Tip dana: Šalke – Hamburg: Ko bi rekao da ćemo ova dva tima gledati u Cvajti!

Ovog vikenda startuje druga nemačka liga, ili popularno rečeno “Cvajta” a već u prvom kolu nas očekuje verovatno i najveći derbi, pošto će Šalke koji je prošle sezone ispao iz najkvalitetnijeg ranga nemačkog fudbala na svom terenu ugostiti Hamburger koji nekoliko sezona unazad igra u drugom po kvalitetu rangu nemačkog fudbala.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Šalke: Cilj je ekspresni povratak u Bundesligu!

Nažalost, fudbaleri Šalkea su prošle sezone posle čak trideset godina uzastopnog igranja u Bundesligi napustili najkvalitetniji rang nemačkog fudbala.
Naime, tim iz Gelzenkirhena je sezonu završio sa samo šesnaest osvojenih bodova i to pošto su na 34 odigrana meča ostvarili samo tri trijumfa, sedam remija i čak 24 poraza, pa otuda i ne treba da začudi što je ovaj trofejni klub napustio društvo najboljih.
Zanimljivo, Šalke je pre dve sezone igrao nokaut fazu LIge šampiona kada su najpre prošli grupu u kojoj su bili Lokomotiva, Galatasaraj i Porto, a zatim su u dva meča protiv Mančester Sitija doživeli debakl u osmini finala.
Podatak koji svakako treba napomenuti je taj da je tim iz Gelzenkirhena prošle sezone promenio čak pet trenera, a poslednji koji je na užarenu klupu seo bio je Dimitros Gramozis, koji će sa ovim timom pokušati da se ekspresno vrati u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, što će svakako biti izuzetno težak zadatak.
Inače, dojučerašnji prvoligaš je pružao sjajne partije u pripremnom periodu i svakako treba napomenuti da Šalke nije doživeo nijedan poraz, iako su imali nekoliko izuzetno neugodnih protivnika kao što su Šahtjor i Zenit, sa kojima je tim iz Gelzenkirhena odigrao mečeev bez golova.
Prošle sezone je Šalke odigrao sedamnaest mečeva na svom terenu na kojima je ostvario tri trijumfa, tri remija i jedanaest poraza, a poražavajuće zvuči podatak da je nekadašnji učesnik nokaut faze Lige šampiona odigrao sedamnaest mečeva van svog terena na kojima je doživeo čak trinaest poraza, uz četiri remija, ali bez trijumfa.

Hamburg: Novi pokušaj da se ovaj tim vrati tamo gde i pripada!

Fudbaleri Hamburga su 2018. godine po prvi put u svojoj istoriji ispali u drugu ligu, i do dana današnjeg nisu uspeli da se vrate u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, ali nema apsolutno nikakve sumnje da će to biti primarni cilj i ovog puta.
Naime, prošlu sezonu su fudbaleri ovog tima završili na četvrtom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje ne donosi plasman u Bundesligu, ili plasman u baraž za ulazak u pomenuto takmičenje.
Na kraju je Hamburg imao četiri boda manjka od Kila, koji je veoma zanimljivo poražen na poslednja dva duela ali to nekadašnji redovni član Bundeslige nije umeo da iskoristi.
Početkom jula je za novog trenera izabran bivši strateg Štutgarta, Tim Valter pred kojim je bez ikakve sumnje dosta težak zadatak, a sve to u nastojanju da ova ekipa posle tri godine dođe do plasmana u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala.
Kada je u pitanju pripremni period, do sada je Hamburg odigrao četiri meča i poput Šalkea nije doživeo nijedan poraz, pošto su ostvarili tri trijumfa i jedan remi.
U poslednjem pripremnom meču pred početak sezone, izabranici Tima Valtera su odigrali jedan dosta dobar meč i savladali Bazel sa 1:0.
Inače, ako se vratimo na prošlu sezonu, Hamburg je odigrao sedamnaest mečeva na strani na kojima je ostvario šest trijumfa, šest remija i čak sedam poraza, dok je na domaćem terenu ova ekipa pružala daleko bolje partije pošto je ostvarila deset trijumfa, četiri remija i tri poraza.

Naš predlog

I jedni i drugi žele da na najboji mogući način uđu u novi šampionat, a sigurno je da i Šalke i Hamburg žele da na kraju završe na jednom od prva dva mesta koja na kraju između ostalog donose direktan plasman u Bundesligu.
Smatramo da će i jedan i drugi tim postići makar po jedan gol na ovom duelu, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.65.
Smatramo da je najpametnije da izbegnete konačan ishod ovog duela, ali vam i te kako predlažemo da se fokusirate na golove, kojih bi po našem mišljenju moralo da bude na ovom premijernom duelu u “Cvajti”.
Zato vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.