Tip dana: Real Sosijedad – Atletiko Madrid: Mogu li “jorgandžije” da iskoriste krizu domaćina?

Već od utorka su na programu mečevi novog kola španskog šampionata, a jedan od najzanimljivijih mečeva se igra na “Anoeti” gde će fudbaleri Real Sosijedada dočekati Atletiko Madrid.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova i 45 minuta.

Real Sosijedad: Sjajne partije na startu, ali onda velika kriza…

Fudbaleri Sosijedada su na jedan fantastičan način započeli ovaj šampionat i dugo je zaista ova ekipa bila na prvom mestu na tabeli, ali su u poslednje vreme vezali nekoliko slabijih partija, zbog čega su nažalost pali na treće mesto na tabeli, i imaju tri boda manjka u odnosu na vodeći Atletiko Madrid koji im između ostalog i gostuje na ovom susretu.
Naime, dugo su David Silva i drugari igrali na visokom nivou a onda se pomenuti fudbaler povredio što je u mnogome uticalo na partije ekipe sa “Anoete” koja od tada nije zabeležila niti jedan trijumf.
Međutim, ono što je jako bitno je podatak da je Sosijedad u jednoj izuzetno teškoj situaciji za klub u tom trenutku uspeo nekako da dođe do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, čime je ovaj tim ispunio svoj primarni cilj za ovaj šampionat.
Što se La Lige tiče, na poslednjih pet susreta ovaj tim ne zna za trijumf, a u tom periodu su doživeli dva poraza i to oba u poslednja dva kola, ali i tri puta remizirali.
Ruku na srce, treba reći da ni raspored nije bio baš najsjajniji pošto je pre dva kola Sosijedad gostovao na “Nou Kampu” kod Barselone i tu doživeo poraz (2:1), a istim rezultatom su poraženi i na gostovanju kod Levantea, a poznato je koliko neugodan domaćim ume da bude ekipa iz Valensije.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, Sosijedad je na sedam odigranih susreta na svom terenu doživeo samo jedan poraz uz tri trijumfa i tri remija, pa je sigurno da u lepom raspoloženju dočekuju ovaj duel sa Atletikom.

Atletiko Madrid: Stvari teku po planu!

Kada je u pitanju ovaj šampionat, konkretno, špansko fudbalsko prvenstvo, sigurno je da sve “jorgandžije” mogu da budu prezadovoljne sa načinom na koji njihovi fubaleri igraju, a to nam pre svega najbolje opisuje i trenutno prvo mesto na tabeli španske La Lige uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Real Mardi, ali i uz dva meča manje, pa je sigurno da bi “jorgandžije” sa eventualnim pobedama u tim zaostalim duelima još više povećali svoju bodovnu prednost u odnosu na njihove najbliže pratioce.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da su izabranici “Čola” Simeonea, ruku na srce uz dosta muke stigli do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto su u poslednjem kolu slavili na teškom gostovanju kod Salcburga, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
U prošlom kolu su “jorgandžije” odigrale još jedan sjajan susret na svom terenu u kom su bez većih problema savladali Elče, a taj duel je završen rezultatom 3:1, uz podatak da je Atletiko vrlo lako mogao da dođe i do ubedljivijeg trijumfa.
Pre tog duela su izabranici Čola Simeonea doživeli poraz na gostovanju kod Atletiko Madrida, što je bez sumnje bio jedan od najgorih mečeva za “jorgandžije” kada je ova sezona u pitanju.
Utisak je da su Madriđani mogli bolje na gostovanjima gde su na pet odigranih susreta ostvarili tri trijumfa, uz jedan remi i jedan poraz. Sa druge strane, što se tiče mečeva na domaćem terenu do sada je Ateltiko odigrao sedam susreta na kojima su ostvarili čak šest trijumfa uz jedan remi, i ubedljivo su najbolji domaćini u ligi.

Naš predlog

Sosijedad ima velikih problema u poslednje vreme, a na sve to ne treba zaboraviti ni da trener ove ekipe neće moći da računa na nekolicinu standardnih fudbalara za ovaj meč zbog problema sa povredom, pa smo mišljenja da su ipak gosti favoriti na ovom duelu i zbog toga vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.50. Iako na mečevima Atletika po pravilu nema dosta golova, mišljenja smo da bi ova utakmica mogla da bude nešto drugačija i da baš ovde i treba očekivati dosta pogodaka zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.39. Za kraj, smatramo da će gosti postići makar dva gola na ovom meču i zbog toga vam savetujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.