Tip dana košarka: Budućnost – Crvena zvezda: Titula Zvezdi ili povratak u Beograd

Pred nama je četvrti meč finala regionalnog takmičenja u košarci. Kao i što smo predviđali, serija se neće završiti posle samo tri utakmice, pošto su obe ekipe, za sada, sačuvale svoj teren. Sve tri utakmice, dve u Beogradu i treća u podgoričkoj ”Morači”, igrane su uz prisustvo navijača. Hale nisu bile pune, ali je domaćin uvek imao neophdnu prednost sa tribina, taman toliku da dođe do trijumfa. Ako tako gledamo, Budućnost je napravila ogroman kiks kada je izgubila prvu poziciju u poslednjem kolu regularnog dela sezone, kada su izgubili u Baru. Videćemo da li će baš taj detalj na kraju presuditi.

Budućnost: Može li Milojevićev tim do druge pobede u roku od dva dana?

Nije Budućnost odigrala neku spektakularnu partiju, ali je sačuvala nepobedivost u ”Morači”, što se tiče rivala sa Jadrana, još od 20. oktobra 2019. godine. Čovek odluke u trećoj utakmici bio je Amedeo Dela Vale. Italijanski reprezentativac je meč završio sa 19 poena, uz čak 4 trojke iz 7 pokušaja. Bila je to najbolja partija Italijana u ovoj seriji, a teško i da je mogao da odigra lošije od onih mečeva u Beogradu. Ponovo su dobro igrali i Danilo Nikolić i Nikola Ivanović, obojica su ubacila po 11 poena, ali su bili bitni činioci u finišu meča kada se utakmica lomila. S druge strane nije nam jasno šta se dešava sa Džastinom Kobsom? Verovatno najbolji igrač Budućnosti ni na trećoj utakmici nije bio vidljiv. Završio je sa šest poena, uz samo jednan pogodak iz igre i četiri ubačena bacanja. Sa takvim Kobsom šanse tima Dejana Milojevića da na kraju budu uspešniji i pobedi sa 3:2 u seriji, ravne su nuli. Ipak, taj prostor koji Budućnost ima u Kobsu, mogao bi da bude i džoker ako dođe do petog meča. Nemoguće je da ovaj košarkaš odigra očajno celu seriju, i prosto bi morao da proigra u jednom trenutku. Ili jeste, a onda pomoći nema.? Vili Rid nije bio na nivou prve utakmice, ali će teško ponoviti ono izdanje iz Beograda. Sada je ubacio sedam poena, uhvatio šest lopti, i to sve u odbrani, dok su ga Zvezdini centri, a posebno Lendri Noko, odlično iskontrolisali. Šta reći o ostalima, probudio se Edžim, Kanađanin je postigao 9 koševa, bio dosta agresivan, ali je morao napolje zbog penala, kada je dobio i nepotrebnu tehničku grešku. Ne deluje nam da Milojević može da iskontroliše temperament ovog igrača, pogotovo ako se igra peti meč i bude nekih spornih situacija. Treba još pomenuti učinak Mitrovića, sakupio je 8 poena, ali i pokupio sedam lopti ispod svog obruča. Da je Budućnost malo bolje odigrala finiš drugog meča u Beogradu, sada bi igrali za titulu. Ovako, ostaje im nada da će dođi do šanse da se vrate u halu ”Aleksanadr Nikolić”, i pokušaju u petom meču da dođu do brejka, a znate i sami koliko je to ”lak” zadatak.

Crvena zvezda: Uz lošu igru crveno-beli su mogli do pobede u trećem meču, mogu li bolje u četvrtoj?

Ništa spektakularno nije Zvezda odigrala u Podgorici, ako izuzmemo učinak Lendrija Noka i, još jednom, sjajnog Ognjena Dobrića. Jeste Džordan Lojd bio najefikasniji u redovima Zvezde, ali uz loš šut, što mu se ponavlja po treći put. Ovog puta je počeo dobro, odigrao odlično prvo poluvreme, ali je u nastavku promašivao kad je trebalo, a doveden je da bude meč-viner. Lojd je ispucao u prazno pet trojki, a mi ne pamtimo da u nekom meču nije pogodio nijednu, a da to ne proveravamo. Zato je kamerunski centar odigrao dlično, Dominirao je snagom, a nadskočio je rivale pod oba koša. Završio je sa 10 poena, uz 11 skokova, šest u odbrani i čak pet u ofanzivi. Imao je i najveći indeks korisnosti na meču, od čak 20. Dobrić je postigao solidnih 17 poena, ali je ovog puta dosta promašivao. Samopouzdanje stečeno posle prva dva meča pokušao je da naplati serijom poena u ”Morači”, ali to baš i nije išlo po planu, pa je iz igre pogodio 6 od 17 šuteva. Dvocifren je, standardno, bio Dejan Davidovac, on je sakupio 10 koševa, ali je imao i osam skokova. Pored ovih igrača treba samo još pomenuti Branka Lazića, koji se nije istakao poenima, upisao je pet, ali je bio sjajan u odbrani i uspeo da ukrade tri lopte rivalu. Zvezda je uglavnom bila u zaostatku u trećem meču, imala je najviše četiri poena prednosti u prvom poluvremenu, ali je jurila rivala u poslednjoj deonici od početka do kraja. Uspeli su -7 da svedu na poen zaostatka, ali ne i da preokrenu. Nedostajala je jedna dobra odbrana, ili dva pogođena šuta, ali se to nije dogodilo. Sada crveno-beli imaju šansu da pobede i osvoje titulu posle četiri meča, ako ne, ostaje im peti u Beogradu. U trećem meču Radonjić je imao na raspolaganju i Korija Voldena, ali nije dobio ono što je želeo. Amerikanac je, očigledno, daleko od forme posle povrede i pitanje je da li je pametno rizikovati s njim u četvrtom meču ili ga pustiti da se oporavi za peti, zlu ne trebalo. Volden je ubacio tri poena, ali je i brzo izašao zbog pet penala. Za razliku od njega, Marko Jagodić-Kuridža ponovo nije igrao.

Naš predlog:

U trećem meču smo videli ubedljivo najmanje poena ukupno, i to nie ništa iznenađujuće. U prvom je postignuto 160, u drugom 164, a u trećem 146. Reći će neko Budućnost je dobila zahvaljujući lošem šutu Zvezde koja je ubacila samo 71 poen, ali ne sme se prenebregnuti činjenica da su obe ekipe odigrale bolje u odbrani, a i da su sudije pustile nešto čvršću igru. U oči upada i nesrazmera u broju slobodnih bacanja, pa je domaćin izveo 34, a gost čak 20 manje. Međutim, ni to nije ništa novo kada je ovo takmičenje u pitanju, pa se dešavalo isto, ili slično, i kada je Zvezda igrala na svom parketu. Ipak, mislimo da to nije presudilo. Pred četvrti meč kladionice smatraju da je Budućnost favorit. Pobeda domaćina vrednuje se kvotom 1.50, dok je trijumf Crvene zvezde procenjen koeficijentom 2.60 u kladionici Meridianbet. Granica za ukupna broj koševa sada je na 155,5, a mi smatramo da će ponovo biti manje od tog broja. Za (-) poena u kladionici Meridianbet kvota je 1.84. Drugi predlog odnosi se na broj koševa Zvezde, mišljenja smo da gosti neće preći postavljenu granicu na 75,5 koševa, a za (-) kvota je 1.86 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.