Tip dana: Đirona – Hihon: I jedni i drugi žele do plasmana u La Ligu! Ko će do trijumfa?

U petak nema mečeva u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine, pa je samim tim i ponuda dosta slabije za klađenje.
Iz tog razloga smo za vas ovog puta analizirali jedan duel u okviru četvrtog kola španske Segunde, u kom će Đirona na svom terenu dočekati Hihon.
Susret između ova dva tima koji imaju slične ambicije je zakazan za 21 čas.

Đirona: Velika šteta za prošlu sezonu!

Fudbaleri Đirone su prošle sezone došli do primarnog cilja, što je svakako bio plasman u plej-of, međutim kada je bilo najpotrebnije ova ekipa je odigrala najslabije.
Naime, tim iz Katalonije je u polufinalu plej-ofa bez većih problema eliminisao Almeriju koja je možda važila i za glavnog favorita u doigravanju, čak je Đirona i u prvom meču finala plej-ofa slavila na gostovanju kod Rajo Valjekana, pošto je taj duel bio završen rezultatom 1:2, međutim, kada je ovaj tim trebalo da zapravo proslavi ulazak u veći rang, u revanš meču ih je iznenadio Rajo Valjekano, slavio sa 0:2, i došao do toliko željenog plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Bilo kako bilo, priliku za popravni će fudbaleri Đirone imati već ove sezone, međutim ako se po jutru dan poznaje, veliko je pitanje da li će Katalonci na osnovu onoga što smo videli u prva tri kola uopšte i stići do plasmana u doigravanje.
Naime, Đirona se u ovom trenutku nalazi tek na jedanaestom mestu na tabeli a do sada je jedan od najvećih favorita za ulazak u La Ligu zabeležio samo jedan trijumf i to u prvom kolu nad Amorebijetom, jedan remi u susretu sa Las Palmasom na svom terenu, ali i jedan poraz i to u prošlom kolu na gostovanju kod Ponferadine, kada je bilo 2:1, i to pošto je domaćin od trećeg minuta vodio, da bi silni napadi Đirone urodili plodom pošto su fudbaleri ovog tima uspeli da dođu do izjednačenja u 82. minutu, ali je samo dva minuta posle toga Ojeda postavio konačnih 2:1.

Hihon: Sjajan start prvenstva!

Pre svega, treba napomenuti da je Hihon prošle sezone bez plasmana u plej-of ostao u praktično poslednjem kolu, pošto su na svom terenu doživeli poraz od Almerije. Da je kojim slučajem Sporting slavio na tom duelu, ispod crte bi ostao Rajo Valjekano koji je na kraju završio kao šesti, ali i mimo svih očekivanja došao do plasmana u La Ligu pošto je u velikom finalu doigravanja bio bolji od Đirone, kod koje između ostalog Hihon i gostuje u ovom kolu.
Nema nikakve sumnje da svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovoljstvo pošto tim za koji navijaju igra sjajno na startu šampionata i trenutno se nalaze na trećem mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Valjadolid, a poznato je da prva dva mesta na kraju šampionata donose direktan plasman u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Do sada je tim iz Hihona odigrao tri meča u Segundi, na kojima još uvek ne zna za poraz, pošto je upisao dva trijumfa i jedan remi.
U prvom kolu je sedmoplasirana ekipa iz prošlog šampionata slavila na svom terenu protiv novajlije Burgosa, a taj meč je završen rezultatom 1:0. U drugom kolu je Sporting iz Hihona imao nešto teži posao pošto su gostovali kod Tenerifa, a taj duel je završen bez golova.
Najzad, u prošlom kolu je trećeplasirani tim na tabeli odigrao još jedan sjajan meč pošto je slavio na svom terenu protiv Mirandesa, a taj meč je završen rezultatom 2:1, uz podatak da je domaća ekipa bila mnogo bolji rival na terenu, i pravo je čudo kako nije bilo još golova.

Naš predlog

Nije tajna da oba tima žele da na kraju dođu do plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala, ali je zaista veliko pitanje da li će tu biti mesta za oba tima.
Ono što karakteriše mečeve između Đirone i Hihona je svakako baš mali broj golova, što će gotovo sigurno biti slučaj i sada, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.39.
Kada se sve sabere i oduzme smatramo da je ipak domaćin favorit na ovom duelu, ako ni zbog čega drugo, onda zbog lošeg starta šampionata i toga da bi ih još jedan kiks još više udaljio od borbe za mesto koje vodi u La Ligu.
Kladionica Meridianbet jedinicu plaća sa fantastičnom kvotom 2.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.