Najava i analiza: La Liga, 9. kolo: Madriđani odmaraju zbog reprezentativnih obaveza, derbi na Nou Kampu, Sosijedad pobedom izbija na prvo mesto!

Španska Primera

Od subote su na programu mečevi nepotpunog devetog kola španske La Lige. I ovog puta imamo dva meča manje, pošto su dueli između Granade i Atletiko Madrida, kao i Real Madrida i Bilbaoa odloženi. Razlog odlaganja je činjenica da i Real i Atletiko imaju veliki broj igrača iz Južne Amerike, koji nastupaju za svoje selekcije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a koji su svoje mečeve igrali u noći između četvrtka i petka, pa je onda i logično što su ti dueli odloženi.
Od preostalih susreta izdvajamo duel koji će biti odigran na Nou Kampu što će bez ikakve sumnje biti i derbi kola, pošto će Barselona ugostiti Valensiju, u duelu dva tima koja nisu na svom prepoznatljivom nivou na startu sezone.
Premijerni susret ovog kola se igra u Valensiji u subotu gde će Levante na svom terenu dočekati najveće razočarenje šampionata, ekipu Hetafea.
Dosta zanimljiv meč je na programu i u nedelju kada će Selta na svom terenu ugostiti Sevilju, dok kolo zatvara meč u Kataloniji, gde će Espanjol na svom terenu ugostiti Kadiz.
Kada je trenutna tabela u pitanju, Real, Atletiko i Sosijedad se nalaze na deobi prvog mesta uz sedamnaest osvojenih bodova, dok su iza njih Sevilja i Osasuna sa tri boda manje.

Levante – Hetafe – 1 @ 2.60 u Mozzartbet

Prvi meč devetog kola španske La Lige se igra u Valensiji gde će fudbaleri Leventea dočekati Hetafe. Trenutno se Levante nalazi na osamnaestom mestu na tabeli sa samo četiri osvojena boda, i ukoliko ovako nastavi, ova ekipa će se sasvim sigurno grčevito boriti za opstanak do kraja šampionata.
To se gotovo sigurno neće dovesti u pitanje kada je Hetafe u pitanju, koji je barem za sada najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige pošto se ekipa iz predgrađa Madrida trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.
Svakako da će oba tima želeti da poprave loš učinak u uvodnim kolima novog šampionata, a prednost ipak dajemo domaćinu i predlažemo vam da odigrate jedinicu koju Mozzartbet plaća sa sjajnom kvotom 2.60.

Real Sosijedad – Majorka – 3+ @ 1.92 u Meridianbet

Fudbaleri Real Sosijedada igraju fantastično u dosadašnjem toku šampionata i obzirom da će Real Madrid i Atletiko pauzirati u ovom kolu, ukoliko tim sa “Anoete” dođe do trijumfa, doći će i do prvog mesta na tabeli što bi bila zaista odlična stvar.
U prošlom kolu je Sosijedad remizirao na gostovanju kod poslednjeplasiranog Hetafea, a taj duel je završen rezultatom 1:1. Što se tiče Majorke, naravno, primarni cilj i ovog puta će biti opstanak u ligi, a trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na odličnom dvanaestom mestu na tabeli sa jedanaest osvojenih bodova.
Smatramo da domaćin neće propustiti priliku da dođe do prvog mesta na tabeli, ali vam ipak pre toga savetujemo da probate sa golovima, kojih bi i te kako moralo da bude na ovom duelu, pa probajte sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.92.

Rajo Valjekano – Elče – 1 @ 1.80 u Mozzartbet

Dolaskom Falkaa u Rajo Valjekano sve je nekako krenulo na bolje, pa se trenutno i tim koji je prošle sezone igrao u Segundi nalazi na sjajnom šestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Konferencija, što bi bez sumnje bio ogroman uspeh za Valjekano.
Nažalost, u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Osasune, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
U goste im ovog puta dolazi Elče koji trenutno zauzima četrnaestu poziciju na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa ostvarila svoj drugi trijumf u ovogodišnjem izdanju La Lige, pošto su na svom terenu uz dosta muke savladali Seltu sa 1:0.
Vrlo je neizvesno da li će Falkao zbog reprezentativnih obaveza nastupiti na ovom duelu, ali vam i pored toga hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.80.

