Tip dana: Selta – Sevilja: Poslednji voz za tim iz Viga!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, ali smo za vas ipak analizirali u najavi jedan poprilično interesantan meč, pošto će Selta u Vigu dočekati ekipu Sevilje.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Selta: Može li ova ekipa do Liga Evrope?

Ko zna šta bi bilo da fudbaleri Selte nisu većim delom šampionata pružaili izuzetno promenljive partije, pa se u ovom trenutku ekipa iz Viga nalazi na desetom mestu na tabeli, i po svemu sudeći neće biti ništa od plasmana u Ligu Evrope, što pre početka šampionata i jeste bilo označeno kao primarni cilj.Ć
Naime, Selta ima čak deset bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Betis a poznato je da je upravo ta pozicija i poslednja koja na kraju donosi plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, pa deluje da je ovo poslednji voz za tim iz Viga.
U prethodnih pet mečeva Selta kao i većim delom sezone igra promenljivo, pa su tako fudbaleri ovog tima ostvarili dva trijumfa, dva remija i jedan poraz.
U prošlom kolu su izabranici trenera Kudea odigrali jedan fantastičan meč na gostovanju kod Alavesa u kom su slavili sa 1:3.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Selta odigrala četrnaest mečeva na svom stadionu na kojima su ostvarili šest trijumfa, tri remija i pet poraza.
Poslednji međusobni susret između Selte i Sevilje je odigran krajem novembra na stadionu “Sančez Pichuan”, a domaćin je slavio na tom duelu sa 4:2.

Sevilja: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Kako sada stvari stoje utisak je da svi navijači Sevilje imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada je ova sezona u pitanju.
Naime, izabranici Đulijena Lopategija se u ovom trenutku nalaze na sjajnom četvrtom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što je svakako i ovog puta primarni cilj.
Ne treba ni podsećati koliko je prošla sezona bila uspešna za Andalužane pošto je ova ekipa došla do trofeja u Ligi Evrope nakon trijumfa nad Interom, u jednom od najboljih finala u istoriji ovog takmičenja, pošto je na kraju taj meč završen rezultatom 3:2.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da su izabranici trenera Lopategija zauzeli četvrto mesto na tabeli španske La Lige što im je posle dve godine pauze donelo plasman u Ligu šampiona, a svakako da su i ovog puta slični ciljevi, i fudbaleri Sevilje su na pravom putu i da dođu do njih.
U prošlom kolu tim iz Andaluzije je ostvario jedan veoma važan trijumf na svom terenu protiv Atletiko Madrida, i tako sebe učvrstili na četvrtom mestu na tabeli, a pritom udaljili Madriđane od već viđene titule, pošto ne treba zaboraviti da su “jorgandžije” u jednom trenutku imale i dvocifrenu prednost u odnosu na Real i Barselonu.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima do sada su “berberini” odigrali četrnaest mečeva na strani na kojima su ostvarili čak sedam trijumfa, uz tri remija i četiri poraza.

Naš predlog

Sevilja ima poprilično dobru zalihu u odnosu na petoplasiranu ekipu na tabeli što im možda i dozvoljava da odigraju nešto opušteniji meč u kom pobeda neće biti imperativ. Sa druge strane Selti su bodovi neophodni zbog čega vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 3.50.
Deluje svakako da bi ovo mogao da bude i jedan duel sa dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa takođe jednom izuzetno dobrom kvotom koja iznosi 2.21.
Za kraj, mišljenja smo da će domaćin postići makar dva gola na svom terenu, pa vam preporučujemo da probate sa igrom D2+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 3.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.