Tip dana: Nasional – Penjarol: Urugvajski El Klasiko u osmini finala Kopa Sudamerikana!

I u četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje, kao što je to uostalom bio slučaj i u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali najveći derbi urugvajskog fudbala, sudar između Nasionala i Penjarola, a sve to u sklopu prvog meča osmine finala Kopa Sudamerikane.
Duel između ova dva tima je zakazan za 02:30h.

Nasional: Malo je falilo da ovaj tim takmičenje nastavi u Kopa Libertadoresu!

Ostaje veliki žal što fudbaleri Nasionala nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Kopa Libertadores, pošto je ova ekipa pružala i te kako dobre partije u ovom takmičenju.
Naime, najtrofejniji urugvajski tim je grupnu fazu završio na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na Univerzidad Katoliku.
Zanimljivo je da je Nasional u igri za prolazak u narednu fazu bio sve do poslednjeg kola, ali je onda Katolika na svom terenu savladala Atletiko Nasional sa 2:0, što je bilo dovoljno za plasman u osminu finala najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi.
Urugvajska ekipa za utehu nastavlja učešće u Kopa Sudamerikani, ali je tamo žreb bio nemilosrdan pošto će Nasional odmeriti snage sa Penjarolom, u najvećem derbiju urugvajskog fudbala.
Inače, kada je reč o nacionalnom prvenstvu, Nasional se u ovom trenutku nalazi na trećem mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa doživela težak poraz na gostovanju kod Montevidea, kada je bilo čak 3:0, što je bio drugi poraz u sezoni za trećeplasiranu ekipu na tabeli.
Inače, poslednji međusobni susret između Nasionala i Penjarola je odigran pre samo desetak dana, a na tom duelu je domaća ekipa potpuno zasluženo slavila i to sa 2:0, što je bio prvi trijumf Nasionala nad ljutim rivalom posle tri vezana meča bez pobede.

Penjarol: Sjajne partije u grupnoj fazi!

Mora se priznati da su fudbaleri Penjarola pružali fantastične partije u grupnoj fazi Kopa Sudamerikane i potpuno zasluženo došli do plasmana u nokaut fazu.
Naime, urugvajski tim je na šest odigranih mečeva doživeo samo jedan poraz i to kada je već praktično sve bilo rešeno, pošto je jedan od najpopularnijih urugvajskih timova na prva četiri meča ostvario isto toliko trijumfa, zbog čega su fudbaleri ovog tima u nastavku takmičenja mogli da igraju rasterećenije.
Otuda i ne treba da začudi poraz na gostovanju kod paragvajskog River Plejta, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Fantastičnu gol razliku su imali fudbaleri Penjarola u ovogodišnjem izdanju Kopa Sudamerikane pošto su na šest odigranih susreta postigli čak petnaest golova, a primili samo tri, što sasvim sigurno zaslužuje svaku pohvalu.
Kada je u pitanju urugvajski šampionat, u ovom trenutku se Penjarol nalazi na šestom mestu na tabeli uz isto toliko bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Plazu Koloniju.
U prošlom kolu je ova ekipa slavila protiv posle dva vezana neuspeha, a tu uključujemo i poraz u El Klasiku od Nasionala što je svakako dosta teško palo svim navijačima Penjarola.
Tu pobedu je Penjarol ostvario protiv Cerita, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Inače, kada su u pitanju gostovanja, do sada je Penjarol u urugvajskom šampionatu odigrao četiri meča van svog terena, na kojima je ostvario samo jedan trijumf, uz jedan poraz, ali i dva remija, a sigurno je da će to pokušati da izbegnu na ovom duelu, pogotovu što je protivnik ni manje ni više nego slavni Nasional.

Naš predlog

Veoma nezahvalno je prognozirati pobednika kada je u pitanju najveći derbi urugvajskog fudbala, pa vam zato savetujemo da pokušate sa golovima, kojih bi zaista moralo da bude na obe strane, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.00.
Iz istog razloga vam predlažemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.