Tip dana: Partizan – Dunajska Streda: “Valjak” kreće na proputovanje Evropom punom brzinom!

U četvrtak je i te kako interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Partizana i Dunajske Strede, a sve to u sklopu drugog kola kvalifikacija za novoformiranu Ligu konferencija.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Partizan: Sjajne partije na startu šampionata!

Fudbaleri Partizana već četiri godine ne uspevaju da prekinu dominaciju Crvene Zvezde, pa sezonu po nepisanom pravilu završavaju na drugom mestu na tabeli, što kada je LingLong liga u pitanju od ovog leta znači i kvalifikacije za novoformiranu Ligu konferencija.
Za protivnika u drugom kolu kvalifikacija za ovo takmičenje su izabranici Aleksandra Stanojevića dobili nimalo naivnu ekipu Dunajske Strede, pa kako sada stvari stoje deluje da crno-bele očekuje izuzetno težak zadatak.
Inače, ako se po jutru dan poznaje svi navijači Partizana imaju pregršt razloga za zadovoljstvo kada je u pitanju start ove sezone.
Naime, crno-beli su u prvom kolu odigrali jedan od svojih najboljih mečeva u poslednjih nekoliko godina i slavili na gostovanju kod Proletera, a taj duel je završen rezultatom 0:4.
Briljirao je povratnik u crno-belo jato Rikardo koji je postigao dva gola na tom susretu, od kojih je ovaj drugi bio za tv špice. Pored njega, u listu strelaca su se upisali još i Urošević i Jojić.
Ne treba zaboraviti da su izabranici Aleksandra Stanojevića igrali dosta dobro i u pripremnom periodu, pošto su na četiri odigrana susreta ostvarili čak tri trijumfa, uz jedan remi.
Posebno dobru partiju je vicešampion Srbije pružio u generalnoj probi pred početak sezone kada su sa 1:0 slavili protiv Rostova, koji sasvim sigurno važi za jednu i te kako ozbiljnu ekipu.
Inače, prošlu sezona u evro-takmičenjima se nije na najbolji mogući način završila za crno-bele koji su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisani od Šarloe, kada je posle produžetaka bilo 2:1.

Dunajska Streda: Može li ova ekipa do iznenađenja?

U poslednjih nekoliko godina fudbaleri Dunajske Strede polako ali sigurno spadaju u sam vrh slovačkog klupskog fudbala.
Naime, ova ekipa je u sezoni 2018-19 zauzela drugo mesto na tabeli, godinu dana kasnije treće, a prošle sezone je ovaj tim ponovo zauzeo drugo mesto na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Slovan, ali i čak deset bodova viška u odnosu na trećeplasiranu Trnavu.
Inače, ovaj tim je u vlasništvu mađarskog premijera Viktora Orbana i u poslednjih nekoliko godina se ozbiljna finansijska sredstva slivaju u ovaj klub, što nam uostalom najbolje pokazuju i sjajni rezultati u poslednje vreme.
Radi se o timu koji u svojim redovima ima čak 23 strana fudbalera. Ono po čemu je vicešampion Slovačke karakterističan su fenomenalne partije na domaćem terenu gde je ova ekipa prošle sezone doživela samo jedan poraz, i uz Slovan su bili ubedljivo najbolji domaćini u ligi.
Ono što je zanimljivo jeste da je slovački tim prošle sezone ispao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, i to je poražen od LASK-a sa neverovatnih 7:0, dok je ova ekipa u prva dva kola eliminisala Hafnjafjordur i Jablonec.
Naravno, ne treba zanemariti podatak ni da Streda nikada do sada nije igrala u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, a sigurno je da bi svi navijači Partizana voleli da tako bude i ovog puta.
Predstavnik Slovačke u Ligi konferencija je pružao promenljive partije u pripremnom periodu pošto su na pet odigranih mečeva ostvarili tri trijumfa, ali i dva poraza, iako su protivnici u tim mečevima bili svakako kvalitetnije ekipe Salcburga i Ferencvaroša.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, stiče se ipak utisak da su izabranici Aleksandra Stanojevića favoriti u ovom kolu, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.
Ne treba da nas iznenadi sigurno ni ako ovo bude jedan duel sa dosta golova, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+, za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.93.
Poprilično smo sigurni u to da vicešampion Srbije neće imati previše problema sa slovačkim predstavnikom, makar na ovom prvom meču između ove dve ekipe, pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.