Tip dana: Lacio – Milan: Poslednja prilika za Lacijale da se uključe u borbu za plasman u Ligu šampiona!

Poslednji susret 33. kola italijanske Serije A se igra na “Olimpiku” gde će fudbaleri Lacija ugostiti Milan, i svakako da je ovo i derbi ovog kola, koje nam je za sada donelo dosta uzbuđenja.
Meč između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lacio: Mogu li Lacijali do Lige šampiona?

Bilo je teško očekivati da Rimljani ponove prošlu sezonu, kada ne samo da su stigli do plasmana u Ligu šampiona, već su dosta dugo bili i trci za “Skudetom”, ali su nakon one čuvene pauze zbog koronavirusa krenuli sa dosta lošim partijama, što je opet na kraju bilo dovoljno za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Izabranici Simonea Inzagija se tamo nimalo nisu obrukali pošto su ostvarili svoj primarni cilj a to je naravno plasman u nokaut fazu, gde su očekivani ispali od Bajerna, koji je ipak u ovom trenutku za klasu bolja ekipa od Rimljana.
Ono gde su Lacijali podbacili je svakako Serija A, pošto se u ovom trenutku ekipa iz Rima nalazi na šestom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Juventus.
Naravno, ne treba zaboraviti podatak ni da Lacijali imaju dva meča manje pošto tek trebaju da odigraju svoj susret protiv Torina, ali i ovaj sa Milanom, pa dolazimo do jasne računice da bi tim sa “Olimpika” ukoliko u navedenim mečevima zabeleži pobede bio na samo dva boda od plasmana u Ligu šampiona.
Inače, u prošlom kolu je Lacio prekinuo seriju od pet vezanih trijumfa, pošto su na stadionu “Dijego Armando Maradona” doživeli pravu katastrofu, pošto su poraženi od Napolija sa 5:2.
Kada su mečevi na svom terenu u pitanju, do sada je Lacio odigrao petnaest mečeva na “Olimpiku” na kojima su ostvarili deset trijumfa, dva remija i tri poraza.

Milan: “Rosoneri” drže sve u svojim rukama!

“Rosoneri” su igrali brutalno u prvom delu šampionata koji su između ostalog završili na prvom mestu na tabeli uz čak četiri boda viška u odnosu na u tom trenutku drugoplasirani Inter. Međutim, kako je započeo prolećni deo prvenstva, tako su Zlatan Ibrahimović i drugari krenuli sa dosta lošijim partijama nego što je to bio slučaj većim delom sezone, i to se i te kako odrazilo na poredak na tabeli pa se u ovom trenutku tim sa “San Sira” nalazi na trećem mestu uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, pa je jasno odavno da više nema nikakve šanse da izabranici Stefana Piolija dođu do toliko željenog Skudeta, što ipak nije bilo ni realno kada se sve sabere i oduzme.
Pored Serije A, “rosoneri” su nastupali i u Ligi Evrope, gde su odigrali sjajno grupnu fazu, ali su onda prvo uz dosta muke eliminali Crvenu Zvezdu, koja je po skromnom mišljenju bila ravnopravni rival, da bi nakon toga nažalost eliminisani od Mančester Junajteda, iako treba naglasiti da primarni cilj Milana nije ni bio Liga Evrope, već plasman na jedno od prva četiri mesta u Seriji A koji bi ovom timu omogućio učešće u Ligi šampiona.
U prošlom kolu italijanskog prvenstva Milan je mimo svih očekivanja doživeo poraz na svom terenu od Sasuola, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što je bio šesti poraza za tim sa “San Sira” u ovoj sezoni.
Inače, što se tiče gostovanja, valja naglasiti da su “rosoneri” najbolji gosti u ligi pošto su na petnaest odigranih susreta van svog terena zabeležili čak trinaest trijumfa, uz jedan remi i samo jedan poraz.

Naš predlog

Poslednji susret između ova dva tima nam je doneo baš dosta uzbuđenja, pošto su “rosoneri” na “San Siru” slavili sa 3:2, u jednom spektakularnom susretu. Sigurno je da nas i sada očekuju golovi, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.68.
Utisak je naravno i da je ovo poslednja prilika za Lacijale da se uključe u borbu za plasman u Ligu šampiona pa izabranici Simonea Inzagija moraju da idu na trijumf na ovom duelu, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.30.
Za kraj, za one koji su pomalo skeptični kada je u pitanju pobeda Rimljana, imamo nešto sigurniju varijantu, a to je naravno dupla šansa 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.