Tip dana: Čelsi – Real Madrid: Da li je na pomolu novo englesko finale Lige šampiona?

U sredu je izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo naravno odabrali revanš meč polufinala Lige šampiona u kom će fudbaleri Čelsija na svom terenu dočekati Real Madrid.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas, a podsećamo vas da je prvi susret koji je odigran u Madridu završen nerešenim rezultatom pošto je na kraju bilo 1:1.

Čelsi: Tuhel radi sjajan posao!

Utisak je da se ova sezona Čelsija može podeliti na dva dela, pre Tomasa Tuhela, i posle dolaska ovog trenera, koji se zaista sjajno pokazao u svom novom klubu.
Naime, “plavci” svakako važe za klub koji je možda odradio i najbolji prelazni rok u Evropi, pošto je stiglo nekoliko izuzetno kvalitetnih fudbalera, ali je nekako utisak da još uvek neiskusni Frenk Lampard nije uspeo da pronađe dobitnu kombinaciju.
Sve se nekako promenilo od kako je na tada užarenu klupu Čelsija seo Tomas Tuhel, koji je preporodio “plavce” i kako sada stvari stoje deluje da bi vrlo lako ovu ekipu mogli da vidimo u finalu Lige šampiona, što apsolutno niko nije mogao ni da pretpostavi pre pola godine.
Čelsi je na putu do plasmana među četiri najbolje evropske ekipe eliminisao Atletiko Madrid i Porto, a u prvom susretu su pružili jednu sjajnu partiju i remizirali na gostovanju kod Reala, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Premijer lige u prošlom kolu su “plavci” bez većih problema slavili na svom terenu protiv Fulama, a taj duel je završen rezultatom 2:0, čime su se “plavci” osamili na četvrtom mestu na tabeli, iako valja napomenuti da petoplasirani Vest Hem ima samo tri boda manjka.
Kada je ovaj revanš meč polufinala u pitanju Tomas Tuhel neće moći da računa na Matea Kovačića koji je povredio mišić, što bi moglo da predstavlja veliki problem za “plavce” pošto hrvatski reprezentativac igra sjajno u poslednje vreme.

Real Madrid: Može li desetkovani Real do finala?

Ako uzmemo u obzir koliko samo problema sa povredama su imali fudbaleri Reala ove sezone, onda slobodno možemo konstatovati da je ovo jedna izuzetno dobra sezona za izabranike Zinedina Zidana.
Naime, Madriđani su u igri za oba trofeja, pošto se trenutno najtrofejniji evropski klub nalazi na drugom mestu na tabeli španske La Lige uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Atletiko Madrid, dok je poznato da je kraljevski klub bez većih problema stigao do same završnice Lige šampiona, gde ih u utorak očekuje revanš susret polufinala, pošto će gostovati kod Čelsija.
U prvom susretu između ta dva tima je bilo 1:1, uz podatak da su se Madriđani provukli, pošto su “plavci” propustili nekoliko izuzetno dobrih prilika za postizanje gola.
U prošlom kolu španske La Lige Real je dosta teže nego što to rezultat pokazuje slavio na svom terenu protiv Osasune, pošto je na kraju bilo 2:0, ali na petnaestak minuta pre kraja susreta je bilo 0:0.
Ostaje veliki žal što je još uvek aktuelni šampion Španije na četiri poslednja susreta u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala remizirao, i to prvo na gostovanju kod Hetafea, a onda i na svom terenu protiv Betisa, a oba puta nije bilo golova.
Ne treba ni pominjati da Zinedin Zidan i dalje ima ogromnih problema kada je sastav tima u pitanju, iako je ovog puta ruku na srce situacija nešto bolja nego što smo to navikli, pošto za Real na ovom revanšu neće nastupiti Lukas i Karvahal, ali i Varan što će svakako biti možda i najveći hendikep. Ipak, ono što će po svemu sudeći dobiti potvrdu u toku dana je podatak da će Serhio Ramos nastupiti od prvog minuta, što posebno raduje sve navijače Madriđana.

Naš predlog

Sigurno je da Madriđani imaju dosta više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju iako im je Čelsi prošle sedmice pokazao da im neće biti nimalo lako. I pored toga što Zinedin Zidan ne može da računa na pregršt fudbalera, mišljenja smo da Madriđani neće izgubiti na ovom susretu, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.60.
Vrlo lako bi ovo mogao da bude jedan efikasan duel, iako je ulog ogroman, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.17.
Za kraj, iz istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom GG koju kladionica Meridinbet plaća sa odličnom kvotom 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.