Tip dana košarka: Budućnost vs Mornar, dva tima iz Crne Gore igraju derbi meč ABA lige.

Budućnost

Budućnost dočekuje ekipu Mornara u praznoj “Morači” i ovo će biti jedan od najvažnijih duela u ABA ligi za oba tima. Budućnost ne zna za poraz i dalje u regionalnom takmičenju i pobedom na ovom susretu će zacementirati svoju poziciju i tako će se približiti plasmnu u najbolje četiri ekipe. Sa druge strane Mornar igra dobru košarku, ali imaju problema sa oscilacijama u igri. Ono što je zanimljivo, to je da će se ova dva tima sastati i u Evrokupu za nekoliko dana u istoj dvorani. Ovaj meč je na programu od 19h.

Budućnost: Tim koji ne zna za poraz u ABA ligi je favorit na svakom meču u tom takmičenju.

Ponovo sjajan roster ekipe iz Podgorice. Nekoliko igrača koji su bili okosnica prošle sezone su ostali u ovom timu. Džastin Kobs je i ove sezone lider ovog tima koji igra veoma kvalitetno u oba pravca. Pored njega tu je i ljubimac navijača, Nikola Ivanović koji se posle sezone gde je imao problema sa povredom, oporavio i potpuno spreman dočekuje novu takmičarsku godinu. Dobili su konkurenciju na spoljnim pozicijama u vidu Amadea Delavalea koji je imao odlične angažmane u prošlosti. Melvin Edžim, posle nekoliko klubova u Italiji i Rusiji, novi angažman pronašao je upravo u Podgorici. Petar Mijović ima zanimljiv roster na raspolaganju i konkurentan su tim u svim takmičenjima. Igraju zaista sjajno, nemaju poraz u ABA ligi, dok su sa druge strane u Evrokupu izborili plasman u top16 fazu ovog takmičenja. Videćemo koliko će moći u ovom ritmu sjajnih rezultata?!

Mornar: Ekipa iz Bara ima sjajan roster kada je napad u pitanju, ali u fazi odbrane imaju mnogo prostora za napredak.

Mornar je ekipa koja je ove godine pravljena za velika dela. Doveli su nekoliko jako dobrih košarkaša i napadaju sam vrh ABA lige, a želja im je da što dalje doguraju i u Evrokupu. Pulen i Nidam su ostali u klubu, kao i dvojac pod košem Uroš Luković i Miliko Bjelica. Doveden je Keni Gabrijel kao veliko pojačanje i kao neko ko može svojim iskustvom igranja u jakim ligama da prenese drugim igračima. Mnogo više se očekuje od Vajtheda koji je došao sa velikim renomeom prošle sezone, ali nije igrao u dobrom ritmu. Trener pavićević gaji napadački stil košarke sa velikim brojem poseda i šuteva za tri poena. Mornar je u Baru jako nezgodan rival i biće teško slaviti protiv njih. Vode bitku na dva fronta i ove sezone, za sada im ide sasvim solidno, jer su na korak od plasmana u top15 fazu Evrokupa, dok se u ABA ligi drže jako dobro i slavili su protiv Partizana u prošlom kolu.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izabrati nekoliko predloga. Meridianbet kao favorita vidi ekipu Budućnosti i pobedu domaćina plaća kvotom 1.35. Ukoliko smatrate da Mornar može do brejka u Podgorici, pobedu gostiju Meridianbet daje kvotu 2.95. Mi smo izabrali neki treći predlog. A to je: gost postiže ukupno poena više od 75.5 i Meridianbet daje kvotu 1.74 za ovaj predlog. Mornar ima napadačkog potencijala da ubaci svakoj ekipi u Evropi više od ove granice poena. Pulen i Vajthed su uhvatili svoj ritam napadački ritam i očekujemo da im se i ostali priključe kada je napad u pitanju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.