Tip dana: Milan – Atalanta: Mogu li desetkovani “rosoneri” do trijumfa nad sjajnom Atalantom?

Najzanimljiviji meč devetnaestog kola italijanske Serije A se igra na “San Siru” gde će fudbaleri Milana dočekati Atalantu.
Duel između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Milan: Mogu li “rosoneri” do Skudeta?

Nakon nekoliko poprilično sušnih godina utisak je da su se fudbalerima Milana konačno sklopile sve kockice i kako sada stvari stoje deluje da su “rosoneri” najveći favoriti za osvajanje Skudeta.
Tabela nam trenutno pokazuje da se izabranici Stefana Piolija koji radi fantastičan posao u Milanu, nalaze na prvom mestu na tabeli italijanske Serije A uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Inter.
Do sada su “rosoneri” doživeli samo jedan poraz kada su u sudaru dve najtrofejnije italijanske ekipe poraženi od Juventusa, a taj meč je završen rezultatom 1:3.
U prošlom kolu je Milan odigrao jedan sjajan meč na gostovanju kod Kaljarija u kom su bez većih problema slavili sa 0:2, a dvostruki strelac na tom susretu je bio Zlatan Ibrahimović koji igra fenomenalno ove sezone, o čemu nam najbolje svedoči podatak da popularni “Ibrakadabra” na osam odigranih mečeva u Seriji A postigao čak dvanaest golova.
Inače, ono što svakako treba napomenuti uoči ovog duela je da trener “rosonera” Stefano Pioli neće moći da računa na Romanjolija, Čalhanoglua, Benasera i još nekoliko standarnih fudbalera, pa je sigurno da fudbalere Milana očekuje izuzetno težak posao.
U poslednjem međusobnom duelu na “San Siru” Milan i Atalanta su remizirali, dok je pre toga ekipa Đanpjera Gasperinija demolirala “rosonere” na svom terenu sa 5:0.

Atalanta: Plasman u Ligu šampiona je primarni cilj!

Kako godine prolaze tako ni sjajne partije Atalante iz sezone u sezonu više nisu nikakvo iznenađenje.
Utisak je da su izabranici Đanpjera Gasperinija na vrhuncu bili prošle sezone kada su došli do plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, i vrlo malo je nedostajalo da dođu i do plasmana među četiri najboljih evropskih ekipa, ali je prebogati PSŽ u finišu četvrtfinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja u finišu meča uspeo da preokrene rezultat.
Bilo kako bilo, i prošlu sezone je Atalanta završila na poziciji broj tri što je timu iz Bergama donelo novo učešće u Ligi šampiona.
Ponovo su izabranici trenera Gasperinija uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu gde će igrati dvomeč sa Real Madridom koji ima ogromne probleme u poslednje vreme.
Utisak je da Atalanta nešto slabije igra u prvenstvu ove sezone, ali je i dalje sve otvoreno pošto se tim iz Bergama trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani tim na tabeli a upravo to četvrto mesto i jeste primarni cilj Josipa Iličića i drugara.
Sredinom nedelje je Atalanta u zaostalom kolu samo remizirala na gostovanju kod Udinezea, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Inače, sigurno je da je svim navijačima tima iz Bergama u veoma lepom sećanju ostala prošlosezonska utakmica sa Milanom kada su na svom terenu demolirali “rosonere” sa 5:0.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret u kom bi trebalo da bude i dosta golova, pošto je poznato da na mečevima ekipe iz Bergama pada veliki broj golova.
Iz tog razloga vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62.
Za očekivati je da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak na ovom duelu, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.50.
Ako se setimo nekih ranijih međusobnih susreta između ova dva tima videćemo da Atalanta jako retko gubi od Milana, a mišljenja smo da se to neće desiti ni sada, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.