Tip dana košarka: Filadelfija 76ers – Atlanta Houks: Embid ostao bez MVP nagrade, ne želi i bez finala

Posle četiri utakmice u seriji između Filadelfije i Atlante rezultat je nerešen. Obe ekipe dobije su po jedan meč na svom terenu, ali su napravili i po jedan brejk. Pobede Filadelfije bile su ubedljivije, ali se koš razlika ne računa. Ovaj meč može da bude i ključni, posle njega videćemo ko će stići do meč lopte u ovoj polufinalnoj seriji. Utakmica u ”Vels Fargo Cenrtu” u Filadelfiji igra se posle ponoći u četvrtak po srednjeevropskom vremenu.

Filadelfija 76ers: Glavni igrač, Džoel Embid, je povređen, pitanje je koliko može u nastavku serije

Zna dobro trener ”siksersa” Dok Rivers koliko uspeh njegovog tima zavisi od sjajnog kamerunskog centra. Džoel Embid je bio dominantan tokom cele sezone i mnogi su očekivali da on ponese titulu MVP-a. Međutim, ona je, potpuno zasluženo, otišla u ruke Nikole Jokića, što je izazvalo dozu razočaranja kod Embida. Ipak, njegov motiv je da Filadelfiju odvede do finala konferencije, ali posao sa Houksima daleko je od gotovog. Kad već govorimo o Embidu, moramo da kažemo da on igra povređen celu seriju, a da se stanje sa kolenom dodatno pogoršalo. U drugom poluvremenu četvrtog meča nije uspeo ništa da pogodi i proveo je jedan deo utakmice i na klupi. Sve to rezultovalo je porazom u dramatičnom finišu meča u Atlanti. Ipak, Filadelfija je uradila šta je trebalo u Džordžiji. Uspeli su da vrate brejk koji su izgubili na startu, pa sada serija opet kreće od nule, pred peti meč u Pensilvaniji. Najefikasniji u četvrtom meču kod ”siksersa” bio je Tobajas Heris sa 20 poena, dok su po 17 ubacili Set Kari i Embid, koji je uz to imao i 21 uhvaćenu loptu. Dabl-dabl učinak sa 11 koešva i 12 skokova imao je i Ben Simons, dok je prijatno iznenadio turski internacinalac Furkan Korkmaz sa 10 koševa, u trenucima kada se Embid odmarao. Podsetimo, Filadelfija 76ers imala je najbolji skor na istoku nakon regularnog dela sezone i imaće prednost domaćeg parketa do kraja takmičenja u ovoj konferenciji. U prvoj rundi plej-ofa nisu imali problema sa Vašington Vizardsima koje su dobili sa 4:1 u seriji.

Atlanta Houks: Ako Bogdanović i Jang nameste ruku, možda ćemo gledati reprizu prvog meča

Teško je očekivati da Houksi ponovo izdanje iz prvog poluvremena prve utakmice u Filadelfiji. Na startu serije Atlanta je postigla 74 poena za poluvreme, što se ne događa tako često, pogotovo jer Houksi gotovo da nisu promašili nijedan šut. Bilo je to neverovatno izdanje plejmejkera Tre Janga, najveće zvezde tima iz Džordžije, ali su i ostali košarkaši bili skoro nepogrešivi. Najviše posla u ovoj seriji, razumljivo, ima centar Klint Kapela. Osim odličnog doprinoa u napadu, pogotovo u igri dva na dva sa Tre Jangom, ovaj centar sa švajcarskim pasošem, vodio je veliku borbu sa Dželom Embidom pod koševima. U četvrtom meču Kapela je u dobroj meri zaustavio Embida, ali nije sebi pripisivao zasluge, već je izjavio da se Kamerunac umorio, i da je to recept za njegovo neutralisanje. Treba reći da je u četvrtom meču Tre Jang ostvario učinak od 25 poena i 18 asistencija. Tako je postao prvi igrač svoje franšize koji je u utakmici doigravanja ubacio barem 15 poena uz barem još toliko asistencija. To je poslednji učinio Dok Rivers, sadašnji trener Filadelfije, 1988. kada je susret završio sa 16 koševa i 18 dodavanja saigračima. Oborio je još neke rekorde, ali je najvažnije da je Atlanta pobedila, mada je u jednom trenutku imala minus od 18 poena. Raduje i dobra partija Bogdana Bogdanovića, koji je ubacio vrlo solidan broj poena. Bogdanović je pogodio nekoliko važnih šuteva, a najvažniji bio je u četvrtoj četvrtini, kada je pogodio trojku za prvo vođstvo Atlante još od prve četvrtine. Meč je završio sa 22 poena i 4 skoka. Šut za tri nije bio sjajan, pa je to nešto što bi morao da popravi na ovom gostovanju. Pored Janga i Bogdanovića istaknimo i učinak Kolinsa i Kapele, obojica su imala dabl-dabl učinak na poslednjem meču. Džon Kolins je uz 14 koševa imao i 12 skokova, a Kapela je ubacio 12 poena i uhvatio 13 lopti.

Naš predlog:

Mnogo toga zavisi od stanja Džoela Embida. N jegov uticaj na igru i rezultate Filadelfije je ogroman i jasno je da Rivers mora da mu dozira minutažu, ako ga želi spremnog u završnici plej-ofa. Međutim, kada je on na klupi, Filadelfija igra mnogo lošije, pa je tako u Atlanti prosula 18 poena prednosti u drugom poluvremenu. Kladionice favorizuju Filadelfiju, u kladionici Meridianbet kvota na pobedu domaćina iznosi 1.37, dok je trijumf Atlante čak 2.85. Ubedljivo najefikasniji bio je onaj prvi meč, o kome se još govori. Ne samo da je postignuto 250 poena, već je on bio i najdramatičniji u seriji do sada. Na svim ostalim mečevima bilo je preko 200 koševa, a najmanje ih je bilo pre neki dan u četvrtom meču, samo 203. Pred ovaj meč granica je postavljena na 223,5 poena, a mi smatramo da će ih biti više. Za (+) poene u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.88. Pokušajte i sa igrom domaćin postiže (+) poene, granica je na 114,5 koševa, a za više od tog broja u kladionici Meridianbet kvota je 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.