Najava i analiza: Serija A, 5. kolo: Napoli se osamio na vrhu tabele, derbi u Firenci, da li je konačno došlo vreme za prvi trijumf Juventusa u sezoni?

Prošlo kolo italijanske Serije A nam je donelo dosta uzbuđenja, a skoro da nema nikakve sumnje da nas isto očekuje i u ovom petom vanrednom kolu koje je na programu od utorka.
Najzanimljiviji susret se igra u Firenci gde će Fiorentina koja igra sjajno na početku šampionata ugostiti Inter, dok svakako treba izdvojiti i mečeve između Atalante i Sasuola, kao i Rome i Udinzea.
Biće interesantno videtli da li će “stara dama” nakon pet kola zabeležiti prvi trijumf u šampionatu, a lepu priliku za to imaće na gostovanju kod Specije.
Milan ne bi trebalo da ima većih problema na svom terenu protiv Venecije, dok nas interesantan meč očekuje i u Torinu gde će istoimena ekipa na svom terenu dočekati Lacio.

Bolonja – Đenova – 1 @ 2.10 u Mozzart

Prvi meč vanrednog petog kola italijanske Serije A se igra na stadionu “Renato Dal’ Ara” gde će fudbaleri Bolonje ugostiti Đenovu.
Nakon jednog poprilično dobrog starta šampionata Bolonja je u prošlom kolu doživela pravu katastrofu na gostovanju kod Intera, a taj duel je završen rezultatom 6:1. U medijima se čak pričalo i o navodnoj smeni Siniše Mihajlovića, ali od toga po svemu sudeći neće biti ništa.
Ruku na srce, Bolonja je pre toga na tri odigrana meča ostvarila dva trijumfa uz remi kod Atalante što je svakako zadovoljavajući učinak.
Što se tiče Đenove, popularni “grifoni” imaju dosta problema ove sezone i trenutno se nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz samo tri osvojena boda. U prošlom kolu je ova ekipa poražena na svom terenu od Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Poznato je da Bolonja igra sjajno na svom terenu i zbog toga vam savetujemo da ovde odigrate jedinicu koju kladionica Mozzart plaća sa sjajnom kvotom 2.10.

Atalanta – Sasuolo – 3+ @ 1.55 u Meridianbet

Jedan poprilično interesantan meč u ovom kolu nas očekuje u Bergamu gde će fudbaleri Atalante na svom terenu dočekati Sasuolo.
Vidljivo je da izabranici Đanpjera Gasperinija imaju problema na startu šampionata, a podatak koji će sve ljubitelje fudbala u Italiji i te kako začuditi je da je Atalanta na četiri odigrana meča postigla isto toliko golova, što je pravo čudo obzirom da je ovaj tim prošle sezone u proseku postizao po tri gola po susretu.
U prošlom kolu je Atalanta nekako slavila na gostovanju kod Salernitane, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
U goste im dolazi Sasuolo koji je vezao dva poraza i sada mora da se vadi na teškom gostovanju kod izuzetno kvalitetnog rivala, a mišljenja smo da nam baš to konačno može doneti dosta golova u Bergamu što je prethodne sezone svakodnevno bio slučaj.
Predlažemo vam da odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Fiorentina – Inter – 2 @ 2.10 u Mozzart

Najzanimljiviji susret petog kola italijanske Serije A se igra u Firenci gde će fudbaleri Fiorentine dočekati Inter što će ujedno biti i duel između petoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli.
Vinćenco Italiano je preporodio “ljubičaste” koji su u prošlom kolu ostvarili treću pobedu u šampionatu i to na nimalo lakom gostovanju kod Đenove, kada je bilo 0:2.
Sa druge strane Inter je u prošlom kolu na svom terenu demolirao Bolonju sa 6:1, međutim, “neroazuri” su pre toga pokazali da će i ove sezone jako teško proći grupu u Ligi šampiona pošto su u prvom kolu pred svojim navijačima poraženi od Real Madrida, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Naravno, i ovog puta će primarni cilj milanskog giganta biti šampionska titula, ali sigurno da će izabranici Simonea Inzagija dati sve od sebe da dođu do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Smatramo da će aktuelni šampion dosta lakše nego što se očekuje slaviti na ovom gostovanju pa vam predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Mozzart plaća sa kvotom 2.10.

