Tip dana: AIK – Halmštad: Povratnik u prvu ligu juri pobedu na gostovanju kod jednog od najboljih domaćina u ligi!

Ruku na srce, u ponedeljak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel švedske prve lige u kom će AIK na svom terenu dočekati ekipu Halmštada.
Duel između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

AIK: Koji su krajnji dometi ovog tima?

Aik igra jako dobro na startu sezone a to nam nekako najbolje pokazuje i trenutna tabela koja na govori da se ova ekipa nalazi na petom mestu na tabeli uz podatak da bi ovaj tim ukoliko trijumfuje na ovom susretu protiv Halmštada došao do pozicije broj tri, pošto u ovom trenutku AIK ima meč manjka u odnosu na gotovo sve svoje najbliže pratioce.
Do sada je tim iz Stokholma odigrao dvanaest mečeva u šampionatu na kojima je ostvario šest trijumfa, tri remija i tri poraza.
U prošlom kolu je AIK odigrao jedan ne baš najbolji meč na gostovanju kod Erebra, a taj duel je završen rezultatom 1:1, što svakako nije za pohvalu ako uzmemo u obzir da se Erebro nalazi na poslednjem mestu na tabeli Alsvenskana, sa samo osam osvojenih bodova.
Ipak, pre toga je tim iz prestonice Švedske vezao dva trijumfa, i to oba na svom terenu, gde inače AIK i pruža fenomenalne partije.
Prvo je stradao Varberg kada je bilo 2:1, da bi nakon toga petoplasirana ekipa na tabeli slavila i na svom terenu protiv Kalmara, u duelu koji je završen rezultatom 2:0.
I ove sezone su veliki problem za tim iz Stokholma mečevi van svog terena, pošto je do sada AIK odigrao pet mečeva na strani i upisao jedan trijumf, jedan remi, ali i doživeo čak tri poraza.
Ipak, po tradiciji, AIK igra daleko bolje na svom terenu i drugi je najuspešniji domaćin u ligi, pošto je ovaj tim na sedam odigranih mečeva ostvario pet trijumfa i dva remija, bez poraza, uz dvanaest datih i samo četiri primljena gola.

Halmštad: Primarni cilj je opstanak u ligi!

Fudbaleri Halmštada su prošle sezoni igrali u drugoj ligi, ali su na kraju završili na prvom mestu na tabeli i došli do svog zacrtanog cilja, a to je svakako bio plasman u najkvalitetniji rang švedskog fudbala.
Na kraju je ovaj švedski tim imao pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Degerfors, a valja napomenuti i podatak da je Halmštad doživeo samo četiri poraza na putu do prvog mesta na tabeli, što dovoljno govori koliko dobro je ova ekipa igrala tokom sezone.
Kada je ovo prvenstvo u pitanju, nema nikakve sumnje da će ovoga puta primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, a u ovom trenutku se novajlija u ligi nalazi na sjajnom desetom mestu na tabeli što je svakako zadovoljavajuće.
Već dugo Halmštad ne zna za poraz, a primera radi, ova ekipa je na pet poslednjih mečeva čak četiri puta remizirala uz jedan trijumf i to u prošlom kolu na nimalo lakom gostovanju kod Estersunda, kada je bilo 0:1.
Što se tiče mečeva van svog terena do sada je povratnik u najkvalitetniji rang švedskog fudbala odigrao šest mečeva na strani i upisao dva trijumfa, jedan remi i tri poraza.
Ipak, ne treba zanemariti podatak da je Halmštad na tri poslednja gostovanja bez poraza, a u tom periodu su ostvarili dva trijumfa, uz jedan remi, iako raspored nije bio nimalo naivan.
Halmštad je inače jedna od retkih ekipa u Alsvenskanu koja nema poraz na svom terenu i to pošto je povratnik u društvo najboljih na šest odigranih mečeva ostvario samo jedan trijumf, uz čak pet remija, a ne treba zaboraviti da ih ova ekipa ima ubedljivo najviše u ligi (čak šest).

Naš predlog

Fudbaleri AIK-a igraju fenomenalno na domaćem terenu i mišljenja smo da će to potvrditi i na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa poprilično dobrom kvotom koja iznosi 1.76.
Ako se malo osvrnemo na međusobne mečeve između ova dva tima dolazimo do zaključka da na ovim duelima ima baš dosta golova, pošto ih je na poslednja dva susreta bilo čak devet, pa vam zato hrabro predlažemo da probate sa igrmo 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.27.
Za one najhrabrije, predlažemo vam da probate i sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 4.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.