Tip dana: PSŽ – Mančester Siti: Parižani za drugo uzastopno, Siti za svoje prvo finale u istoriji!

U sredu je izuzetno bogata ponuda za klađenje a svakako da će centralni meč biti polufinale Lige šampiona i duel između PSŽ-a i Mančester Sitija.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

PSŽ: Mogu li Parižani do drugog uzastopnog finala?

U prethodnih nekoliko godina smo nekako navikli da PSŽ u ovim trenucima već ima obezbeđenu titulu u francuskom šampionatu, što je automatski značilo i potpuni fokus na završnicu Lige šampiona, ali ovoga puta su stvari dosta drugačije, i kako sada stvari stoje deluje da će Parižani imato dosta muka da dođu do novog trofeja u Ligi 1.
Naime, dovoljno je samo da trenutno prvoplasirani Lil dobije sva četiri meča do kraja prvenstva što će ovom timu biti dovoljno za titulu prvaka Francuske pošto u ovom trenutku imaju bod viška u odnosu na Parižane koji su u prošlom kolu odigrali jedan sjajan meč na gostovanju kod Meca, koji je na kraju završen rezultatom 1:3.
Ipak, treba podsetiti da su izabranici Maurisija Poketina pre toga na “Parku Prinčeva” došli do trijumfa nad Sent Etjenom golom Ikardija u poslednjim trenucima susreta.
Ipak, takmičenje koje svakako više interesuje “svece” je Liga šampiona, gde je ovaj tim izborio drugo uzastopno polufinale i to pošto su u četvrtfinalu eliminisali još uvek aktuelnog šampiona, ekipu Bajerna iz Minhena u dva izuzetno uzbudljiva susreta, a po mnogim mišljenjima je eto bilo i finale pre finala.
Iako su Parižani u drugom polufinalnom susretu poraženi na svom terenu sa 0:1, plasman među četiri najbolje evropske ekipe su izborili zbog pobede u gostima od 2:3, iako ne možemo a da ne napomenemo da su Bavarci u tom dvomeču bili bez nekoliko standardnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Roberta Levandovskog.
Maurisio Poketino za ovaj meč neće moći da računa na duže odustnog Bernata, a za razliku od drugog četvrtfinalnog meča sa Bajernom, u tim se vraćaju Markinjos, Ikardi i Kurzava.

Mančester Siti: Trofej u Ligi šampiona bi zaokružio sjajnu sezonu “građana”!

Istina je da “građani” nisu od samog starta krenuli sa dobrim partijama u engleskoj Premijer ligi, ali je utisak da kako je prvenstvo teklo da je i ova ekipa koju sa klupe predvodi Pep Gvardiola pružala sve bolje partije i epilog svega je da se u ovom trenutku Siti nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na Mančester Junajted, pa nema nikakve sumnje da su fudbaleri ove ekipe praktično stavili jednu ruku na šampionski pehar.
U prošlom kolu Premijer lige Siti je napravio preokret na gostovanju kod Aston Vile, a na kraju je bilo 1:2, što je svakako trijumf koji je obradovao sve navijače ovog tima, pogotovu što je došao nakon neplaniranog poraza na domaćem terenu od Lidsa, kada je bilo 1:2.
Međutim, dosta ljudi zna da je primarni cilj Sitija kada je ova sezona u pitanju trofej u Ligi šampiona, a na prvi pogled deluje da su “građani” možda i nikad bliži svom davno zacrtanom cilju.
Naime, “građani” su bez većih problema došli do plasmana u polufinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, pošto su prvo u osmini finala izabranici Pepa Gvardiole odigrali dva sjajna meča protiv Borusije iz Menhengladbaha, i sa ukupnim rezultatom 4:0 došli do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa. Nakon toga je usledila eliminacija i Dortmunda, pa je na taj način Mančester Siti sebi zakazao polufinali dvomeč sa prošlosezonskim finalistom PSŽ-om, i nema sumnje da nas očekuje veoma uzbudljiv dvomeč.
Inače, kada je ovaj duel u pitanju, Pep Gvardila posle duže vremena konačno može da računa na sve fudbalere, i sigurno je da je ovaj trofejni trener na slatkim mukama.

Naš predlog

Iako je ulog ogroman, smatramo da kada se sastanu ovakva dva tima koja igraju za gol više, golovi svakako ne bi smeli da izostanu. Zbog toga vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa izuzetno dobrom kvotom 1.70.
Takođe, za očekivati je da i jedan i drugi tim postigne makar po jedan gol u prvom polufinalnom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.60.
Za kraj, utisak je da bi domaćin u nastojanju da obezbedi što bolji rezultat pred revanš u Engleskoj mogao da dođe i do dva postignuta gola na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom D2+ koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.