Tip dana: Mančester Siti – Čelsi: Titula na stolu, ko ima keca u rukavu za finalno deljenje?

Subota nam donosi pregršt zanimljivih duela, a svakako, onaj centralni se igra na “Dragau” gde će u velikom finalu Lige šampiona snage odmeriti dva engleska kluba – Mančester Siti i Čelsi.
Susret izmeđz ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Mančester Siti: Mogu li “građani” konačno do Lige šampiona?

Godinama unazad fudbaleri Mančester Sitija pokušavaju da dođu do trofeja u Ligi šampiona ali im to za sada nikako nije polazilo za nogom. Ipak, utisak je da su posle dosta vremena popularni “građani” nikad bliži svom davnašnjem primarnom cilju iz godine u godinu.
Naime, izabranici Pepa Gvardiole su došli bez većih problema do plasmana u veliko finale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja i to pošto su u polufinalu eliminisali PSŽ. Inače, pre toga je Siti u osmini finala odigrao dva sjajna meča protiv Borusije iz Menhengladbaha, i sa ukupnim rezultatom 4:0 došao do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa. Nakon toga je usledila eliminacija i Dortmunda, i ono što posebno valja naglasiti je podatak da su “građani” na šest mečeva u nokaut fazi ostvarili isto toliko trijumfa.
Kada je u pitanju Premijer liga, Mančester Siti je posle godine pauze ponovo došao do titule šampiona Engleske, i to na prilično ubedljiv način pošto su na kraju imali čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Junajted, i čak devetnaest bodova viška od četvrtoplasiranog Čelsija sa kojim će Siti između ostalog odmeriti snage u finalu Lige šampiona.
U poslednjem kolu izabranici Pepa Gvardiole su odigrali jedan fantastičan meč na svom terenu u kom su deklasirali Everton sa 5:0, zbog čega fudbaleri ove ekipe u sjajnom raspoloženju dočekuju finalni meč Lige šampiona.
Inače, ne treba zaboraviti da je Mančester Siti u poslednjem međusobnom susretu sa Čelsije doživeo poraz, pa će ovo ujedno biti i najbolja moguća prilika za osvetu.

Čelsi: Da li je došlo vreme za drugu titulu šampiona Evrope?

Veliko pitanje se uoči početka ove analize igre Čelsija postavlja, šta bi bilo da je na klupi ovog tima ostao Frenk Lampard. Krenimo redom.
Poznato je da je tim iz Londona odradio verovatno i najbolji prelazni rok od svih evropskih klubova, ali je malo toga početkom šampionata funkcionisalo u igri “plavaca”, a cenu je platio Frenk Lampard koga je na klupi nasledio Tomas Tuhel.
Upravo taj potez je vrlo verovatno i preokrenuo čitavu sezonu, pošto je Čelsi od tima koji se nalazi na sedmom mestu na tabeli na kraju došao do plasmana u Ligu šampiona, pošto su na kraju “plavci”, ruku na srce uz dosta muke došli do četvrtog mesta na tabeli.
Međutim, ako je neko i očekivao da će tim iz Londona uspeti da izbori plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, onda svakako niko nije mogao ni da pretpostavi da će izabranici Tomasa Tuhela doći do plasmana u ovosezonsko finale Lige šampiona.
U nokaut fazi je ekipa iz Londona prvo eliminisala Atletiko Madrid, potom su “plavci” u četvrtfinalu bili bolji i od Porta u dvomeču, a nekako najzreliju partiju smo od tima sa “Stamford Bridža” videli u polufinalu, kada je Čelsi u dvomeču bio bolji od Real Madrida.
Kada je Premijer liga u pitanju mora se priznati da je tim iz Londona uz dosta sreće na kraju do plasmana u najkvalietnije evropsko klupsko takmičenje pošto su u poslednjem kolu doživeli poraz na gostovanju kod Aston Vile, ali je na njihovu veliku sreću i Lester doživeo poraz od Totenhema, što je na kraju bilo ipak dovoljno za četvrto mesto na tabeli.

Naš predlog

Pre svega, treba napomenuti da je ulog ogroman, a kada je takva situacija, mišljenja smo da zaista ne treba očekivati previše golova, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.66.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da su “građani” ipak favoriti na ovom duelu i mišljenja smo da je konačno došlo vreme za prvu titulu šampiona Evrope u istoriji kluba iz Mančestera, pa vam predlažemo da odigrate 1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.00.
Za kraj, verovatno je nešto sigurnija varijanta da izabranici Pepa Gvardiole osvajaju Ligu šampiona, a kvota za tu igru u kladionici Meridianbet je trenutno 1.51.

1 Comment

  1. Man.City-Chelsea 1;2+
    Boreham Wood-Maidenhead gg;3+
    Brentford-Swansea 1x;2+
    Švedska-Finska 1;3+
    Poljska-Rusija gg;3+

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.