Tip dana: Poljska – Engleska: Bitka za prvo mesto u Varšavi! Ko će do trijumfa?

Poput utorka, i u sredu je poprilično zanimljiva ponuda za klađenje, pošto su na programu novi mečevi u okviru kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Poljske i Engleske koji se igra u Varšavi.
Početak ovog u najavi veoma zanimljivog duela koji će nam dati dosta odgovora na pitanje koji tim će sa prvog mesta dalje je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Poljska: Čak jedanaest postignutih golova u poslednja dva susreta!

Nažalost, Poljska se baš i nije proslavila na nedavno završenom Evropskom prvenstvu pošto nisu uspeli da prođu grupnu fazu jer su na kraju u svojoj grupi zauzeli poslednje mesto na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.
Treba napomenuti i da ova selekcija nije imala preterano tešku grupu, pošto su pored njih tu bile još i selekcije Španije, Švedske i Slovačke.
Od prvog kola je sve nekako krenulo naopako za Roberta Levandovskog i drugare pošto su mimo svih očekivanja poraženi od Slovačke, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Već u drugom kolu je Poljska odigrala jedan dosta dobar bod i uspela da isčupa bod favorizovanoj “crvenoj furiji” pošto je na kraju bilo 1:1.
Na kraju, u poslednjem kolu kada se sve odlučivalo, Poljaci su nažalost poraženi od Šveđana sa 3:2 i tako već posle prve faze završili svoje učešće na prvenstvu Evrope, što je zaista malo ko očekivao.
Kada su u pitanju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, može se reći da navijači ove reprezentacije mogu da budu zadovoljni pošto se njihov tim trenutno nalazi na drugom mestu uz deset osvojenih bodova, i skorom od tri trijumfa, jednog remija i jednog poraza, i to od Engleza koji im između ostalog i gostuju u ovom kolu u meču koji bi u mnogome mogao da odredi koja selekcija će na kraju završiti na prvom mestu na tabeli.
Naravno, ne treba zaboraviti da su izabranici Paula Souze u poslednja dva kvalifikaciona susreta odigrali dva fenomenalna meča na kojima su naravno upisali dva trijumfa, ali i postigli čak jedanaest golova, što je podatak koji zaslužuje svaku pohvalu.
Prvo je stradala Albanija u Varšavi kada je bilo 4:1, da bi onda Poljska demolirala San Marino na gostovanju pošto je taj duel završen sa 1:7, zbog čega sasvim sigurno izabranici Paula Souze u izuzetno lepom raspoloženju dočekuju ovaj susret sa Englezima.

Engleska: Samo jedan primljen gol u kvalifikacijama!

I dalje je kod Engleza prisutan gorak ukus u ustima nakon poraza u finalu Evropskog prvenstva od Italijana, i to na sred Vemblija, pošto je opšte poznato da su “Azuri” na tom finalnom susretu slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, čime je možda pravda i zadovoljena, pošto su izabranici Roberta Mančinija ostavili ubedljivo najbolji utisak do tog finalnog susreta.
Bilo kako bilo, četa Gareta Sautgejta je očigledno brzo zaboravila sve što se događalo prethodnih meseci, a to najbolje možemo videti na osnovu rezultata koje je Engleska postigla u septembarskim kvalifikacionim mečevima.
Prvo je “Gordi Albion” slavio na jednom izuzetno teškom gostovanju kod Mađarske, kada je bilo čak 0:4, a ono što je veoma interesantno je da je prvo poluvreme tog susreta završeno bez golova. U nastavku su se izabranici Gareta Sautgejta raspucali, a nećemo preterati ako kažemo da su mogli da postignu još koji pogodak.
U prošlom kolu je vicešampion Evrope odigrao još jedan dobar meč na svom terenu, ali se mora priznati ni da protivnik nije bio baš najkvalitetniji pošto im je gostovala selekcija Andore.
Taj duel je završen rezultatom 4:0, a nakon samo 1:0 posle prvog poluvremena selektor “Gordog Albiona” je odlučio da na teren ubaci Kejna, Griliša i Maunta što dovoljno govori o tome koliko je bio zadovoljan sa igrom svog tima.
Ono što treba svakako istaći je da su Englezi u dosadašnjem toku kvalifikacija primili samo jedan gol i to upravo od Poljaka kod kojih gostuju ovog puta. Takođe, finalista prvenstva Evrope je na pet odigranih mečeva postigao ukupno sedamnaest golova, što je još malo pa prosek od tri postignuta pogotka po susretu.
Za kraj, Poljska i Engleska su do sada odigrale osamnaest međusobnih mečeva u kojima su Poljaci ostvarili samo jedan trijumf, i to u prvom susretu između ove dve selekcije još davne 1973. godine, kada je bilo 2:0. Jedanaest mečeva je “Gordi Albion” rešio u svoju korist, dok šest puta nije bilo pobednika.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan veoma interesantan duel u kom će i jedna i druga selekcija ići na sva tri boda, što nam vrlo verovatno može doneti i golove na obe strane, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.06.
Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila još bolju kvotu 2.10.
Za kraj, mišljenja smo da će ovo biti prvi meč na kome “Gordi Albion” neće ostvariti trijumf, pošto Poljska važi za selekciju koja fantastično igra na svom terenu pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.