Tip dana: Leganes – Rajo Valjekano: Pakleno težak posao za domaćina, Rajo jako blizu plasmanu u finale plej-ofa!

U nedelju nas očekuje pregršt zanimljivih susreta a za vas smo ovog puta analizirali revanš meč polufinala plej-ofa Segunde, u kom će Leganes na svom terenu dočekati Rajo Valjekano.
Prvi duel između ove dve ekipe je završen ubedljivom pobedom Raja od 3:0, pa deluje da je ovaj tim pred promocijom u La Ligi, iako ne treba očekivaati da se Leganes, koji je pre početka šampionata važio za glavnog favorita za ulazak u La Ligu tako lako preda.
Revanš duel između Leganesa i Rajo Valjekana je zakazan za 21 čas.

Leganes: Šta se desilo u prvom meču polufinala?

Fudbaleri Leganesa su pre početka Segunde sasvim sigurno slovili za jedne od glavnih favorita za plasman u najkvalitetniji rang španskog fudbala, međutim kako sada stvari stoje, vrlo lako se može desiti da od toga ne bude ništa.
Naime, u prvom meču polufinala plej-ofa, ova simpatična ekipa je na gostovanju kod Rajo Valjekana doživela težak poraz, pošto je taj duel završen rezultatom 3:0, i sada im u revanšu predstoji pakleno težak, možda i nemoguć zadatak, a to je da sustignu tu veliku prednost Raja.
Leganes je dosta dobro ušao u prvu utakmicu, čak su u uvodnim minutima imali jednu izuzetno dobru priliku, koju su nažalost propustili, i postavlja se veliko pitanje šta bi se desilo da je prošlosezonski prvoligaš došao do ranog vođstva.
Mreže su mirovale u prvom poluvremenu, a onda je Rajo Valjekano odigrao svoje najbolje poluvremene u ovogodišnjem izdanju Segunde i za četrdeset pet minuta postigao čak tri gola, zbog čega u divnom raspoloženju putuju u predgrađe Madrida.
Inače, Leganes je u regularnom toku šampionata odigrao dvadeset jedan meč na svom terenu i ova ekipa važi za najboljeg domaćina u ligi, pošto su u tom periodu, ostvarili čak petnaest trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.
U poslednjem kolu pred plej-of, Leganes je odigrao jedan fantastičan meč na gostovanju kod Saragosa, u kom su slavili sa čak 0:5, i zaista ništa nije naslućivalo da će prošlosezonski prvoligaš svoj najgori meč u sezoni odigrati kada je to bilo najmanje potrebno.

Rajo Valjekano: Niko se ovome nije nadao!

Nije tajna da je uprava Rajo Valjekana pred svoje fudbalere postavila jasan cilj, a to je povratak u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Međutim, pre svega, valja istaći da je ova ekipa praktično u poslednjem kolu došla do plasmana u plej-of i to pošto su regularni deo šampionata završili na šestom mestu na tabeli, a poznato je da je to mesto ujedno i poslednje koje na kraju sezone donosi plasman u doigravanje.
Zanimljivo je da je u poslednjem kolu Rajo na svom terenu odigrao jedan dosta loš meč i doživeo poraz od Luga, ali na njihovu veliku radost to nije iskoristio sedmoplasirani Hihon, koji je na svom terenu poražen od Almerije.
Iako je Valjekano na mala vrata došao do plasmana u plej-of, ova ekipa je u prvom polufinalnom meču odigrala jednu fantastičnu partiju i slavila protiv favorizovanog Leganesa, koji važi za možda i najvećeg favorita za ulazak u La Ligu.
Taj duel je završen rezultatom 3:0, a treba pohvaliti napadače ovog tima, koji su od četiri udarca ka golu tima iz predgrađa Madrida, čak tri pretvorili u golove.
Inače, kada su u pitanju gostovanja, do sada je Rajo Valjekano odigrao dvadeset jedan meč van svog terena na kojima je ostvario osam trijumfa, šest remija i sedam poraza.
U poslednjem međusobnom susretu između ovog tima i Leganesa pre pomenutog polufinalnog duela nije bilo pobednika, a u prvom delu sezone je Rajo poražen kod ekipe iz predgrađa Madrida kada je bilo 1:0.

Naš predlog

Fudbaleri Leganesa su na papiru daleko kvalitetnija ekipa, a na sve to jure i veliku prednost iz prvog meča, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05. Pošto je domaćin pod moranjem, savetujemo vam da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.40.
Vrlo verovatno će ovo biti i jedan meč sa dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.46.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.