Tip dana: Atalanta – Specija: Da li je na pomolu nova goleada?

Ovog vikenda su na programu mečevi 27. kola italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Atalante i Specije.
Meč između ove dve ekipe je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Atalanta: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Godinama unazad fudbaleri Atalante pružaju poprilično dobre partije, što im je između ostalog dva puta zaredom donelo plasman u Ligu šampiona. Izabranici Đanpjera Gasperinija su prošle sezone pokazali da nisu tu slučajno pošto su stigli do nokaut faze, ali su nažalost zaustavljeni u četvrtfinalu, iako su do finiša susreta vodili sa 1:0, ali su onda Parižani napravili neverovatan preokret i ipak zasluženo došli do plasmana među četiri najbolje evropske ekipe.
Bilo kako bilo, Atalanta je i ove sezone uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, pošto su u jednoj izuzetno teškoj grupi završili na drugom mestu, a u poslednjem kolu su u meču biti ili ne biti slavili na gostovanju kod Ajaksa, kada je bilo 0:1.
Inače, kada je Serija A u pitanju, u ovom trenutku se Atalanta nalazi na petom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu, a u prošlom kolu je tim iz Bergama posle dosta vremena doživeo jedan poraz i to na gostovanju kod Intera, kada je bilo 1:0.
Naravno, ne treba zaboraviti da izabranike Đanpjera Gasperinija sledeće nedelje očekuje revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Real Madrida, i vrlo lako se može desiti da jedan od najboljih italijanskih stručnjaka malo promeša karte kada je u pitanju ovaj duel sa Specijom.
Prvi susret u Bergamu je završen rezultatom 0:1, a sve to nakon spornog isključenja Frojlera, nakon čega se podigla prava bura u italijanskim medijima.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu u Seriji A, do sada je Atalanta odigrala trinaest mečeva na svom terenu na kojima je ostvarila sedam trijumfa, tri remija i tri poraza.

Specija: Debitant u ligi igra iznad očekivanja!

Specija je prošle sezone došla do svog prvog plasmana u italijansku Seriju A, i to tek nakon baraža, i finalnog duela sa Frozinoneom, koji je bio veliki favorit u tom dvomeču.
Bilo kako bilo, tim iz Ligurije je na taj način ispisao istoriju, i kako sada stvari stoje sigurno je da nisu nimalo razočarali u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Naime, debitant u ligi se trenutno nalazi na petnaestom mestu na tabeli Serije A uz šest bodova viška u odnosu na tim koji će na kraju prvenstva ispasti u niži rang.
Ruku na srce, u poslednje vreme ova ekipa ima dosta problema, pa su tako na pet poslednjih susreta ostvarili samo jedan trijumf, uz dva remija i dva poraza. Zanimljivo je da je ta jedna pobeda ostvarena na svom terenu i to protiv Milana koji je u tom trenutku bio lider na tabeli, a što je ujedno “rosonerima” bio prvi poraz na strani u ovom šampionatu.
U prošlom kolu je Specija odigrala jedan solidan meč na svom terenu protiv Beneventa, u kom nije bilo pobednika, a na kraju je taj duel završen rezultatom 1:1.
Kada su u pitanju mečevi na gostujućim terenima, do sada je ekipa iz Ligurije odigrala trinaest susreta van svog terena na kojima su ostvarili četiri trijumfa, tri remija i šest poraza.
Što se tiče prvog meča između Specije i Atalante koji je odigran u Liguriji, taj duel je završen bez golova, što je svakako bio sjajan rezultat za debitanta u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.

Naš predlog

Naravno da se pobeda Atalante ne dovodi u pitanje, a ono što nas i ovog puta očekuje su bez ikakve sumnje golovi zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.43. Za očekivati je da oba tima postignu makar po jedan gol na ovom meču u Bergamu, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.04.
Nešto sigurnija varijanta je svakako igra 3+, a Meridianbet kladionica je za ovu popularnu igru odredila koeficijent 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.