Tip dana: Đirona – Almerija: I jedni i drugi silno žele u La Ligu, ali mesta ima samo za jednu ekipu!

Od srede su na programu mečevi plej-ofa u španskoj Segundi koji će nam doneti i trećeg putnika u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Ovoga puta smo za vas analizirali susret između Đirone i Almerije koji je zakazan za 21 čas.

Đirona: Sjajne partije u poslednje vreme!

Ono što bez sumnje može dobrano da obraduje sve navijače ovog simpatičnog tima je podatak da Đirona igra zaista fantastično u poslednje vreme, iako to nažalost nije bilo dovoljno za direktan plasman u plej-of.
Naime, regularni deo šampionata je Đirona završila na petom mestu na tabeli, ali ono što i te kako treba napomenuti je da je ovaj tim na poslednjih osam mečeva bez poraza, a u tom periodu su ostvarili čak sedam trijumfa, uz samo jedan remi, i to u prošlom kolu kada su na gostovanju kod Kartagine odigrali 1:1.
Sigurno je da još bolje zvuči podatak da je Đirona na šest poslednjih mečeva na domaćem terenu ostvarila isto toliko trijumfa, a u tom periodu su fudbaleri ovog tima primili samo dva gola, dok na poslednja četiri susreta na svom stadionu nisu primili niti jedan.
Ostaje žal za tim remijem u poslednjem kolu kod Kartagine, pošto bi Đirona da je slavila na tom susretu imala prednost domaćeg terena u plej-ofu, ali makar se to poslednjih par godina u Segundi pokazalo kao ne toliko bitna stvar.
U poslednjem međusobnom susretu između Đirone i Almerije su početkom marta slavili gosti, dok u prvom delu sezone kada je ekipa za koju nastupa Umar Sadik bila domaćin nije bilo golova.
Ne treba zaboraviti da je Đirona prošle sezone došla do finala plej-ofa, ali su nažalost eliminisani od Elčea, i to nakon gola koji su primili u šestom minutu sudijske nadoknade, pa je sigurno da fudbaleri ovog tima imaju ogroman motiv uoči starta doigravanja.

Almerija: Mogu li Umar Sadik i drugari do zacrtanog cilja?

Poput Đirone, i Almerija je želela da dođe do plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala već u regularnom toku, ali to nažalot nije bio slučaj, pa će pokušati da se domognu do svog primarnog cilja preko plej-ofa. u kome su sasvim sigurno jedni od favorita.
Većim delom šampionata su Umar Sadik i drugari pružali poprilično promenljive partije, što je na kraju dovelo do toga da ovaj ambiciozni klub sezonu završi na četvrtom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Leganes, koji će ukoliko slavi u dvomeču sa Rajo Valjekanom imati prednost domaćeg terena u finalu doigravanje.
U poslednjem kolu je Almerija odigrala još jedan sjajan meč i na gostovanju kod Hihona vez većih problema slavila sa 0:2, i na taj način ostavila ovaj tim bez plasmana u doigravanje, koji nije iskoristio neplanirani poraz Rajo Valjekana od Luga na svom terenu.
Na poslednjih pet mečeva ova ekipa je ostvarila tri trijumfa, uz jedan remi, ali i jedan poraz, i to na gostovanju kod Kartagine koji je po svemu sudeći i bio koban za Almeriju kada je u pitanju ta treća pozicija koja kao što smo već pomenuli donosi prednost domaćeg terena.
Inače, kada su u pitanju gostovanja, u regularnom toku šampionata je Almerija odigrala dvadeset jedan meč na strani na kojima su ostvarili čak jedanaest trijumfa, samo dva remija i čak osam poraza, ali i sa takvim skorom su uz Majorku najuspešnija ekipa na gostovanjima, koja je između ostalog došla do direktnog plasmana u La Ligu, a osvojila je samo dva boda viška u odnosu na Almeriju koja će učiniti sve da dođe do brejka i tako mirno dočeka revanš koji je na programu već u subotu.

Naš predlog

Poznato je već da su i jedna i druga ekipa pre početka šampionata smatrani za najveće favorite za ulazak u špansku La Ligu. Nažalost, oba tima nisu uspela da do zacrtanog cilja dođu u regularnom delu šampionata, pa će sreću potražiti u plej-ofu.
Đirona igra zaista fantastično u poslednje vreme i mišljenja smo da su ipak blagi favoriti, makar na ovom prvom susretu, zbog čega vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.65.
Ono po čemu je Almerija nekako bila upečatljiva ove sezone su mečevi sa velikim brojem golova i mislimo da nas to očekuje i sada zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu koja iznosi 2.60.
Za kraj, iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom GG, koju Meridianbet ceni sa takođe izuzetno dobrom kvotom 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.