Selta – Sevilja – 3+ @ 2.23 u Meridianbet

Selta ima dosta problema na startu sezone, pošto je ekipa iz Viga do sada na osam odigranih mečeva ostvarila samo dva trijumfa, uz jedan remi, ali i čak pet poraza pa trenutno zauzimaju tek petnaesto mesto na tabeli.
U prošlom kolu je jedan od potencijalnih kandidata za plasman u neko od evropskih takmičenja, doživeo poraz na gostovanju kod Elčea, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče Sevilje, Andalužani na ovo gostovanje dolaze nakon prvog poraza u sezoni i to na gostovanju kod Granade, kada je bilo 1:0, pa se trenutno izabranici Đulijena Lopategija nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na prvoplasirane ekipe na tabeli.
Zaista je nezahvalno prognozirati u kom smeru bi mogao da ode ovaj susret u Vigu, ali je nekako utisak da će ovde biti dosta golova, zbog čega vam i savetujemo da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet koja je poznata po najboljim kvotama na golove, pripremila izvanrednu kvotu 2.23.

Viljareal – Osasuna – 1 @ 1.70 u Mozzartbet

Zanimljivo je da je Viljareal jedina ekipa u španskom prvenstvu koja još uvek ne zna za poraz, pošto je “žuta podmornica” na sedam odigranih susreta ostvarila dva trijumfa, uz čak pet remija.
Aktuelni osvajač Liga Evrope se trenutno nalazi na jedanestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je “žuta podmornica” odigrala jedan sjajan meč na “El Madrigalu” i bez većih problema slavila protiv nimalo naivnog Betisa, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Što se tiče Osasune, tim iz Pamplone uz Rajo Valjekano predstavlja možda i najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem toku najkvalitetnijeg ranga špankog fudbala, pošto se ova ekipa nalazi na fantastičnom petom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirana Sevilja.
U prošlom kolu je Osaasuna odigrala još jedan sjajan meč i slavila na svom terenu protiv upravo Rajo Valjekana, kada je bilo 1:0.
Ipak, smatramo da je vreme za treću pobedu Viljareala u sezoni, pa vam toplo preproučujemo da odigrate jedinicu za koju je Mozzartbet pripremio kvotu 1.70.

Barselona – Valensija – 1 @ 1.56 u Meridianbet

Bez sumnje, najzanimljiviji susret devetog kola španske La Lige se igra na Nou Kampu gde će fudbaleri Barselone dočekati Valensiju.
I pored odlaska Mesija, malo ko je očekivao da će se Barselona posle osam odigranih kola nalaziti na devetom mestu na tabeli uz dvanaest osvojenih bodova, što znači da su izabranici Ronalda Kumana do sada odigrali sedam mečeva i ostvarili tri trijumfa, tri remija i jedan poraz, i to u prošlom kolu kada su u derbiju kola poraženi na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Što se tiče Valensije, “slepi miševi” su sjajno startovali, međutim kako vreme prolazi tako i tim sa “Mestalje” pruža sve slabije partije i na četiri poslednja susreta ne zna za trijumf, a u prošlom kolu su remizirali na gostovanju kod Kadiza, a taj duel je završen bez golova.
Smatramo da je konačno došlo vreme za jednu dobru partiju Katalonaca i hrabro vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.56.

Alaves – Betis – 2 @ 2.30 u Mozzartbet

Fudbaleri Alavesa su jedan od najozbiljnijiih kandidata za ispadanje u niži rang, a to nam nekako najbolje pokazuje i dosadašnja tabela pošto se tim iz Baskije trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda, a zanimljivo je da je do tih bodova Alaves došao nakon trijumfa na svom terenu protiv aktuelnog šampiona Atletiko Madrida, kada je bilo 1:0.
Što se tiče Betisa, Andalužani za primarni cilj imaju plasman u neko od evropskih takmičenja, a utisak je da bi Liga Evrope bila baš po meri ovog kluba.
Trenutno se Betis nalazi na desetom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je klub iz Andaluzije doživeo svoj drugi poraz u prvenstvu i to na gostovanju kod aktuelnog osvajača Liga Evrope – Viljareala kada je bilo 2:0.
Ipak, smatramo da će se desetoplasirana ekipa na tabeli dosta bolje pokazati na ovom gostovanju, pa vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je Mozzartbet pripremio fenomenalnu kvotu 2.30.

Espanjol – Kadiz – 3+ @ 2.28 u Meridianbet

Poslednji meč devetog kola španske La Lige se igra u Kataloniji gde će povratnik u društvu najboljih Espanjol na svom terenu dočekati Kadiz.
Trenutno se Katalonci nalaze na trinaestom mestu na tabeli sa devet osvojenih bodova, i utisak je da navijači ovog tima mogu da budu zadovoljni sa dosadašnjim tokom sezone.
U goste im dolazi Kadiz koji se sa sedam osvojenih bodova nalazi na šesnaestom mestu na tabeli, ali je utisak da ovoj simpatičnoj ekipi predstoji grčevita borba za opstanak.
Blagu prednost na ovom duelu dajemo domaćinu, ali ipak vam pre toga savetujemo da probate sa golovima i odigrate igru 3+ što kladionica Meridianbet plaća sa izuzetno dobrom kvotom 2.28.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.