Tip dana košarka: Denver – Juta: Jokić svira džez!

Izuzetno zanimljiva utakmica obeležiće nedeljno veče u NBA ligi. Veliki rivali Denver Nagetsi i Juta Džez sastaće se drugi put u aktuelnoj sezoni. Prvi duel pripao je Džezerima, ali je Denver bio uspešniji u letošnjem plej-ofu. Utakmica se po srednjeevropskom vremenu igra u idealno vreme, u 21.30.

Denver Nagets: Jokić igra blistavu sezonu, ali za bolji učinak Nagetsi moraju da porade na odbrani

U meč sa najboljom ekipom, po učinku, Nagetsi ulaze posle poraza u duelu sa San Antoniom. Na gostovanju u Teksasu Denver je poražen sa deset poena razlike koju su domaći ostvarili u poslednjih desetak minuta. Posle 95:95 San Antonio je mnogo bolje odigrao finiš i upisao trijufm. Denver je tako prekinuo niz od pet pobeda, doduše dve su ostavrili posle produžetaka, i to obe sa Sansima u Feniksu. Pre poraza od San Antonija Denver je prethodni put izgubio od Jute, bilo je to 18. januara u Denveru, čime su se Džezeri, na neki način, osvetili za izbacivanje iz prve runde prošlogodišnjeg plej-ofa. Da vas podsetimo, Juta je vodila sa 3:1 u seriji, ali su nagetsi dobili tri uzastopna duela i prošli u polufinale Zapada, kasnije i u finale, pošto su na sličan način izbacili i Kliperse. Po početku nove sezone nije se moglo zaključiti da enver spada u favorite na Zapadu. Imali su dosta poraza u prvim utakmicama, uz tri pobede, čak pet u prvih osam mečeva. Nikola Jokić je predvodnik ovog tima, to je svima jasno. Sjajni srpski centar ubacivao je tripl dabl u proseku u prvih desetak utakmica. Sada je malo ”popustio” sa asistencijama, ali ima dabl-dabl učinak poena i skokova na svim odigranim mečevima. Glavni je kandidat za MVP-a lige, ali da bi se to dogodilo i Denver mora da pobeđuje mnogo češće nego do sada. Protiv San Antonija Jokić je ubacio 35 poena, uhvatio 10 lopti i podelio 5 asistencija. Marej je dodao 20 poena, a svi ostali su bili mnogo slabiji. Ostaje problem zamene za Jokića, njega menja Hartenštaj, koji osim fizičke snage, nema neko posebno umeće, pa je vreme dok je Srbin na klupi veliki problem za trenera Majkla Melouna. Dolazak Fagunda Kampaca nije doneo baš ništa Nagetsima i postavlja se pitanje koliko Argentinac može da pomogne timu. Denver trenutno ima skor od 11 pobeda i 8 poraza i nalazi se na četvrtom mestu na Zapadu. MNogo bolji skor imaju kada gostuju, pobedili su na 7 od 10 gostovanja, dok u svojoj hali imaju 4 pobede i 5 neuspeha.

Juta Džez: Ozbiljan tim imaju Džezeri, još od vremena Melouna i Stoktona nije bilo tako

Nije slučajn Juta na vrhu tabele. Posle 19 odigranih utakmica imaju 15 pobeda i samo 4 poraza. Trenutno su u seriji od 11 pobeda, a prethodnih šest mečeva igrali su na svom parketu. Poslednje gosotvanje bilo je baš u Denveru, gde su pobedili sa 109:105. Sumnjamo da je taj trijumf nadomestio gorak ukus u ustima posle ispadanja u plej-ofu prethodne sezone. Čak ni vođstvo od 3:1 i fantastične igre Donovana Mičela nisu sprečili Denver da stigne do preokreta, a Džezere ostavi na prvoj prepreci. Tada je Juta imala veliki hendikep u izostanku Bojana Bogdanovića, koji se oporavljao od operacije, ali je sada Hrvat ponovo u timu i pruža sjajne partije. U poslednjem meču, u pobedi nad Dalasom, Bogdanović je ubacio 32 poena, pratili su ga Konli sa 22 i Klarkson sa 18, dok je Rudi Gober uz 17 koševa imao i 12 skokova. Prošle godine je preminu najpoznatiji rener Jute, čuveni Džeri Sloun, a već šest sezona ovu ekipu predvodi Kvin Snider. Čini nam se da tek u ovoj sezoni pokazuje puni potencijal, jer Juta igra raznovrsno, kako u odbrani, tako i u napadu. Sve više se oslanjaju na šut za tri poena, a do lakih šuteva dolaze uz pomoć pik igre Gobera i Majkla Konlija. Francuz je i dalje fenomenalan u odbrani, ali mu je malo pao prosek poena. U poslednjim utakmicama nije bilo Donovana Mičela zbog potresa mozga, pa je Snider imao samo 12 igrača u dva meča sa Dalasom. Ipak, Džezeri su uspeli da nadoknade njegove poene, a on ih ove sezone postiže više od 23 u proseku, i da dva puta za redom dobiju Dončića i Maverikse. Juta je dva puta izgubila u ”Vivint areni”, uz 8 pobeda. Na strani su sedam puta pobedili, uz takođe dva neuspeha. Pobedu iz Solt Lejk Sitija odneli su samo Feniks i Minesota, videćemo da li to može i Denver.

Naš predlog:

Prva ovosezonska runda pripala je Juti. I taj duel igran je u Denveru, a sada Džezeri prvi put napuštaju Solt Lejk Siti posle šest utakmica. U mormonskom centru pobedili su svih šest puta, ali je domaćin favorit u Denveru. Kvota u kladionici 1xbet za pobedu Nagetsa je 1.86. Za trijumf Jute u 1xbet dobija se koeficijent 2.09. Odigrajte na Jokića i društvo, pogotovo jer je verovatno da Mičel ponovo neće biti u timu. Drugi predlog je više poena na meču, a granica u kladionici 1xbet iznosi 220,5 poena. Za više od ove granice dobija se koeficijent 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.