Tip dana: Fulam – Čelsi: Mogu li “plavci” da prekinu svoju agoniju na gostovanju kod Fulama?

U subotu je na programu nekoliko mečeva u okviru novog kola engleske Premijer lige, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Fulama i Čelsija.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Fulam: Može li ova ekipa do opstanka?

Prošle sezone su fudbaleri Fulama igrali poprilično dobar fudbal, za šta su bili nagrađeni sa plasmanom u najkvalitetniji rang engleskog fudbala i to posle pobede u finalu plej-ofa nad Brentfordom posle produžetaka.
Na taj način se ekipa iz Londona vratila u Premijer ligu nakon samo jedne sezone provedene u Čempionšipu.
Svakako da će primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, ali već sada slobodno možemo govoriti o tome da će to biti izuzetno težak zadatak pošto se tim sa “Krejven Kotidža” nalazi na 18. mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Ruku na srce, treba priznati da ekipa za koju nastupa Aleksandar Mitrović pruža dosta bolje partije u poslednje vreme, pa su tako na pet poslednjih susreta isto toliko puta remizirali, a poslednji put se to desilo u prošlom kolu kada je Fulam odigrao nerešeno na teškom gostovanju kod Totenhema, a taj duel je završen rezultatom 1:1, što je svakako sjajan rezultat za izabranike Skota Parkera.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Fulam odigrao osam mečeva na svom terenu na kojima su ostvarili samo jedan trijumf, uz tri remija i čak četiri poraza.
U poslednjem međusobnom meču sa Čelsijem, ekipa sa “Krejven Kotidža” je poražena na svom stadionu sa 1:2.

Čelsi: Očekivali smo mnogo više!

Frenk Lampard je dobio poverenje uprave “plavaca” pred početak nove sezone, ali uz to i odrešene ruke u izboru pojačanja.
I zaista, kada posmatramo ko je sve prošlog leta stigao u redove ekipe iz Londone, deluje da je to bio jedan izuzetno uspešan prelazni rok koji je Čelsi svrstao u red najvećih favorita za osvajanje Premijer lige, ali i za napad na završnicu Lige šampiona.
Međutim, kada se sve sabere i oduzme deluje da su “plavci” najveće razočarenje u ovogodišnjem izdanju Premijer lige pošto se u ovom trenutku nalaze na izuzetno lošem devetom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Junajted što je zaista ogromna razlika.
U poslednje vreme izabranici Frenka Lamparda nikako ne mogu da zabeleže trijumfa, pa su tako na tri poslednja susreta doživeli dva poraza i jedan remi iako raspored nije bilo nimalo naivan.
Naime, “plavci” su prvo poraženi na gostovanju kod Arsenala kada je bilo 3:1, da bi nakon toga na svom terenu remizirali protiv Aston Vile koja igra sjajno u ovom prvenstvu.
Najzad, u prošlom kolu je Čelsi na svom terenu doživeo lagani poraz od Mančester Sitija, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Što se tiče gostovanja, do sada su izabranici Frenka Lamparda odigrali osam mečeva van svog terena, na kojima su ostvarili tri trijumfa, dva remija i tri poraza.

Naš predlog

Po svemu sudeći fudbalere Fulama do bukvalno poslednjeg kola očekuje grčevita borba za opstanak. Sa druge strane, niko nije očekivao da će se Čelsi nakon ogromnih ulaganja u letnjem prelaznom roku nalaziti ovoliko nisko na tabeli, ali je utisak da još nije sve izgubljeno kada je u pitanju borba za plasman u Ligu šampiona, što ruku na srce i jeste primarni cilj “plavaca”.
Mišljenja smo da je konačno došlo vreme za jedan trijumf Čelsija, pa vam predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.
Mogao bi ovo vrlo lako da bude i jedan efikasan duel, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila sjajnu kvotu 1.80.
Za kraj, za očekivati je da gosti na ovom duelu postignu makar dva gola, pa vam savetujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.