Tip dana: Atletiko Madrid – Sevilja: Da li je došlo vreme za prvi poraz “jorgandžija” na “Vanda Metropolitanu”?

U utorak je na programu zaostali meč španske La Lige u kom će Atletiko Madrid na svom terenu dočekati Sevilju, što će bez sumnje biti jedan veoma interesantan duel i možemo samo sa žalom konstatovati da je prava šteta što na prelepom “Vanda Metropolitanu” neće biti gledaoca.
Meč između ova dva tima je zakazan za 21 čas i 30 minuta.

Atletiko Madrid: Mogu li “jorgandžije” do titule?

Tokom leta je Atletiko Madrid dobio ogromno pojačanje iz Barselone u vidu Luisa Suareza i utisak je da bi baš ovaj čovek mogao da bude ta prevaga koja će Madriđanima na kraju sezone doneti šampionsku titulu, iako je sigurno da pre početka šampionata izabranici Čola Simeonea nisu bili prvi favoriti za osvajanje trofeja.
Naime, u ovom trenutku se popularne “jorgandžije” nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, ali i čak tri susreta manje u odnosu na aktuelnog šampiona Španije, pa je sigurno da se Atletiko nalazi u jednoj izuzetno lepoj situaciji.
Do sada je ova ekipa doživela samo jedan poraz u šampionatu, i to upravo od Reala, dok su u preostalim susretima ostvarili čak dvanaest trijumfa, ali i dva remija, uz podatak da su Madriđani primili samo šest golova u dosadašnjem toku šampionata, i statistički su ubedljivo najbolja odbrana u ligama petica.
Meč prošlog kola La Lige između Atletiko Madrida i Atletik Bilbaa je odložen zbog snega, ali je sigurno da bi to trebalo da bude izuzetno lak posao za Madriđane koji igraju sjajno na svom terenu ove sezone, pošto su na osam odigranih mečeva ostvarili sedam trijumfa, uz samo jedan remi, i uz samo dva primljena gola.
Poslednji meč koji su izabranici Čola Simeonea odigrali je bio poprilično uzbudljiv pošto su slavili na gostovanju kod Alavesa, i to golom Luisa Suareza u poslednjem minutu regularnog toka.

Sevilja: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Ne treba uopšte ni podsećati koliko dobru sezonu iza sebe ima Sevilja pošto su Andalužani došli do trofeja u Ligi Evrope, savladavši Inter u jednom nezaboravnom finalu, ali i do četvrtog mesta na tabeli španske La Lige čime su se posle dve godine pauze vratili u Ligu šampiona, što je sasvim sigurno primarni cilj i ovog puta, iako će to biti izuzetno težak zadatak.
Kada se sve sabere i oduzme utisak je da izabranici Đulijena Lopategija pružaju izuzetno dobre partije i ove sezone, pošto u ovom trenutku “berberini” zauzimaju šesto mesto na tabeli, uz isti broj bodova kao i petoplasirani Real Sosijedad.
Ipak, ako smo pominjali da Madriđani imaju čak tri meča manjka u odnosu na gotovo sve ekipe iz najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, onda valja napomenuti da Andalužani imaju dva meča manjka, i sa dve pobede bi došli do pozicije broj tri, koja između ostalog i vodi u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je Sevilja u jednom poprilično uzbudljivom susretu slavila na svom terenu protiv Real Sosijedada sa 3:2, a trostruki strelac na tom duelu je bio En Neziri.
Nakon tog duela je Lopategi produžio ugovor sa Seviljom, i on bi trebalo da predvodi “berberine” makar do 2024. godine.
Inače, kada su gostovanja u pitanju, do sada su Andalužani odigrali osam mečeva van svog terena na kojima su ostvarili četiri trijumfa, dva remja i dva poraza.

Naš predlog

Atletiko Madrid igra fenomenalno ove sezone i na pravom putu su da dođu do šampionske titule, što bi bio zaista ogroman uspeh. Sa druge strane i Andalužani pružaju i te kako dobre partije, i ukoliko u zaostalim mečevima ostvare dobre rezultate, doći će do pozicije broj tri, što i jeste cilj izabranika Đulijena Lopategija, koji silno žele ponovo da se dokopaju Lige šampiona.
Baš iz razloga što će oba tima ići na trijumf, savetujemo vam da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.23. Smatramo da će ovo biti duel na kom će pasti makar dva gola, pa vam najtoplije preporučujemo da probate sa igrom 2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 1.51.
Za kraj, poznato je koliko dobro Madriđani igraju na svom terenu i mišljenja smo da bi mogli da dođu do novog trijumfa i tako još više pobegnu najbližim pratiocima na tabeli, pa vam zato savetujemo da odigrate 1 za koji je kladionica Meridianbet odredila kvotu 2.08.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.