Tip dana: Fiorentina – Inter: Punih sedam godina “neroazuri” nisu slavili u prvenstvu na “Artemio Frankiju”!

Prvi meč 21. kola italijanske Serije A se igra u Firenci, gde će fudbaleri Fiorentine dočekati Inter.
Duel između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Fiorentina: Prandeli je preporodio “ljubičaste”!

Fiorentina poslednjih par godina ne beleži značajne rezultate iako iz sezonu u sezonu ulaze sa ambicijom da na kraju šampionata dođu do plasmana u Ligu Evrope.
To se po svemu sudeći neće desiti ni ove godine, pošto se izabranici Ćezarea Prandelija trenutno nalaze na sredini tabele, preciznije na 11. mestu uz čak petnaest bodova manjka u odnosu na Lacio koji drži to šesto mesto, koje je naravno i poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu je “viola” nekako uspela da dođe do boda na gostovanju kod Torina, iako su taj meč završili sa dva igrača manje, pošto su crvene kartone dobili Kastrovili i Milenković, koji su vrlo verovatno uz Vlahovića i najbolji fudbaleri Fiorentine u tekućoj sezoni.
Dugo je ekipa sa “Artemio Frankija” vodila na tom susretu, ali su ta isključenja u mnogome odredila dalji tok susreta i slobodno treba reći da su “bikovi” zasluženo došli do boda.
Pre toga su izabranici Ćezarea Prandelija ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Krotonea, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je “viola” odigrala deset susreta kao domaćin na kojima je ostvarila četiri trijumfa, četiri remija i samo dva poraza, što nam jasno govori da “ljubičasti” igraju dosta dobro ove sezone na “Artemio Frankiju”.

Inter: Mogu li “neroazuri” do Skudeta?

Inter na ovo gostovanje putuje u ne baš najboljem raspoloženju a svakako da su dva razloga za to.
Prvi je što su izabranici Antonijia Kontea sredinom nedelje doživeli poraz u prvom meču polufinala italijanskog Kupa od Juventusa, kada je na “Đuzepe Meaci” bilo 1:2, a drugi je što na njihovu žalost gostuju kod Fiorentine koju u prvenstvu nisu pobedili punih sedam godina.
U prošlom kolu su “neroazuri” odigrali jedan fenomenalan meč na svom terenu u kom su bez većih problema savladali Benevento sa 4:0, a utisak je da je taj rezultat mogao da bude i ubedjliviji da su napadači Intera iskoristili još neku od brojnih šansi na tom susretu.
Nažalost, pre toga su izabranici Antonija Kontea samo remizirali na gostovanju kod Udinezea, čime su propustili priliku da prestignu Milan koji je u tom kolu doživeo težak poraz na “San Siru” od Atalante (0:3).
Inter u poslednje vreme ima dosta problema na gostovanjima, pošto na tri poslednja susreta van svog terena nisu uspeli da pobede.
Prvo je od milanskog giganta bolja bila Sampdorija, da bi nakon toga tim sa “Đuzepe Meace” vezao dva remija na strani, i to prvo u jednom sjajnom meču kod Rome kada je bilo 2:2, a nakon toga i na “Dačija” Areni u Udinama, kada nije bilo golova.
Ono što svakako treba napomenuti je da Antonio Konte posle duže vremena konačno može da računa na sve svoje fudbalere.

Naš predlog

Pre svega, treba istaći jedan veoma zanimljiv podatak a to je da Inter u Seriji A na gostovanju kod Fiorentine nije uspeo da pobedi još od 2014. godine, kada je bilo 1:2.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Inter slavio pre nešto manje od mesec dana na “Artemio Frankiju” ali tada je u pitanju bilo Kup takmičenje, u kom su “neroazuri” golom Lukakua u poslednjem minutu drugog produžetka došli do zasluženog prolaska u četvrtfinale.
Mišljenja smo da je ovo pravi trenutak za prvu pobedu Intera u Seriji A nakon čak sedam godina, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62.
Mišljenja smo da bi ovo mogao da bude i jedan duel sa dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.