Tip dana: Dinamo Minsk – Ruh: Može li Ruh do novog podviga u prestonici Belorusije?

Navikli smo nekako da je petkom izuzetno bogata ponuda za klađenje, ali kako su se “lige petica” završile, to nažalost ovog puta neće biti slučaj, pa smo zbog svega toga za vas analizirali jedan duel beloruske “Višaje” u kom će Dinamo Minsk na svom terenu dočekati Ruh.
Susret između ova dva tima je na programu od 19 časova i 10 minuta.

Dinamo Minsk: Primarni cilj je izlazak u Evropu!

Prošla sezona za fudbalere Dinama iz Minska nije bila preterano uspešna pošto su šampionat na kraju završili tek na šestom mestu na tabeli i tako ostali bez plasmana u neko od evropskih takmičenja, što će bez ikakve sumnje biti primarni cilj i ovog puta.
Međutim, zanimljivo je da je tim iz prestonice Belorusije praktično odlučio šampiona ove zemlje pošto su u poslednjem kolu uspeli da remiziraju na svom terenu protiv BATE Borisova, što je iskoristio Šahtjor Soligorsk, i tako došao do velikog uspeha.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, nekako je utisak da svi navijači Dinama imaju dosta razloga pošto se njihovi fudbaleri u ovom trenutku nalaze na sjajnom trećem mestu na tabeli koje na kraju donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Konferencija. U prošlom kolu je ovaj tim doživeo tek svoj drugi poraz u ovom prvenstvu i to na gostovanju kod lidera na tabeli Soligorska, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Naravno ne treba zaboraviti da je ekipa iz prestonice pre toga vezala čak četiri trijumfa zbog čega se i nalaze ovako visoko na tabeli.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je tim iz Minska odigrao pet susreta na svom terenu na kojima je ostvario četiri trijumfa i samo jedan poraz i to mimo svih očekivanja od Gomela, kada je bilo 1:2.

Ruh: Jedno od najprijatnijih iznenađenja šampionata!

Fudbaleri Ruha su prošlu sezonu završili na visokom osmom mestu na tabeli što je svakako bio fantastičan rezultat ako uzmemo u obzir da je ova ekipa sezonu pre toga sa trećeg mesta ušla u baraž za ulazak u prvu ligu.
Tada je u dvomeču Ruh bio bolji od ekipe Dnjapra i to tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, što nam pokazuje da je ova ekipa na mala vrata ušla u najkvalitetniji rang beloruskog fudbala.
Šta tek reći za ovu sezonu? Naime, posle deset odigranih kola fudbaleri Ruha se nalaze na sjajnom pestom mestu na tabeli, uz podatak da bi trijumfom u ovom kolu na gostovanju kod Dinama iz Minska došli čak do treće pozicije na tabeli koja na kraju “Višaje” donosi plasman u kvaliikacije za Ligu Konferencija.
Sve ovo nam ukazuje da je tim iz Bresta i ovog puta jedno od najprijatnijih iznenađanja najkvalitetnijeg ranga beloruskog fudbala, i jasno se vidi da ovaj simpatični tim neće imati nikakvih problema da opstane u društvu najboljih, što će naravno i ovog puta ipak biti primarni cilj.
U prošlom kolu je petoplasirana ekipa na tabeli odigrala još jedan sjajan meč na svom terenu u kom su bez većih problema savladali Neman, a taj susret je završen rezultatom 2:0, što je bila ukupno peta pobeda u šampionatu za tim iz Bresta, koji je osim toga doživeo i dva poraza, ali i tri puta remizirao.
Inače, kada su u pitanju gostovanja do sada je Ruh odigrao četiri meča van svog terena gde se ruku na srce baš i nisu proslavili pošto su u tom periodu ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi, ali i dva poraza. Ovaj tim dosta bolje partije pruža na svom terenu gde su do sada ostvarili četiri trijumfa, uz dva remija.

Naš predlog

Ono što je veoma zanimljivo je da u dva dosadašnja međusobna duela sa Dinamo iz Minska fudbaleri Ruha imaju dva trijumfa. Ipak, mišljenja smo da je ovog puta došlo vreme za prvi trijumf Dinama nad ovim rivalom zbog čega vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.97.
U dva dosadašnja međusobna susreta između ova dva tima nije bilo previše golova, što verovatno ovog puta neće biti slučaj iz razloga što i jedni i drugi u ovoj sezoni igraju mečeve sa dosta golova.
Najviše zbog toga vam i savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.