Salernitana – Verona – 3+ @ 2.05 u Meridianbet

Sreda nam donosi čak četiri duela petog kola italijanske Serije A a prvi od njih se igra u Salentu gde će Salernitana dočekati Veronu.
Nažalost, novajlija u ligi za sada iz četiri meča ima isto toliko poraza i utisak je da se Riberiju i drugarima smeši ekspresan povratak u Seriju B. Ruku na srce ovaj tim je u prošlom kolu odigrao jedan solidan meč, ali je ipak poražen na svom terenu od favorizovane Atalante, kada je bilo 0:1.
Što se tiče Verone nakon tri kola otkaz je dobio Euzebio Di Frančesko, klub je preuzeo Igor Tudor i odmah na svom debiju je hrvatski stručnjak napravio pravi podvig pošto je slavio protiv Rome na svom terenu koja igra fantastično na startu šampionata.
Generalno, utisak je da je ovaj duel izuzetno teško prognozirati pošto je zaista nepredvidivo u kom smeru bi ovaj meč mogao da ode, ali jedno je sigurno, očekuje nas dosta golova u Salentu i zato vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.05.

Specija – Juventus – 2 @ 1.40 u Mozzart

Nakon ne baš sjajnog starta šampionata, fudbaleri Specije su tek u prošlom kolu ostvarili svoj prvi trijumf i to na gostovanju kod Venecije, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Naravno, primarni cilj ovog tima će biti opstanak u društvu najboljih, ali već sada je evidentno da će to biti izuzetno težak zadatak.
U goste im ovog puta dolazi najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A Juventus koji nakon četiri odigrana susreta ima samo dva boda na svom kontu i nalazi se na katastrofalnom osamnaestom mestu na tabeli koje na kraju sezone znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je “stara dama” u derbiju kola remizirala pred svojim navijačima sa Milanom, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Mišljenja smo da je konačno došlo vreme za prvi trijumf ekipe iz Torina u novoj sezoni, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Mozzart plaća sa kvotom 1.40.

Milan – Venecija – 3+ @ 1.46 u Meridianbet

Navijači Milana imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada je start italijanske Serije A u pitanju, pošto se njihovi fudbaleri posle četiri odigrana kola nalaze na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, koji je za sada maksimalan.
Nakon tri vezana trijumfa u prva tri kola “rosoneri” su u prošlom kolu remizirali na gostovanju kod Juventusa, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1, a ponovo je koban po “staru damu” bio Ante Rebić koji je postigao izjednačujući pogodak na tom susretu.
Što se tiče Venecije, povratnik u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala je na četiri odigrana meča ostvario samo jedan trijumf, i jasno je i da timu iz grada na vodi predstoji grčevita borba za opstanak.
Inače, u prošlom kolu je novajlja u ligi na svom terenu poražen od Specije, kada je bilo 1:2.
Milan je svakako veliki favorit na ovom duelu uz podatak da bi ovo mogao da bude i jedan meč sa velikim brojem golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.46.

Kaljari – Empoli – 1 @ 2.15 u Mozzart

Kaljari se prošle sezone jedva pasao ispadanja, a nekako je utisak da tim iz Sardinije i ovog puta očekuje velika borba za opstana. Naime, popularni Sardi još uvek nemaju trijumf u prvenstvu i nakon četiri odigrana kola se nalaze na pretposldenjem mestu na tabeli sa dva osvojena boda.
Cenu loših rezultata je platio trener Leonardo Sempliči koga je na klupi nasledio Valter Macari i odmah na svom debiju uspeo da odoli na gostovanju kod Lacija, pošto je taj meč mimo svih očekivanja završen rezultatom 2:2.
Što se tiče Empolija, trenutno se tim iz Toskane nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli, a ovaj tim nakon onog senzacionalnog trijumfa na gostovanju kod Juventusa praktično ništa nije pokazao.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na svom terenu od Sampdorija a taj duel je završen pobedom Đenovljana od 3:0.
Poznato je koliko dobro je Kaljari igrao u prethodnih nekoliko sezona na svom terenu, a već na debiju Valtera Macarija u Rimu se moglo videti da forma popularnih “Sarda” ide uzlaznom putanjom.
Zbog svega toga vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzart plaća sa kvotom 2.15.

