Tip dana: Lacio – Napoli: Rim u opasnosti, Napolitanci ante portas!

Ovo kolo Serije A nam je za sada donelo dosta uzbuđenja, a šlag na tortu bi svakako trebalo da predstavlja i duel na “Olimpiku” gde će fudbaleri Lacija dočekati Napoli.
Meč između ove dve izuzetno kvalitetne ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lacio: Rimljani su u krizi!

Utisak je da izabranici Simonea Inzagija prikazuju dva lica ove sezone. Ono pozitivno se tiče Lige šampiona gde su Lacijali u nimalo lakoj grupi došli do plasmana u nokaut fazu što je svakako ogroman uspeh obzirom da se Rimljani baš dugo nisu takmičili u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Ipak, ono negativno lice se odnosi na Seriju A gde Sergej Milinković-Savić i drugari imaju ogromnih problema u poslednje vreme, o čemu nam možda i najbolje svedoči trenutna tabela koja nam pokazuje da se Lacio nalazi na tek devetom mestu što je daleko ispod svih očekivanja.
U prošlom kolu su Rimljani samo remizirali na gostovanju kod Beneventa, a taj duel je završen rezultatom 1:1. Ni pre toga se izabranici Simonea Inzagija nisu proslavili pošto su na svom terenu mimo svih očekivanja doživeli poraz od Verone, a taj duel je završen rezultatom 1:2, iako je Lacio propustio nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola na tom susretu.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada su Lacijali odigrali šest susreta na “Olimpiku” na kojima su ostvarili samo jedan trijumf, dva remija i čak tri poraza, i sigurno je da su loše partije na svom terenu jedan od glavnih uzroka što se Lacio nalazi ovoliko nisko na tabeli, ali na sreću ima još dosta vremena da se stvari poprave.
Kada su međusobni dueli u pitanju, na poslednja dva susreta su slavili fudbaleri Napolija, dok je pre toga Lacio slavio na svom terenu sa 1:0. Ono što je veoma zanimljivo je da Rimljani pre tog trijumfa na osam uzastopnih mečeva nisu mogli da slave protiv Napolitanaca, pa je sigurno da ih očekuje dosta težak posao na ovom duelu.

Napoli: Sjajne partije čete Đenara Gatuza!

Generalno, deluje da svi navijači Napolija moraju da budu zadovoljni sa partijama koje pružaju fudbaleri ove ekipe kada je tekuća sezona u pitanju.
Naime, Napolitanci se u ovom trenutku nalaze na petom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, ali nema nikakve sumnje da će izabranici Đenara Gatuza koji sa dosta uspeha vodi ovaj klub učiniti sve da dođu do makar četvrtog mesta koje garantuje igranje u Ligi šampiona, što i jeste primarni cilj za ovaj tim.
Nažalost, u prošlom kolu je Napoli doživeo poraz na gostovanju kod Intera, ali daleko od toga da su razočarali na tom susretu. Ono što bi moglo da predstavlja potencijalni problem za goste kada je ova susret u pitanju je činjenica da je Lorenco Insinje u prošlom kolu dobio crveni karton i neće moći da pomogne svojim drugarima u veoma važnom susretu.
Što se tiče Liga Evrope, ne treba zaboraviti da su Napolitanci bez većih problema uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu i sigurno je da su izabranici Đenara Gatuza jedni od glavnih favorita za osvajanje tog turnira.
Pre poraza od Intera u prošlom kolu ekipa fud su vezali čak tri trijumfa, a ne treba zaboraviti da se prva pobede u toj seriji desili na domaćem terenu protiv Rome, kada je bilo više nego ubedljivih 4:0, što je svakako bila i najbolja partija Napolija u ovoj sezoni.
Što se tiče mečeva na gostujućim terenima do sada su Napolitanci odigrali šest mečeva van svog terena i zabeležili čak četiri trijumfa i dva poraza, pa je sigurno da zbog toga u lepom raspoloženju putuju na jedno od najtežih gostovanja u ligi, bez obzira što Lacio igra katastrofalno na svom terenu ove sezone.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da je ovo jedan duel koji je izuzetno nezahvalan za prognoziranje pošto je zaista nepredvidivo u kom smeru bi mogao da ode ovaj meč. Ono što nekako ne bi trebalo nikako da se dovede u pitanje su golovi, kojih bi zaista moralo da bude na ovom susretu. Mišljenja smo da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol na ovom meču, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74. Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio jednu fenomenalnu kvotu koja iznosi 1.94, i zaista vam toplo preporučujemo da to odigrate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.