Tip dana: Valensija – Hetafe: “Slepi miševi” moraju da vade fleke iz prošle sezone!

U petak je poprilično interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Valensije i Hetafe, što će ujedno biti i premijerni meč nove sezone u španskoj La Ligi, koja bi po mnogim mišljenjima mogla da bude najzanimljivija u poslednjih nekoliko godina.
Susret između ova dva tima se igra na “Mestalji” a zakazan je za 21 čas.

Valensija: “Slepi miševi” mogu i moraju bolje!

Nakon jedno poprilično dobrog perioda kako u La Ligi, tako i na evropskom nivou, fudbaleri Valensije iza sebe imaju dve katastrofalne sezone, i ono što ih je svakako obeležilo je podatak da oba puta popularni “slepi miševi” nisu uspeli da dođu do plasmana u neko od evropskih takmičenja, što i jeste bio primarni cilj.
Naime, prošlu sezonu je tim sa Mestalje završio tek na trinaestom mestu na tabeli uz deset trijumfa, trinaest remija i čak petnaest poraza što je i te kako previše za klub koji ima ambicije da nastupa makar u Ligi Evrope.
Ruku na srce, treba podsetiti da je Valensija u jednom trenutku bila čak i u opasnoj zoni, pa se onda iz tog ugla može konstatovati da su “slepi miševi” obezbedili opstanak u ligi, iako je situacija negde na sredini šampionata bila alarmantna.
Valensija ovog leta nije previše investirala u nove igrače, ali treba napomenuti da je sadržana okosnica tima, ali istog onog koji je prošle sezone na trenutke delovao poprilično loše.
Kada je pripremni period u pitanju tim sa “Mestalje” je odigrao sedam mečeva na kojima je ostvario pet trijumfa i dva poraza, a u generalnoj probi pred početak najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, Valensija je doživela poraz od Brentforda, pošto je taj meč završen rezultatom 1:2.
Naravno, valja napomenuti da je u pripremnom periodu tim koji sa klupe predvodi Hose Bordalas uspeo da savlada Viljareal koji je aktuelni ovsvajač Liga Evrope, kao i Milan, ruku na srce posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, pa je sigurno da ta dva trijumfa daju izvesnu dozu optimizma pred početak sezone najvernijim navijačima Valensije koji već dve godine nisu imali prilike da uživaju u dobrim partijama tima sa “Mestalje”.

Hetafe: Primarni cilj će ipak biti opstanak u ligi!

Pre dve godine Hetafe je igrao izuzetno dobar fudbal a epilog toga je bio plasman u grupnu fazu Liga Evrope, što je bio svakako ogroman uspeh.
Naravno, ne treba zaboraviti da se baš pre dve godine tim iz predgrađa Madrida do bukvalno poslednjeg kola borio sa Valensijom za tu četvrtu poziciju i plasman u Ligu šampiona, ali su na kraju “slepi miševi” ipak završili kao četvrtoplasirani tim na tabeli i ostavili solidan utisak u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju pošto su došli do plasmana u osminu finala gde su demolirani u dvomeču od Atalante.
Bilo kako bilo, prošla sezona nije bila toliko uspešna za Hetafe, pošto je ova ekipa dugo vodila borbu za opstanak, i to mimo svih očekivanja, pošto smo svi očekivali da Madriđani nastave pohod na evropska takmičenja.
Na kraju je tim iz predgrađa Madrida završio kao petnaesti na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na tim koji se na kraju preselio u Segundu.
Svakako presudna su bila dva poslednja kola u kojima je Hetafe ostao neporažen, i to pošto su prvo savladali Levante, a onda u poslednjem kolu remizirali na gostovanju kod već prežaljene Ueske.
Svoje najveće uspehe je ovaj klub ostvario za vreme Hosea Bordalasa koji je zanimljivo preuzeo Valensiju ovog leta i biće zaista intereasntno videti kako će ovaj sjajni stručnjak voditi “slepe miševe” protiv svog dojučerašnjeg matičnog tima.
Što se tiče pripremnog perioda, ekipa iz predgrađa Madrida je odigrala sedam mečeva na kojima je ostvarila čak šest trijumfa uz samo jedan remi, pa bi seriju bez poraza da produže i na teškom gostovanju kod Valensije.

Naš predlog

Iako je poznato da Valensija iz godine u godinu ima ogromnih problema na startu šampionata i zaista retko pobeđuju u prvom kolu, vreme je da se i ta negativna serija za klub sa “Mestalje” jednom prekine zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.55.
Ako pogledamo četiri međusobna susreta između ove dve inače dosta tvrde ekipe vidimo da je sva četiri puta došlo više od tri gola pa ne vidimo razlog da tako ne bude i sada, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.50.
Za kraj, očekuje se da “slepi miševi” od prvog minuta krenu ofanzivno i silovito ka golu Hetafea u nameri da što pre postignu pogodak pa vam zato preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet ceni sa neverovatno dobrom kvotom 4.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.