Tip dana: Sampdorija – Milan: “Rosoneri” iz Đenove kreću u pohod na dugo čekani Skudeto!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje, nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, ali ipak i ovog puta je na programu nekoliko zanimljivih susreta, a mi smo za vas analizirali duel koji će biti odigran u Đenovi, gde će fudbaleri Sampdorije u okviru prvog kola italijanske Serije A dočekati Milan.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Sampdorija: Koji su krajnji dometi Sampe?

Nakon dve i te kako dobre godine, Klaudio Ranijeri je na kraju prošle sezone odlučio da napusti klupu Sampdorije, a na njegovo mesto je stigao Roberto D'Aversa, dojučerašnji trener Parme, koji se baš i nije proslavio ove godine, pošto su “krstaši” kao što je već dosta dobro poznato napustili najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
Od njega se ovog puta u Đenovi očekuje velika borba za plasman u neko od evropskih takmičenja, ali ruku na srce, veliko je pitanje koliko je to realno u ovom trenutku.
Naime, Đenovljani nisu doveli neko zvučnije pojačanje u letnjem “merkatu” ali ne treba zaboraviti da je Sampa makar sačuvala postojeći igrački kadar iz prošlog šampionata, koji bi u svakom slučaju makar morao da garantuje opstanak u Seriji A.
Inače, kada smo već kod prošle sezone, Sampdorija je na kraju završila na devetom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na sedmoplasiranu Romu, pa je odmah jasno da tim iz Đenove nije čak bio ni blizu plasmanu u kvalifikacije za Ligu Konferencija, a popravni za to će imati u novom šampionatu.
Izabranici Roberta D'Averse nisu imali dosta sreće ni na žrebu za novu sezonu, pošto im u prvom kolu gostuje Milan, u drugom kolu gostuju kod Sasuola koji važi za jednog od najboljih domaćina u ligi, a u trećem kolu im u goste dolazi Inter koji važi za najvećeg favorita za osvajanje Serije A.
Bilo kako bilo u prethodnih nekoliko godina tim iz Đenove je pokazao da je jedan od najbojih domaćina u ligi, i nema nikakve sumnje da “rosonere” očekuje izuzetno težak posao.
Poslednji međusobni susret između Sampdorije i Milana na stadionu u Đenovi završen je rezultatom 1:2.

Milan: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Fudbaleri Milana su prošle sezone posle decenijske pauze stigli do plasmana u Ligu šampiona čime su ispunili svoj primarni cilj, a sigurno je da će to biti prioritet svih prioriteta i kada je ova sezona u pitanju.
Izuzetno zanimljiv je bio finiš sezone u italijanskoj Seriji A, pošto se nekoliko klubova borili ravnopravno za plasman na to četvrto mesto koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupso takmičenje.
Na četiri kola pre kraja, izabranici Stefana Piolija su ostvarili veliki trijumf na gostovanju kod Juventusa, pošto je taj meč završen rezultatom 0:3, da bi nakon toga Zlatan Ibrahimović i drugari odigrali jedan od najboljih mečeva u poslednjih deset godina i slavili na gostovanju kod Torina sa neverovatnih 0:7.
Međutim sve to su “rosoneri” prosuli u vodu već u narednom kolu kada su mimo svih očekivanja samo remizirali na svom terenu protiv Kaljarija, u duelu u kom nije bilo golova.
Najzad, kada je to bilo najpotrebnije, izabranici Stefana Piolija su slavili na gostovanju kod sjajne Atalante, i došli do toliko željenog plasmana u Ligu šampiona, što je bio povod za veliko slavlje navijača giganta iz grada mode.
U letnjem prelaznom roku nekadašnji šampion Evrope je ostao bez Donarume i Čalhanoglua koji je odradio šokantan transfer u Inter, dok su u klub stigli sjajni golman Manjan, kao i dva izuzetno iskusna i kvalitetna fudbalera – Žiru i Florenci.
U pripremnom periodu “rosoneri” baš i nisu blistali, pošto su na pet odigranih susreta ostvarili dva remija i tri trijumfa, a u generalnoj probi pred početak Serije A, Milan je slavio na svom terenu protiv Panatinaikosa, kada je bilo 2:1.

Naš predlog

Ukoliko želi da dođe do toliko željenog Skudeta Milan prosto mora da trijumfuje na ovakvim gostovanjima, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.10.
Ne treba da nas iznenadi ako ovo buded jedan efikasan meč pošto u međusobnim susretima između Sampe i Milana po nepisanom pravilu gotovo uvek ima dosta pogodaka, i iz tog razloga vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.