Tip dana: Betis – Granada: Andalužani žele u Ligu Evrope, ali sa druge strane je sjajna Granada!

Poslednji meč 35. kola španske La Lige se igra u Andaluziji gde će fudbaleri Betisa na svom terenu ugostiti ekipu Granade.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Betis: Mogu li Andalužani do Liga Evrope?

Nije tajna da je primarni cilj Betisa pre početka šampionata bio plasman u Ligu Evrope, i kako sada stvari stoje deluje da ova ekipa ima lepe šanse da do toga na kraju i dođe.
Naime, Andalužani se u ovom trenutku nalaze na sedmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na šestoplasirani Viljareal, koji ima i meč manje, pošto je “žuta podmornica” u nedelju na svo terenu doživela neprijatan poraz od Selte, kada je bilo 2:4.
Što se tiče Betisa, ova ekipa dosta dugo ne zna za pobedu, ali ni za poraz. Naime, izabranici Manuela Pelegrinija su na šest poslednjih susreta isto toliko puta remizirali, dok su pre te dugačke serije ostvarili i jedan trijumf, pa kada se sve sabere i oduzme dolazimo do podatka da fudbaleri Betisa na sedam poslednjih mečeva ne znaju za poraz, i otuda i ne treba da čudi ovoliko dobar plasman na tabeli španske La Lige.
U prošlom kolu su izabranici Manuela Pelegrinija odigrali jedan solidan meč na gostovanju kod Valjadolida kom su bodovi preko potrebni kada je u pitanju opstanak u eliti, a taj duel je završen naravno nerešenim rezultatom, pošto je na kraju bilo 1:1.
Inače, što se tiče partija na domaćem terenu do sada su Andalužani odigrali sedamnaest mečeva na svom terenu na kojima su ostvarili osam trijumfa, pet remija i četiri poraza.
Poslednji poraz na svom terenu fudbaleri Betisa su doživeli još početkom februara kada je uz dosta muke slavila Barselona, pošto je na kraju taj duel završen rezultatom 2:3.

Granada: Sezona iznad svih očekivanja!

Prošle sezone je Granada ušla u La Ligu na mala vrata i u svojoj povratničkoj sezoni u društvu najboljih su uspeli ne samo da opstanu u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, već i da na kraju završe na poziciju koja donosi u Ligu Evrope.
Kada su svi očekivali da ova simpatička ekipa ima sporednu ulogu u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, Granada ne samo da je prošla grupnu fazu, već je stigla i do četvrtfinala Liga Evrope, u kom su nažalost zaustavljeni od Mančester Junajteda, koga uskoro očekuje i finala sa Viljarealom.
Bilo kako bilo, sigurno je da su izabranici Dijega Martineza igrali iznad očekivanja čitavim tokom šampionata, a to takođe mislimo i za nacionalno prvenstvo, pošto se Granada u ovom trenutku nalazi na sredini tabele, preciznije na desetom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Betis, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu, a poznato je da je baš to sedmo mesto ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u novoformiranu Ligu Konferencija.
U prošlom kolu je Granada nažalost doživela poraz na svom terenu od Kadiza, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što je bio tek peti poraz u sezoni za ovosezonskog učesnika Liga Evrope.
Inače, pre toga su izabranici Dijega Martineza napravili pravi podvig pošto su mimo svih očekivanja slavili na gostovanju kod Barselone, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što bi na kraju mogao da bude i poraz koji će Lea Mesija i drugare i definitivno ostaviti bez titule šampiona.
Kada su u pitanju mečevi na strani do sada je Granada odigrala sedamnaest mečeva na strani na kojima su ostvarili četiri trijumfa, tri remija i čak deset poraza.

Naš predlog

Fudbaleri Betisa su vezali čak pet remija i sigurno je da žele da na svom terenu ostvare jedan trijumf koji bi ih i te kako približio plasmanu u Ligu Evrope što naravno i jeste primarni cilj kada je ova sezona u pitanju. U ovom trenutku se Betis nalazi na sedmom mestu na tabeli ali bi eventualnim trijumfom na ovom susretu pretekli šestoplasirani Viljareal, zbog čega vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.
Gotovo svi mečevi Granade u gostima ove sezone su bili izuzetno efikasni, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.94.
Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom GG, i mišljenja smo nekako da je ovo i najrealnija prognoza kada je ovaj susret u pitanju a tu igru kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.