Tip dana košarka: Bayern Munich vs Baskonia, jedan od najinteresantnijih mečeva danas!

Baskonia

Bajern igra odlično ove sezone pod trenerskom palicom Trinkijerija. Na vrhu su tabele i očekuje se od njih da izbore plasman u top8 fazu. Sa druge strane Baskonija igra jako promenljivo od početka. Ostvare pobedu, ali nakon toga vežu nekoliko loših igara. Duško Ivanović je napravio tim koji može da se bori na oba fronta. Bajern je imao dobijenu utakmicu protiv Zenita, ali su na kraju poraženi. Očekujemo jako uzbudljiv meč ovih rivala, jer su sličnih kvaliteta i to nam garantuje dobar i neizvestan duel. Na programu je od 19:30h.

Bayern Munich: Trinkijeri je uspeo da implementira svoju filozofiju u ovaj roster tima iz Minhena.

Bajern je napravio pravi remont kada je roster u pitanju. Nekoliko igrača iz prošle sezone kao što su Nihad Đedović i Vladimir Lučić će i ove sezone biti nosioci igre, ali novi trener Andrea Trinkijeri je doveo nekoliko igrača po svom ukusu koji bi po njemu trebali da naprave razliku. Vejn Baldvin je pojačao spoljnu liniju dolaskom iz Olimpijakosa, kao i Nik Vejler Bab koji je imao sjajnu sezonu u nemačkom Ludvizburgu. Reket je ostao prazan odlaskom Monroa, pa je Džejlen Rejnolds postao novi igrač bavarske ekipe. Džažuan Džonson je doveden kao “streech” četvorka i njegovo prisustvo u skoku će biti jako bitno za ovaj tim. Očekuje se da Trinkijeri malo “zategne” odbranu Bajerna, jer je to prethodnih sezona bio najveći problem. Odlično su se za sada pokazali i napravili su dve promene u timu. Malkom Tomas je otišao, kao i Brej, a stigli su Gist i Sili.

Baskonia: Ukoliko pronađu kontinuitet u formi, mogu biti jako opasni do samog kraja.

Sjajan posao odradio je Duško Ivanović od dolaska na klupu Baskonije prošle sezone. Osvojena je titula u Endesa ligi pobedom nad Barselonom u finalu. Za ovu sezonu Baskonija je napravila nekoliko promena u svom rosteru. Reket je pojačao Toni Džekiri posle sjajne sezone u Asvelu. On će uz Diopa i Fola biti okosnica u reketu tima iz Vitorije. Verovatno i najveće pojačanje ovog leta stiglo je iz Albe. Rokas Geidraitis je došao u redove Baskonije i biće pravo osveženje za ovaj sastav. Ovaj tim pod Duškom Ivanovićem igra jednu modernu i brzu košarku sa velikim brojem asistencija, gde prednjači plejmejkerski tandem Vildoza – Henri. Zoran Dragić je tu da svojim iskustvom pomogne mlađim igračima i Baskonija može biti jedno od prijatnijih iznenađenja ove sezone. To su do sada i pokazali, ali nekako moraju da nađu način da smanje loše periode u igri koji su ih koštali nekoliko poraza ove sezone.

Naš predlog:

Ovaj meč je potencijalno jako dobar za više potencijalnih predloga. Mi smo se ipak odlučili za jedan. A to je : domaćin pobednik meča sa hendikepom (-2.5) i Meridianbet daje kvotu 1.80 za ovaj predlog. Jednostavno očekujemo pobedu domaćin na ovom susretu, jer se radi o ekipi koja na svom parketu igra izuzetno kvalitetno i u visokom ritmu. Očekuje se da na ovom meču izađu u kompletnom sastavu i to je jedna od bitnijih stvari u ovoj analizi. Baskonia sa druge strane u gostima igra nešto slabije i trenutno su u blagoj krizi kada je forma u pitanju, što se oslikava u rezultatima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.