Tip dana: Viljareal – Granada: Može li “žuta podmornica” da ponovi prošlu sezonu?

Pretposlednji meč prvog kola španske La Lige koje nam je donelo pregršt uzbuđenja se igra na “El Madrigalu” gde će fudbaleri Viljareala dočekati Granadu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova.

Viljareal: Fantastična prošla sezona!

“Žuta podmornica” je igrala dosta dobro prošle sezone, a podatak koji nam to bez sumnje najbolje pokazuje je da su izabranici Unai Emerija uspeli da dođu do trofeja u Ligi Evrope, koji je ovoj ekipi doneo plasman u Ligu šampiona, što i jeste bio primarni cilj za prošlu sezonu.
U finalu je ekipa sa “El Madrigala” slavila protiv Mančester Junajteda nakon boljeg izvođenja penala, čime je Unai Emeri još jednom pokazao da je pravi specijalista za drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Inače, prošle sedmice su snage ukrstili osvajač Lige šampiona Čelsi i aktuelni osvajač Liga Evrope Viljareal, i to u Superkupu Evrope, gde je pobedu odneo Čelsi, ali tek nakon boljeg izvođenja jedanesteraca, i neki opšti utisak je da “žuta podmornica” nije nimalo razočarala na tom susretu.
Što se tiče pripremnog perioda, Viljareal je odigrao šest pripremnih mečeva i ono što nikako ne valja je podatak da izabranici trenera Emerija nisu na tim duelima ostvarili niti jedan trijumf, iako su protivnici bili sve samo ne slabi.
U poslednjem pripremnom meču pred početak najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala tim sa “El Madrigala” je u jednom fantastičnom susretu remizirao sa Lidsom, a taj duel je završen rezutatom 2:2.
Inače, kada je reč o poslednjem međusobnom susretu između Viljareala i Granade, “žuta podmornica” je deklasirala prošlosezonskog učesnika nokaut faze Liga Evrope i to na njegovom terenu, pošto je taj duel završen sa više nego ubedljivih 0:3, a trostruki strelac na tom duelu je bio sjajni Moreno.

Granada: Sjajne partije u Ligi Evrope!

Iza Granade je takođe jedna poprilično uspešna sezona i kada stvari posmatramo od ranije, utisak je da ova ekipa polako ali sigurno napreduje stepenik po stepenik, i nema nikakve sumnje da svaki njihov naredni plasman u neko od evropskih takmičenja neće smeti da se smatra iznenađenjem.
Sećate se svi da su fudbaleri Granade pre dve godine u svojoj povratničkoj sezoni u društvu najbojih uspeli da dođu do sedmog mesta na tabeli, koje je u tom trenutku donosilo plasman u Ligu Evrope.
Kada su svi očekivali da se ova simpatična ekipa fokusira maksimalno na prvenstvo, ova ekipa je mimo svih očekivanja došla čak do četvrtfinala Liga Evrope, gde su ipak eliminisani od Mančester Junajteda, ali su primera radi pre toga u dvomeču bili bolji od Napolija koji je daleko kvalitetnja ekipa.
Što se tiče La Lige, na kraju prošle sezone Granada je zauzela solidno deveto mesto na tabeli i tako ostvarila svoj primarni cilj, a to je naravno opstanak u društvu najboljih, uz konstataciju da bi ova ekipa vrlo verovatno i drugi put uzastopno došla do plasmana u Ligu Evrope da finiš prvenstva nisu odigrali katastrofalno.
Naime, izabranici Dijega Martineza su na pet poslednjih mečeva doživeli čak četiri poraza uz samo jedan remi i to u poslednjem kolu na svom terenu protiv Hetafea, kada nije bilo golova.
Što se pripremnih mečeva tiče, Granada je pružila nekoliko zaista dobrih partija, a u poslednjem pripremnom meču pred početak španske La Lige, ova ekipa je nakon velikog preokreta savladala Linares, pošto je taj duel završen rezultatom 2:1.

Naš predlog

Da sjajne partije Viljareala nisu bile slučajnost najbolje se videlo prošle sedmice kada je ova ekipa igrala Superkup Evrope u kom su nažalost posle lošijeg izvođenja jedanaesteraca poraženi od Čelsija, ali i pored toga valja napomenuti da je “žuta podmornica” pružila ozbiljan otpor šampionu Evrope.
Mišljenja smo da su izabranici Unai Emerija favoriti i u meču prvog kola sa Granadom zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57.
Sećate se svi meča od pre dve sezone kada su ova dva rivala odigrala duel sa čak osam golova, pošto je tada bilo 4:4, a generalno na mečevima između ove dve ekipe po nepisanom pravilu uvek ima dosta pogodaka, zbog čega vam i sada savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.