Tip dana: Benfika – PSV: “Orlovi” jure plasman u Ligu šampiona, ali gosti igraju fantastično na startu sezone!

U sredu su na programu preostala tri susreta plej-ofa Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Lisabonu gde će Benfika dočekati PSV.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Benfika: Mogu li “Orlovi” do Lige šampiona?

Nažalost, iza fudbalera Benfike je još jedna poprilično nespešna sezona, pošto je tim iz Lisabona na kraju portugalskog šampionata završio na trećem mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na Sporting, koji je na kraju mimo svih očekivanja došao do naslova prvaka.
Ne treba zaboraviti da je pred početak prošle sezone uprava Benfike uložila ogromna finansijska sredstva kako bi pre svega došla do plasmana u Ligu šampiona, a potom, naravno i do titule šampiona Portugalije.
U kvalifikacija za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje tim iz Lisabona je eliminisana od PAOK-a, što je dovelo do velikog razočarenja svih pristalica ovog kluba.
Kada smo već kod prošle sezone, šlag na tortu je bez ikakve sumnje predstavljao i poraz u finalu portugalskog Kupa od Brage, iako bi makar taj trofej donekle spasao sezonu za velikana iz Lisabona.
Ako se po jutru dan poznaje, ovo bi mogla da bude jedna poprilično lepa i uspešna godina za Benfiku, pošto se ova ekipa posle prva dva kola portugalskog šampionata nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz maksimalnih šest osvojenih bodova.
U prvom kolu je trećeplasirani tim iz prošlog prvenstva slavio na gostovanju kod Moreirensea, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što je bio rezultat prvog poluvremena. U drugom kolu je Benfika bez većih problema slavila na svom terenu protiv Arouke, rezultatom 2:0, što je veoma zanimljivo takođe bio i rezultat prvog dela igre.
Kada je ovaj susret sa PSV-om u pitanju, trener Žorž Žezus neće moći da računa na Vertongena što će svakako biti veliki hendikep, dok je pod znakom pitanja i nastup Harisa Seferovića.

PSV: Fenomenalne partije na startu sezone!

Poput Benfike, i fudbaleri PSV-a prošle sezone nisu ostvarili svoje zacrtane ciljeve, a kao i uvek primarni cilj ovog kluba je trofej u holandskom šampionatu do koga je na njihovu veliku žalost došao Ajaks, koji je na kraju imao čak šesnaest bodova viška u odnosu na tim iz Ajndhovena.
Ruku na srce, aktuelni vicešampion Holandije je pružao sjajne partije u grupnoj fazi Liga Evrope, gde su bez većih problema sa prvog mesta u grupi došli do plasmana u nokaut fazu, ali su tu eliminisani odmah na prvoj prepreci od Olimpijakosa, pošto je u jednom fantastičnom dvomeču na kraju u ukupnom rezultatu bilo 5:4 za grčkog predstavnika.
Podsećamo vas da je Oli u prvom duelu na svom terenu slavio sa 4:2, da bi u revanšu PSV dugo vodio sa 2:0, što je bio rezultat koji je ovaj tim vodio u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, ali je onda Olimpijakos postigao gol i raspršio sve snove holandskog tima.
Međutim, kada se sve sabere i oduzme, utisak je da navijači tima iz Ajndhovena imaju pregršt razloga za zadovoljstvo kada je početak sezone u pitanju.
Naime, izabranici Rožera Šmita su pre svega već došli do svog prvog trofeja u sezoni, pošto su u finalu Superkupa Holandije pregazili Ajaks a taj meč je završen pobedom tima iz Ajndhovena od 4:0.
Takođe, vicešampion Holandije pruža brutalne partije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pošto je u dvomeču bio bolji od nimalo naivnog Galatasaraja ali i od Miđilanda, pa ih sada očekuje teško gostovanje kod Benfike.
Za kraj, u prvom kolu nacionalnog šampionata, PSV je bez većih problema slavio na gostovanju kod Heraklesa, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Ono što bi i te kako moglo da predstavlja određeni hendikep za tim iz Ajndhovena je što je klub pre nekoliko dana prodao svog verovatno najboljeg fudbalera Denzela Damfrisa koji će karijeru nastaviti u Interu.

Naš predlog

Pre svega, očekuje nas jedan i te kako zanimljiv susret, a i iako je ulog ogroman mišljenja smo da se ni jedna ni druga ekipa neće previše štedeti, pa bi vrlo lako ovo mogao da bude jedan dvomeč koji će nam doneti baš dosta golova.
Predlažemo vam da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.85. Za očekivati je da Benfika i PSV postignu makar po jedan duel na ovom susretu, pa vam zato savetujemo da odigrate igru GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.
Za kraj, domaća ekipa je prošle sezone mimo svih očekivanja ostala bez plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje i to uprkos ogromnim ulaganjima, pa bi bilo previše kada bi to ponovili i ovog puta i zato vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.16.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.