Tip dana: Čelsi – Arsenal: ‘Plavcima” bitka za London u senci dva finala koja ih očekuju!

U sredu je i te kako zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran na “Stamford Bridžu” gde će fudbaleri Čelsija dočekati Arsenal.
Duel između ove dve ekipe iz Londona je zakazan za 21 čas i 15 minuta.

Čelsi: Tomas Tuhel je preporodio “plavce”!

Ako uporedimo Čelsi sa početka sezone kada je na klupi sedeo Frenk Lampard, i ovaj Čelsi sada na čelu sa Tomasom Tuhelom, slobodno možemo govoriti o tome da je bivši trener PSŽ-a preporodio “plavce”.
Od tima koji je bio na poziciji koja vodi u Ligu Evrope, Tuhel je napravio mašineriju koja je došla do plasmana u finale Lige šampiona, ali i ekipu koja melje sve pred sobom u Premijer ligi.
Naime, “plavci” su u prošlom kolu slavili na gostovanju kod prvoplasiranog Mančester Sitija, a taj duel je završen rezultatom 1:2, iako su “građani” na poluvremenu vodili sa 1:0, uz promašen penal Aguera u poslednjim trenucima prvog poluvremena.
U nastavku su izabranici Tomasa Tuhela zaigrali dosta bolje i potpuno zasluženo došli do trećeg vezanog trijumfa u Premijer ligi, pa u ovom trenutku zauzimaju četvrto mesto na tabeli uz čak šest bodova viška u odnosu na petoplasirani Vest Hem.
Veliki problem za nemačkog stručnjaka na ovom susretu moglo bi da predstavlja neigranje Kovačića i Kristensena, ali osim njih Tuhel može da računa na sve raspoložive fudbalere.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Čelsi odigrao sedamnaest mečeva na “Stamford Bridžu” na kojima je ostvario osam trijumfa, šest remija i tri poraza.
U poslednjem međusobnom susretu protiv Arsenala “plavci” se baš i nisu proslavili pošto su na “Emirejtsu” poraženi sa 3:1.

Arsenal: Mogu li “tobdžije” do plasmana u neko od evropskih takmičenja?

Nema nikakve sumnje da smo od fudbalera Arsenala daleko više očekivali kada je ova sezona u pitanju, i slobodno možemo reći da su popularne “tobdžije” jedno od najvećih razočarenja u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige.
Naime, izabranici Mikela Artete se trenutno nalaze na devetom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Liverpul, pa kako sada stvari stoje deluje da ekipu iz Londona naredne sezone nećemo gledati čak ni u Ligi Evrope.
Kada smo već kod tog takmičenja, valja istaći da su “tobžije” sve karte bacile upravo na ovajanje Liga Evrope, ali su nažalost u polufinalu eliminisani od Viljareala, i to pošto su u prvom meču poraženi na “El Madrigalu” kada je bilo 2:1, da bi u revanšu na svom stadionu odigrali samo bez golova.
U prošlom kolu Premijer lige je Arsenal ruku na srce odigrao jedan poprilično dobar meč na svom terenu u kom su slavili protiv Vest Bromvič Albiona, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Bio je to drugi uzastopni trijumf za “tobdžije” koje su pre toga slavile i na teškom gostovanju kod Njukasla, kada je bilo 0:2.
Inače, kada su u pitanju mečevi na strani, do sada su izabranici Mikela Artete odigrali sedamnaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili osam trijumfa, tri remija i šest poraza.
Naravno, treba napomenuti i da su fudbaleri Arsenala poslednji poraz na strani doživeli još početkom februara kada je Aston Vila bila bolja (2:1).

Naš predlog

Čelsi igra sjajno u poslednje vreme i kada se sve sabere i oduzme sigurno je da su favoriti i u ovom derbiju zbog čega vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.
Ako se osvrnemo na prethodne međusobne mečeve ova dva tima iz Londona dolazimo do zaključka da su to uglavnom dueli sa pregršt golova, i mišljenja smo da ih treba očekivati i sada zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.02.
Za kraj, na poslednjih pet mečeva između Čelsija i Arsenala je i jedna i druga ekipa postigla makar po jedan gol, pa nema nikakve prepreke da se to ne desi i sada, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.