Sampdorija – Napoli – 2 @ 1.89 u Meridianbet

Sampdorija je imala izuzetno težak raspored na startu šampionata, ali su i pored toga Đenovljani doživeli samo jedan poraz i to u prvom kolu na svom terenu od Milana, u jednom meču u kom je Sampa propustila zaista ogroman broj izglednih prilika za postizanje gola.
Bilo kako bilo, tim iz Đenove je uspeo da odoli aktuelnom šampionu Interu na svom terenu pošto je taj duel završen rezultatom 2:2, a kruna dobrih partija se desila u prošlom kolu kada je Sampdorija demolirala Empoli na gostovanju, pošto je taj meč završen rezultatom 0:3.
Napoli je sa druge strane tim koji je u dosadašnjem toku italijanske Serije A najviše pokazao od svih timova, i trenutno se izabranici Lučana Spaletija sasvim zasluženo nalaze na prvom mestu na tabeli uz maksimalan broj bodova,
U prošlom kolu su Napolitanci bez većih problema slavili na gostovanju kod Udinezea, a taj meč je završen rezultatom 0:4.
Smatramo da će lider na tabeli nastaviti sa sjajnim partijama i na ovom gostovanju i savetujemo vam da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.

Torino – Lacio – GG @ 1.65 u Mozzart

Nakon ne baš sjajnog starta prvenstva, fudbaleri Torina su ostvarili dva vezana trijumfa, i to prvo na svom terenu protiv Salernitane kada je bilo čak 4:0, a nakon toga i na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Sasuola, pošto je taj meč završen rezultatom 0:1.
Primarni cilj popularnih “bikova” će svakako biti opstanak u društvu najboljih, iako je utisak da će ova ekipa ukoliko im se ukaže šansa za to uključiti u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja, a deluje da bi Liga Konferencija bila prava mera za Torino.
Što se tiče Lacija, tim sa Olimpika je u prošlom kolu razočarao sve svoje navijače pošto je na svom terenu samo remizirao protiv Kaljarija u jednom sjajnom duelu koji je završen rezultatom 2:2, pa se nakon toga Lacijali nalaze na šestom mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli.
Iako je utisak da je tim koji sa klupe predvodi Mauricio Sari favorit na ovom gostovanju kod Torina, smatramo da će ipak i jedna i druga ekipa postići ovde makar po jedan gol, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju Mozzart plaća sa kvotom 1.65.

Roma – Udineze – 1 @ 1.57 u Meridianbet

Poslednji meč vanrednog petog kola italjanske Serije A se igra na Olimpiku gde će fudbaleri Rome dočekati Udineze. Sigurno je da bi dosadašnji deo šampionata smatran perfektnim da je “vučica” u prošlom kolu slavila na gostovanju kod Verone, ali su tu nažalost poraženi, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Bilo kako bilo trenutno se izabranici Žozea Murinja nalaze na četvrtom mestu na tabeli gde bi voleli da ostanu i do kraja šampionata, pošto je to ujedno i poslednje mesto koje na kraju donosi plasman u Ligu šampiona.
Udineze je sa druge strane odlično startovao u prvenstvu pošto na tri odigrana meča nije imao nijedan poraz, međutim u prošlom kolu su “zebre” iz Udina doživele pravu katastrofu na svom terenu protiv Napolija kada je bilo 0:4.
Trenutno se tim sa “Dačija Arene” nalazi na osmom mestu na tabeli a primarni cilj će i ovog puta biti opstanak u društvu najboljih što ne bi smelo da se dovede u pitanje.
Smatramo da će “vučica” bez većih problema zabeležiti i četvrti trijumf u sezoni pa vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.