Derbi dana: Sevilja – Borusija Dortmund: Brijanje “milionera” u Andaluziji!

U sredu se nastavljaju mečevi osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji se igra u Andaluziji gde će Sevilja na svom “Sančez Pichuan” stadionu dočekati Borusiju iz Dortmunda.
Susret između ova dva izuzetno kvalitetna tima je zakazan za 21 čas.

Sevilja: Lopategi je preporodio Andalužane!

Prošla sezona je bila fenomenalna za sve navijače Sevilje, pošto su popularni “berberini” došli do trofeja u Ligi Evrope, nakon pobede u spektakularnom finalu protiv Intera, ali i do četvrtog mesta u prvenstvu, čime su se Andalužani posle dve godine pauze vratili u Ligu šampiona.
Kada smo već kod tog takmičenja treba napomenuti da su izabranici Đulijena Lopategija koji je zaista preporodio ovu ekipu, dva kola pre kraja grupne faze obezbedili plasman u nokaut fazu, što je svakako ogroman uspeh.
Što se tiče španske La Lige i tu Andalužani igraju fenomenalno ove sezone pošto se nakon 23. odigrana kola nalaze na četvrtom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju sezone donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu su izabranici Đulijena Lopategija ostvarili peti uzastopni trijumf i to pošto su na svom terenu savladali Uesku, a taj duel je završen rezultatom 1:0, što je ujedno bio i četvrti vezani meč na kom Sevilja nije primila gol što je svakako jedan fantastičan podatak.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da su Andalužani u prvom meču polufinala Kupa Kralja na svom “Sančez Pichuanu” nadigrali Barselonu i slavili sa 2:0, i imaju zaista lepu zalihu pred revanš na “Nou Kampu”.

Borusija Dortmund: Ne ide pa ne ide!

Ništa nije naslućivalo da će ovo biti ovako loša sezona za fudbalere Borusije iz Dortmunda.
Naime, popularni “milioneri” se trenutno nalaze na tek šestom mestu na tabeli Bundeslige i po svemu sudeći će jako teško doći do plasmana u Ligu šampiona, a barem to se prethodnih sezona nije dovodilo u pitanje.
U prošlom kolu su izabranici Edina Terzića jedva izborili remi na svom terenu i to protiv Hofenhajma, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Zanimljivo je da na poslednjih pet mečeva u nemačkom prvenstvu, Borusija ima samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Augsburga, dok su pored toga doživeli čak tri poraza i pomenuti remi u prošlom kolu na “Vestfalenu” protiv Hofenhajma, pa slobodno možemo konstatovati da se Edin Terzić nije snašao na užarenoj klupi ekipe iz Dortmunda.
Što se tiče Lige šampiona, “milioneri” nisu imali previše problema da dođu do plasmana u nokaut fazu, pošto su sa prvog mesta u grupi došli do dvomeča sa Seviljom, i sigurno je da izabranike Edina Terzića očekuje jako težak posao, i nećemo preterati ako konstatujemo da nisu favoriti, a sve to zbog katastrofalnih partija koje pružaju u poslednje vreme.
Što se tiče gostovanja, do sada je Borusija iz Dortmunda odigrala jedanaest mečeva na kojima su ostvarili pet trijumfa, jedan remi i čak pet poraza.

Naš predlog

Ako uzmemo u obzir sve ono što oba tima prikazuju ove sezone stiče se utisak da je ipak Sevilja favorit u ovom dvomeču, i mišljenja smo da će slaviti na ovom prvom duelu osmine finala, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.50.
Treba ovde očekivati i golove, a mišljenja smo da će ih biti na obe strane, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.67.
Iz istog razloga vam za kraj predlažemo da probate i sa igrom 3+, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.