Tip dana košarka: CSKA – Fenerbahče: Gosti ophrvani problemima sa malim šansama u Moskvi

Duel koji je mogao da se igra u finalu Fajnal-fora u Kelnu, na programu je već u četvrtfinalu. U završnicu će moći samo jedan klub, a Moskovljani su tome bliđe za jednu pobedu. U prvom meču CSKA je slavio sa 92:76 zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj četvrtiti, ali i kadrovskim problemima kluba iz Istanbula. Drugi duel igra se na istom mestu, u ”Megasport areni” u Moskvi, u petak u 19 časova.

CSKA: Otišao Majk Džejms, ostali to maksimalno iskoristili

Imali su ”armejci” dosta turbulencija u aktuelnoj sezoni Evrolige, ali su se izborili na kraju za drugo mesto i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. To u njihovom slučaju nije zanemarljiva prednost, pošto je poznato da se u Rusiji utakmice igraju pred navijačima. Možda to nije pošteno prema ostalim ekipama, ali je Evroliga dozvolila da svaka država odlučuje o tome za sebe. Povreda Nikole Milutinova, prvog centra Moskovljana, zabrinula je sve u ekipi CSKA, ali su oni uspeli da sezonu završe sa šest uzastopnih pobeda i okončaju regularni deo sezone sa 24 pobede i deset poraza, koliko je imala i Barselona na prvom mestu. Za rivala u borbi za plej-of dobili su turski Fenerbahče, a u prvoj utakmici slavili su sa ubedljivih 92:76. Klejburn i Heket su ubacili po 20 poena, dok je Vojtman imao dabl-dabl učinak sa 12 koševa i 10 skokova. Međutim, u CSKA više nema Majka Džejmsa, njihovog najboljeg strelca. On se sukobio sa trenerom Itudisom na jednom tajm-autu, i njegove ispade više niko nije želeo da trpi. Najnovija informacija kaže da se odlični strelac već dogovorio sa Bruklin Netsima i da bi uskoro mogli da ga vidimo u NBA ligi, ali samo do kraja sezone, pošto bi on od narede i dalje bio pod ugovorom sa CSKA. Veoma je interesantna činjenica da su Moskovljani uspeli da ubace čak 92 koša bez Džejmsa, pa se ispostavilo da su mnogi drugi igrači bili u senci, često sebičnog Amerikanca. Problem za Dimitrisa Itudisa može da bude povreda ramena odličnog strelca Heketa, koji najverovatnije neće igrati u drugom meču.

Fenerbahče: Da li je ovo poslednja šansa za Fener?

Imao je turski tim sasvim realne šanse u Moskvi u prvom meču četvrtfinala Everolige. CSKA je jeste dobio prvo poluvreme sa devet poena razlike, ali je Fener sve to nadoknadio u trećem periodu koji je dobio sa 22:11 i u poslednjih deset minuta ušao sa vođstvom. Ipak, tanak roster uzeo je danak i Moskovljani su u poslednjoj četvrtini ubedljivo slavili. Izgleda da će ona povreda Jana Veselog u meču protiv Barselone, u pretposlednjem kolu regularnog toka prvenstva, uzeti veliki danak. Podsetimo, sjajni Čeh je nezgodno stao, stradao je zglob i pitanje je da li će se oporaviti i za eventualni Fajnal-for, od koga je Fener sada baš daleko. Međutim, to što igraju bez Veselog nije jedini peh istanbulskog tima. Još petorica košarkaša imaju koronavirus, a uz njih je zaražen i trener Igor Kokoškov. U Moskvu nisu otputovali ni Ulanovas, Bobi Dikson, Džarel Edi, Igit Onana. Fantastičnu partiju odigrao je bivši košarkaš Moskovljana, Nando De Kolo. Francuz je ubacio čak 27 poena i bio ubedljivo najefikasniji košarkaš na meču. Dvocifreni u ekipi Fenera bili su još i Lorenco Braun sa 12, te Marko Gudurić i Kajl O'Kvin. Videćemo da li Fenerbahče može da odigra dobro i u drugom meču, igrači su sigurno umorni, bar ovi na koje je pao najveći teret, a podrška sa klupe veoma je slaba, pa se u prvom duelu u strelce upisalo samo šest košarkaša. Sve će ponovo zavisiti od De Koloa, te dvojice bivši NBA bekova, Gudurića i Brauna. Problem je što gosti ne mogu da igraju agresivnu odbranu, pošto bi ih veliki broj ličnih grešaka skoro sigurno odveo u poraz.

Naš predlog:

Ako neko nije imao sreće ove sezone to je Fenerbahče. Početak Evrolige je bio očajan, gubili su u seriji i malo ko je verovao da mogu i do plej-ofa. Uprava je tada povukla pravi potez, dala je podršku treneru Igoru Kokoškovu i turski tim je počeo da se diže. U januaru je obavljena dodatna selekcija, vraćen je Marko Gudurić, a stigao i Kajl O'Kvin. Počeli su da nižu pobede, a onda je Veseli povredio zglob i Fener je izgubio u dve poslednje utakmice od Barse i Reala na svom parketu. Sa te dve pobede bili bi među četiri, a ovaku su bili tek sedmi. Koronavirus je stigao u najgorem momentu, pred put za Moskvu i teško je poverovati da se mogu vratiti sa bar jednom pobedom. Koeficijent za trijumf CSKA u kladionici Meridianbet iznosi 1.14, dok je pobeda Fenerbahčea 4.90. Naš predlog je domaći tim postiže više od 87,5 poena, za šta je koeficijent u kladionici Meridianbet 1.98. CSKA je na poslednja četiri meča, računajući oba takmienja, postizao više od 90 koševa, pa očekujemo da će iskoristiti i kadrovske probleme u Feneru, a neće čekati poslednju četvrtinu da dođu do pobede. Drugi naš predlog je igra na veći broj poena ukupno, a granica je na 162,5 poena. Za + poena kvota je u kladionici Meridianbet 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.