Tip dana: Viljareal – Mančester Junajted: Mogu li “đavoli” da potope “žutu podmornicu” u finalu Liga Evrope?

U sredu je nešto slabija ponuda za klađenje, ali ipak nas u ovom danu očekuje veliko finale drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, pošto će u Gdanjsku snage odmeriti Viljareal i Mančester Junajted.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Viljareal: Unai Emeri zna kako se osvaja Liga Evrope!

Generalno, utisak je da su fudbaleri Viljareala sigurno mogli više u španskoj La Ligi ove sezone, koje na kraju šampionata donosi plasman u novoformiranu Ligu Konferencija, ali se čini da će se sve to vrlo brzo zaboraviti ukoliko “žuta podmornica” dođe do trofeja u Ligi Evrope, koji pored osvajanja drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja donosi i plasman u Ligu šampiona, što bi bio zaista ogroman uspeh za ovaj klub.
Kada na klupi imate Unai Emerija nekako je to garancija za sjajne partije u evropskim takmičenjima. To se najbolje videlo i ove sezone, pošto su fudbaleri Viljareala mimo svih očekivanja stigli do velikog finala u Ligi Evrope, gde će večeras odmeriti snage sa Mančester Junajtedom, koji je ruku na srce favorit na tom duelu.
Nakon sjajnih partija u grupnoj fazi drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, “žuta podmornica” je eliminisala Salcburg, Dinamo Kijev, Dinamo iz Zagreba i na kraju u polufinalu favorizovani Arsenal, pa je sigurno da su izabranici Unai Emerija potpuno zasluženo došli u situaciju da se bore za trofej u Ligi Evrope.
U poslednjem kolu španske La Lige Viljareal je nažalost doživeo poraz na gostovanju kod Real Madrida iako je tim sa “El Madrigala” do samog finiša susreta imao prednost od jednog gola, ali je onda kraljevski klub u vrlo kratkom razmaku postigao čak dva gola, što ipak nije bilo dovoljno za titulu šampiona Španije, pošto je Atletiko slavio na gostovanju kod Valjadolida.
Kada je ovaj susret u pitanju, Unai Emeri neće moći da računa na Iboru, dok su Čukueze i Fojt pod velikim znakom pitanja.

Mančester Junajted: Sjajna sezona za “đavole”!

Pre svega, treba reći da je Mančester Junajted ispunio svoj primarni cilj kada je ova sezona u pitanju a to je svakako plasman u Ligu šampiona. Naime, četa Ole Gunara Solskjera je na kraju zauzela drugo mesto u Premijer ligi u čini se nikad jačoj konkurenciji, i tako iza sebe ostavili ekipe poput Liverpula, Čelsija, Totenhema, ali i Lestera koji je igrao sjajno sve do finiša šampionata.
Mora se priznati da su “đavoli” igrali nešto lošije u finišu šampionata pošto su na četiri poslednja susreta ostvarili samo jedan trijumf i to u poslednjem kolu na gostovanju kod Vulverhemptona, kada je bilo 1:2, ali ono što treba naglasiti je da je Junajted na svim tim mečevima igrao sa nešto izmenjenim sastavom pošto je Ole Gunar Solskjer želeo da pruži priliku nekim fudbalerima koji su imali manju minutažu ove sezone.
Iako je tim sa “Old Traforda” sjajno startovao u Ligi šampiona, nažalost nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, pa su morali da se zadovolje sa Ligom Evrope u kojoj su “đavoli” igrali fenomenalno i potpuno zasluženo stigli do plasmana u veliko finale, gde će ukrstiti snage sa Viljarealom.
Na putu do velikog finala, Junajted je prvo eliminisao Milan, pa Granadu, a onda u polufinalu odigrali fantastičan meč na svom terenu u kom su deklasirali Romu sa više nego ubedljivih 6:2.
Ole Gunar Solskjer za ovaj duel neće moći da računa na Džonsa i Marsijala, dok je kapiten Megvajer pod velikim znakom pitanja, i ukoliko ni on ne bude mogao da pomogne Junajtedu, sigurno je da će to biti veliki hendikep za “crvene đavole”.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da će ovo biti duel između dva tima koja su do sada najvuše pokazala u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope i potpuno zasluženo stigli do plasmana u veliko finale.
Mišljenja smo da nas pre svega očekuju golovi na obe strane, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.
Iz istog razloga vam predlažemo da probate i sa igrom 3+, a kladionica Meridianbet je za ovu igru pripremila fantastičnu kvotu 2.06.
Za kraj, iako je trener Emeri doktorirao osvajanje Liga Evrope, mišljenja smo da je Mančester Junajted u ovom trenutku ipak kvalitetniji tim pa vam zato savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.