Tip dana: Italija – Engleska: U postojbini fudbala bitka za evropski tron!

Nakon tačno mesec dana došlo je vreme za finale Evropskog prvenstva, u kom će se potpuno zasluženo naći selekcije Italije i Engleske.
Na prvi pogled deluje da će “Gordi Albion” imati blagu prednost na ovom duelu pošto će finalni meč biti odigran na “Vembliju”, ali nikako ne treba potceniti ni Italijane koji igraju fantastično na ovom turniru.
Ovaj u najavi spektakularni meč na “Vembliju” je zakazan za 21 čas.

Italija: Roberto Mančini je preporodio “Azure”!

Nakon kraha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine kada Italijani mimo svih očekivanja nisu uspeli da se plasiraju na Mundijal, na užarenu klubu ove selekcije je seo Roberto Mančini. Ne treba zaboraviti da je celokupna italijanska javnost oštro osudila taj potez, ali ih je bivši trener Mančester Sitija i Intera i te kako razuverio.
Naime, Italija je bez većih problema uspela da dođe do plasmana na Evropsko prvenstvo i to pošto su na svim mečevima ostvarili pobede, i već tada se moglo naslutiti da bi ova reprezentacija mogla da ima status jednog od favorita za samu završnicu prvenstva.
Azuri” su bez primljenog gola i uz maksimalni broj bodova stigli do plasmana u nokaut fazu, gde su dosta teže nego što se očekivalo eliminisali nimalo naivnu selekciju Austrije.
U regularnom toku susreta nije bilo golova, ali su onda izabranici Roberta Mančinija u produžecima uspeli da postignu čak dva gola, ali i da prime jedan, pa smo do kraja tog duela osmine finala prisustvovali pravoj drami, gde su “Azuri” izašli kao pobednici.
Žreb je hteo da se u četvrtfinalu sastanu selekcije Italije i Belgije, po mnogim mišljenjima u tom trenutku i dva najveća favorita za osvajanje turnira, pogotovu što su Francuzi i Portugalci završili takmičenje u osmini finala.
Bio je to možda i najbojli meč na ovom Evropskom prvenstvu, a na kraju su pobedu odneli Italijani, koji su slavili sa 2:1.
Najzad, u polufinalu su “Azuri” ukrstili koplja sa Špancima, a na kraju regularnog toga susreta je bilo 1:1, ali su izabranici Roberta Mančinija bili koncentrisaniji u penal završnici i došli do ogromnog uspeha, ali je utisak da svetski šampion neće želeti tu da se zaustavi.
Inače, Roberto Mančini ni za ovaj finalni duel neće moći da računa na Spinacolu koji je na ovom turniru doživeo najtežu moguću povredu – ahilovu tetivu.

Engleska: “Gordi Albion” juri prvi trofej na EURU!

Englezi su dugi niz godina imali jedan “sušni” period, ali je utisak da se sve to promenilo od kako je na klupu ovog tima seo Garet Sautgejt, pa je od tada “Gordi Albion” redovan učesnik završnica velikih turnira.
Naime, Engleska je na prošlom Mundijalu došla do polufinala gde su nažalost zaustavljeni od Hrvatske, a kasnije i izgubili u meču za treće mesto od Belgije, ali je na Ostrvu i to predstavljeno kao veliki uspeh.
“Gordi Albion” je bez većih problema došao do plasmana na Evropsko prvenstvo, a kako je od ranije bilo poznato da će finale turnira biti odigrano na “Vembliju”, izabranici Gareta Sautgejta su uz Francuze proglašeni za prve favorite turnira.
Na startu Evropskog prvenstva su Englezi ostvarili veoma važnu pobedu i to pošto su slavili protiv Hrvatske, u velikom derbiju, što je ujedno i bio polufinalni meč na prošlom Mundijalu. Taj susret je završen rezultatom 1:0, a jedini gol je postigao Rahim Sterling.
U drugom kolu je Engleska mimo svih očekivanja samo remizirala protiv Škotske, u duelu u kom nije bilo golova, dok su izabranici Gareta Sautgejta u poslednjem kolu grupne faze savladali Češku, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
U nokaut fazi “Gordi Albion” nije imao nimalo lak posao, pošto su ih tamo sačekali Nemci, ali bez ikakve sumnje je to bio jedan od boljih mečeva u poslednjih nekoliko godina za Engleze, koji su na kraju slavili sa 2:0 i potpuno zasluženo došli do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa.
U četvrtfinalu su Englezi samo potvrdili da se nalaze u sjajnoj formi na ovom turniru, pošto su bez većih problema eliminisali Ukrajinu i to pošto je taj duel završen sa više nego ubedljviih 4:0.
Najzad, u polufinalu su izabranici Gareta Sautgejta savladali Dansku i to posle produžetaka, ali i veoma diskutabilnog penala koji je dosuđen za “Gordi Albion”, nakon čega je Kejn postigao pogodak i doneo Englezima plasman u veliko finale.
Inače, ono što je i te kako dobra stvar uoči finalnog susreta je podatak da će Garet Sautgejt za razliku od Roberta Mančinija moći da računa na sve raspoložive fudbalere.

Naš predlog

Ne treba pominjati koliko veliki je ulog na ovom susretu, pa nije isključeno da ovo bude jedan ne baš preterano atraktivan meč.
Ipak, i pored toga, mišljenja smo da se duel neće završiti bez golova, i da će pogodaka biti, ali svakako ne previše, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 2-3 gola, za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.99.
Takođe, mišljenja smo da će i jedna i druga selekcija postići po jedan gol na finalnom susretu zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.13.
Pošto je reč o dve poprilično izjednačene selekcije, ne treba da nas iznenadi ako na kraju ne bude pobednika na ovom meču, zbog čega vam predlažemo da odigrate X, za koji je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 3.00.
Za kraj, probaćemo i sa tačnim rezultatom, a kako su oba polufinalna susreta završena rezultatom 1:1, mišljenja smo da bi to mogao da bude slučaj i u finalu, zbog čega vam preporučujemo da probate sa tom igrom, koju Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 4.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.