Tip dana: Žuventude – Čapekoense: Ko će se bolje snaći u sudaru novajlija u Seriji A?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali još jedan meč iz brazilske Serije A, koja je uveliko u jeku, a ovoga puta smo se opredelili za duel između novajlija u društvu najboljih – Žuventuda i Čapekoensea.
Susret između ova dva tima je zakazan za 23 časa.

Žuventude: Primarni cilj je opstanak!

Žuventude je prošle sezone pružao fantastične partije u brazilskoj Seriji B, zbog čega su između ostalog i potpuno zasluženo stigli do plasmana u najkvalitetniji rang brazilskog fudbala, što je svakako bio ogroman uspeh.
Pre svega, primarni cilj će biti opstanak u društvu najboljih, ali sigurno je da to neće biti nimalo lak zadatak, iako, barem za sada, svi navijači ovog tima imaju razloga za zadovoljstvo.
Naime, posle dvanaest odigranih mečeva novajlija u ligi se nalazi na četrnaestom mestu na tabeli i trenutno ima tri boda viška u odnosu na tim koji će na kraju sezone napustiti brazilsku Seriju A.
Do sada je Žuventude odigrao dvanaest mečeva u najkvalitetnijem rangu brazilskog fudbala na kojima je ostvario tri trijumfa, četiri remija i pet poraza.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa doživela očekivani poraz na gsotovanju kod favorizovanog Internasionala, a taj duel je završen rezultatom 1:0, što je bio peti poraz u sezoni za novajliju u ligi.
Pre toga je Žuventude remizirao na svom terenu protiv Atletiko Gojasa, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1, a ono što i te kako valja napomenuti je da je domaća ekipa do remija došla golom u šestom minutu sudijske nadoknade, što je bio povod za veliko slavlje fudbalera ovog tima.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, slobodno možemo reći da novajlija u ligi igra iznad svih očekivanja, pošto je na šest odigranih susreta ostvario tri trijumfa, jedan remi i dva poraza.
Takođe, ne treba zaboraviti da je Žuventude na četiri poslednja susreta na svom terenu neporažen, i da je u tom periodu ostvario tri trijumfa, uz pomenuti remi sa Gojasom, a ovde se mora pomenuti i velika pobeda nad aktuelnim šampionom Flamengom od 1:0, što je bez sumnje jedno od većih iznenađenja u dosadašnjem toku brazilske Serije A.

Čapekoense: Da li je vreme za prvi trijumf?

Svakako da je fudbalski klub Čapekoense široj javnosti postao poznat nakon one strašne avionske nesreće kada je čak 71 osoba poginula, a od toga devetnaest fudbalera ovog tima, i to sve uoči revanš meča polufinala Kopa Sudamerikane koji je ova ekipa trebalo da odigra protiv Atletiko Nacionala iz Kolumbije.
Nakon nekoliko godina igranja u najkvalitetnijem rangu brazilskog fudbala, “Čape” je pre dve godine ispao iz društva najboljih, ali je isto tako ova ekipa uspela ekspresno da se vrati u Seriju a.
Naime, Čapekoense je na kraju završio na prvom mestu na tabeli a zanimljivo je da je pehar namenjen pobedniku Serije B podigao Adam Rušel, koji je jedan od trojice fudbalera koji su preživeli kobni pad aviona, pa možemo samo da zamislimo kako je bilo ovom čoveku u trenutku podizanja pehara.
Ipak, treba biti realan pa priznati da smo od šampiona Serije B daleko više očekivali u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga brazilskog fudbala.
Naime, Čapekoense se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli i ono što je i te kako poražavajući podatak je da je ova ekipa na dvanaest odigranih mečeva bez trijumfa, pošto su u tom periodu doživeli čak osam poraza, ali i četiri remija.
U prošlom kolu je povratnik u društvo najboljih u jednom fenomenalnom susretu na kom je viđeno čak pet pogodaka, poražen na svom terenu od Kujabe, koja je takođe prošle godine nastupala u drugoj ligi. Taj meč je završen rezultatom 2:3, a gosti su došli do trijumfa dva minuta pre isteka regularnog toka susreta, nakon čak četiri gola u prvom poluvremenu, koje je završeno rezultatom 2:2.
Inače, što se tiče mečeva na gostovanjima, do sada je Čapekoense odigrao šest susreta na strani na kojima je doživeo tri poraza, ali i tri puta remizirao, a valja napomenuti da su sve to uglavnom bili mečevi sa velikim brojem golova.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da će se i jedna i druga ekipa grčevito boriti za opstanak do bukvalno poslednjeg kola, a trenutno se u dosta boljoj situaciji nalazi Žuventude, koji je van opasne zone. Sa druge strane, popularni “Čape” ne zna za trijumf, i možda baš ovo bude meč na kom će povratnik u društvo najbojih ostvariti svoju prvu pobedu u sezoni, pa vam zbog svega toga hrabro predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.85.
Za one koji su pomalo skeptični kada je čista dvojka u pitanju, savetujemo vam da probate sa duplom šansom X2 koja je takođe pristojna i iznosi 1.69.
Za kraj, po nekom nepisanom pravilu na mečevima koje Čapekoense igra u gostima pada baš dosta golova, što bi svakako mogao da bude slučaj i sada zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.