa smo mišljenja da će domaćin upisati novu pobedu na ovom susretu. Kladionica Meridianbet 1 plaća sa kvotom 2.60. Takođe, treba očekivati da i jedni i drugi postignu makar po jedan gol na ovom susretu zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.90. Iz istog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 3+, a kladionica Meridianbet je odredila koeficijent za ovu igru koji iznosi 2.20, što je poprilično dobra kvota.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.