Tip dana: Njukasl – Mančester Siti: Ko će se bolje snaći u meču bez takmičarskog značaja?

Premijer liga polako ali sigurno ulazi u svoju završnicu. Mančester Siti je novi šampion, dok su iz lige ispali Šefild, VBA i Fulam. Pored “građana” obezbeđen plasman u Ligu šampiona ima i Mančester Junajted, a za preostala dva mesta se bori nekoliko ekipa, i sigurno je da je borba za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje jedino zanimljivo što nam je ostalo kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Premijer lige.
Za vas smo ovog puta analizirali duel između Njukasla i Mančester Sitija koji je zakazan za 21 čas.

Njukasl: Primarni cilj je ostvaren!

Kada se sve sabere i oduzme, deluje da svi navijači Njukasla mogu da budu zadovoljni sa ovom sezonom pošto su njihovi fudbaleri uspeli da ostvare svoj primarni cilj, a to je svakako opstanak u društvu najboljih.
Naime, u ovom trenutku se popularne “svrake” nalaze na šesnaestom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova viška u odnosu na Fulam, koji se nalazi na poslednjem mestu koje na kraju ovogodišnjeg izdanja engleske Premijer lige znači i selidbu u niži rang.
Izabranici Stiva Brusa u poslednje vreme igraju odlično pošto su na pet poslednjih mečeva ostvarili čak tri trijumfa, uz jedan remi i jedan poraz.
U prošlom kolu je Njukasl odigrao jedan od svojih najboljih mečeva u ovom šampionatu pošto su bez većih problema slavili na gostovanju kod Lestera mimo svih očekivanja, a taj duel je završen rezultatom 2:4, što je bila peta pobeda “svraka” na strani ove sezone.
Pre toga su izabranici Stiva Brusa koji radi dobar posao u ovom klubu, poraženi na svom terenu od Arsenala koji igra sjajno u poslednje vreme, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Inače, kada je ovaj duel sa Sitijem u pitanju, trener Njukasla neće moći da računa čak na sedam fudbalera, pa je sreća što je ovaj duel došao u trenutku kada timu sa “Sent Džejms Parka” nisu neophodni bodovi u borbi za opstanak.
Kada su u pitanju mečevi na svom terenu do sada je Njukasl odigrao sedamnaest mečeva na kojima su fudbaleri ovog tima ostvarili pet trijumfa, pet remija i sedam poraza.

Mančester Siti: Gvardiola čuva ekipu za finale Lige šampiona!

Fudbaleri Mančester Sitija su nakon poraza Junajteda od Lestera i definitivno obezbedili novu šampionsku titulu, i mora se priznati da su do tog priznanja izabranici Pepa Gvardiole došli potpuno zasluženo pošto nema nikakve sumnje koja ekipa je do sada najviše pokazala u ovogodišnjem izdanju Premijer lige.
U ovom trenutku se popularni “građani” nalaze na prvom mestu na tabeli uz deset bodova viška u odnosu na svog gradskog rivala koji je sinoć doživeo novi poraz, i to na svom terenu od Liverpula koji se na taj način vratio u borbu za plasman u Ligu šampiona.
Inače, u prošlom kolu su izabranici Pepa Gvardiole odigrali jedan čudan meč na svom terenu u kom su poraženi od Čelsija sa 1:2. Prvo poluvreme je ekipa sa “Etihada” rešila u svoju korist, a ostaće upamćeno da je Kun Aguero u poslednjim sekundama prvog dela propustio da realizuje jedanaesterac, i veliko je pitanje da li bi “plavci” zabeležili trijumf u Mančesteru da je jedan od simbola Sitija u ovom veku bio precizan sa penala.
Bilo kako bilo, sigurno je da svim navijača ovog kluba taj poraz nije previše teško pao, a valja napomenuti i da je Pep Gvardiola na tom duelu dao šansu nekim fudbalerima na koje je dosta manje računao u toku ovog šampionata.
Isto se očekuje i sada pošto je poznato da “građane” uskoro očekuje finale Lige šampiona protiv Čelsija, u kom su objektivno favoriti, iako su od iste ekipe poraženi za vikend.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima do sada je Siti odigrao sedamnaest mečeva na strani i ubedljivo je najbolja gostujuća ekipa u Premijer ligi, pošto su na sedamnaest odigranih susreta, ostvarili čak trinaest trijumfa, tri remija i samo jedan poraz, a uz to su postigli 34 golova i primili samo devet, što je svakako podatak koji zaslužuje svaku pohvalu.

Naš predlog

Za očekivati je da se i jedan i drugi trener odluče za nešto izmenjene sastave. Stiv Brus želi sigurno da ukaže priliku nekim fudbalerima na koje je manje računao tokom sezone, dok Pep Gvardiola hoće da odmori svoje najbitnije fudbalere za ono najvažnije što sledi, a to je svakako veliko finale Lige šampiona.
Zbog svega toga vam savetujemo da preskočite prognoziranje na konačan ishod već da se fokusirate na golove kojih bi trebalo i te kako da bude na ovom susretu.
Predlažemo vam da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.52. Na tri poslednja međusobna susreta protiv Mančester Sitija fudbaleri Njukasla nisu postigli niti jedan gol, pa smo mišljenja da je sada konačno došlo vreme za to, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.