Tip dana: Hrvatska – Španija: “Vatreni” bez Perišića i Lovrena napadaju zahuktalu “furiju”

Do sada su svoje mesto u četvrtfinale Evropskog prvenstva izborile selekcije Danske, Italije, Češke i Belgije, a nova dva imena biće poznata večeras, pošto nas u ponedeljak očekuje dva meča osmine finala, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Hrvatske i Španije.
Susret između ove dve sjajne selekcije je zakazan za 18 časova.

Hrvatska: Koliko mogu “vatreni” bez dva jako bitna igrača?

Ono po šta su izabranici Zlatka Dalića došli na EURO su i uzeli, pošto su se “vatreni” dosta teže nego što se očekivalo došli do plasmana u nokaut fazu, i to tek u poslednjem kolu kada su odigrali i svoju najbolju partiju u dosadašnjem toku turnira i savladali Škotsku sa 3:1.
U prva dva kola Luka Modrić i drugari su imali dosta problema, pošto su u prvom kolu doživeli poraz od Engleske kada je bilo 0:0, da bi u drugom remizirali protiv najprijatnijeg iznenađenja šampionata Češke, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Kada se sve sabere i oduzme stiče se utisak da je ova reprezentacija svoj zenit dostigla na prošlom Svetskom prvenstvu kada su mimo svih očekivanja stigli do plasmana u veliko finale, i tu izgubili od Francuske, u jednom sjajnom meču, atipičnom za finale velikog takmičenja, koje su Francuzi dobili sa 4:2.
Nakon tog neverovatnog uspeha od reprezentativnog tima su se oprostili Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, ali i golman Subašić i sigurno da se njihovo neigranje i te kako osetilo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto su izabranici Zlatka Dalića takođe u poslednjem kolu obezbedili plasman na završnicu turnira.
Kada je meč sa Španijom u pitanju, nema nikakve sumnje da će ogroman hendikep biti neigranje Perišića i Lovrena, ali isto tako valja napomenuti da su Vlašić i Bruno Petković ostavili sjajan utisak u poslednjem meču grupne faze, a ovaj prvi je čak i postigao vodeći gol za Hrvatsku.

Španija: Partija iz snova protiv Slovačke!

Treba biti realan pa priznati da Španija ni izbliza ne postiže rezultate kao što je to bio slučaj krajem prošle i početkom ove decenije, kada su 2008. došli do titule Evropskog šampiona, 2010. osvojili Svetsko prvenstvo, da bi sve to zaokružili još jednom titulom na Evropskom prvenstvu 2012.
Ipak, nakon toga je “furija” bez zapaženih rezultata, pošto su najviše dogurali do šesnaestine finala Svetskog i Evropskog prvenstva.
Selektor Španije Luis Enrike je bio na meti kritika uoči ovog turnira, pošto nije bilo nekih preterano zvučnih imena, a svakako da je najveće iznenađenje bilo nepozivanje Serhija Ramosa, koji je godinama unazad bio najbitniji fudbaler ove selekcije.
U prvom kolu prvenstva Španci su odigrali jedan izuzetno loš meč i samo remizirali protiv Šveđana kada nije bilo golova, a ništa bolje izdanje “furija” nije pružila ni u drugom kolu protiv Poljske, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Svoju sudbinu izabranici Luisa Enrikea su rešavali u poslednjem kolu, ali je onda ova selekcija pružila ne samo najbolju partiju na ovom prvenstvu, već i najbolju partiju u poslednjih nekoliko godina, pošto su demolirali Slovačku, a taj duel je završen rezultatom 5:0, a ne treba zaboraviti da je Morata pri rezultatu 0:0 promašio penal, što je pre njega uradio i Moreno u duelu sa Poljskom.
Svi navijači Španije se sasvim sigurno sećaju one neverovatne pobede nad Hrvatskom u Ligi nacija 2018. godine kada je u Elčeu bilo čak 6:0, pa bi “furija” nešto slično da ponovi i sada, iako bi svi navijači ove reprezentacije potpisali bilo koji rezultat, samo da njihova selekcija prođe u četvrtfinale.

Naš predlog

Iako Hrvatska nastupa bez dva jako bitna fudbalera, utisak je da su ovu selekciju kladionice baš potcenile. Naime, u Meridianbetu kvota na pobedu Hrvatske je čak 5.40, za nerešen ishod 3.60, a pobeda Španije je 1.72.
Mišljenja smo da “vatreni” neće doživeti poraz u regularnom toku susreta, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 1X koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.27.
Ulog je ogroman, i zaista ovde ne treba očekivati previše golova, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.70.
Za kraj, vrlo lako se može desiti da na ovom duelu ne bude pobednika, pa vam zato savetujemo da odigrate na nerešen ishod, a kao što smo već pominjali, kvota za tu igru u Meridianbetu je 3.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.