Tip dana: Turska – Italija: Ko će do trijumfa na startu Evropskog prvenstva?

Posle onog odlaganja zbog poznate situacije sa koronavirusom u petak nas konačno očekuje početak Evropskog prvenstva, a na samom startu imamo u najavi veoma zanimljiv duel između Turske i Italije.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Turska: Može li ova selekcija do plasmana u drugi krug?

Pre svega, treba reći da je Turska ostvarila svoj primarni cilj, a on je svakako bio plasman na Evropsko prvenstvo, pa su sada bez nekog rezultatskog pritiska, iako će izabranici Senola Guneša dati sve od sebe da dođu do plasmana u narednu fazu, što će sasvim sigurno biti veoma težak zadatak.
Inače, reprezentativci Turske su igrali zaista fenomenalno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i na kraju su zauzeli drugo mesto iza aktuelnog svetskog šampiona Francuske, i došli do plasmana na prvenstvo starog kontinenta.
Svakako treba napomenuti da je upravo ova selekcija nanela jedini poraz Francuzima u ovim kvalifikacijama i to pošto su na svom terenu slavili sa 2:0, a sigurno da je to bila jedna od najslabijih partija Francuza u poslednjih desetak godina.
Zvezda tima je bez sumnje Hakan Čalhanoglu iz Milana koji je imao sjajnu sezonu u “rosonerima” i sigurno je da će ovaj kreativni vezista dati sve od sebe da te dobre partije prenese i na selekciju Turske, koja se pored njega uzda i u Buraka Jilmaza koji je takođe imao jednu neverovatnu sezonu u kojoj je pomogao Lilu da dođe do senzacionalne titule šampiona Francuske.
Inače, kada su u pitanju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, Turci se posle tri odigrana kola nalaze na prvom mestu na tabeli u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Italija: “Azuri” igraju fantastično u poslednje vreme!

Nakon nekoliko sušnih godina, utisak je da su “Azuri” procvetali od kako je na klupu ove selekcije seo legendarni Roberto Mančini.
Naime, ova selekcija je pre svega izborila plasman na Evropsko prvenstvo i to pošto su u svojoj grupi Italijani zauzeli ubedljivo prvo mesto uz čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Finsku.
Zanimljivo je da izabranici Roberta Mančinija nikada nisu bili toliko efikasni kao što je to bio slučaj u prethodnim kvalifikacijama, a najbolji pokazatelj za to je i podatak da je Italija na deset odigranih mečeva postigla čak 37 golova, dok su primili samo četiri, a svakako da to možda i najbolje odslikava koliko su dobro Italijani igrali u prethodnom periodu.
Ruku na srce, Italija više nema fudbalera kao što su to bili Frančesko Toti ili Alesandro Del Pjero, ali je evidentno da im kvaliteta ne manjka. Verovatno se najviše očekuje od Barele, koji je imao fenomenalnu sezonu u Interu, pošto je postigao tri gola uz devet asistencija i tako pomogao svom timu da dođe do Skudeta posle punih deset godina. Takođe, igrači na koje treba obratiti pažnju su Ćiro Imobile i Lorenco Insinje koji bi trebalo da čine napadački tandem.
Kada su u pitanju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će biti odigrani naredne godine, “Azuri” se u ovom trenutku nalaze na prvom mestu u svojoj grupi uz maksimalnih devet bodova iz tri meča i bez primljenog gola.

Naš predlog

Deluje da nas na otvaranju Evropskog šampionata očekuje jedan poprilično interesantan duel, ali smo mišljenja da su Italijani ipak veliki favoriti u ovom prvom meču grupe A.
Zbog toga vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63. Od kako je Roberto Mančini seo na klupu “Azura”, ova selekcija igra poprilično atraktivan fudbal i smatramo da će Italijani postići makar dva gola na ovom duelu, pa vam savetujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.87.
Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.