Tiket dana: Poeni igrača

Danas će biti uzbudljivo na parketima ABA lige. Pokušaćemo da dan osvežimo sa nekoliko predloga. Kvote su bile aktuelne u trenutku pisanja teksta, kao i granice.

Marko Pecarski (Borac) + poena (granica 10,5) 1.85 Meridianbet

Sin bivšeg Partizanovog centra bio je najveća nada srpske košarke. Marko Pecarski je dominirao u mlađim kategorija, ali prezal među seniore nije bio onakav kakav se očekivao. Pokušao je Bajernu, Partizanu, FMP-u, a sada je u čačanskom Borcu. Najbolji primer za njegov razvoj karijere je put Filipa Petruševa. Ova dvojica igrača su ista generacija, nosili su srpsku reprezentaciju u mlađim kategorijama, i dok je Petrušev sada igrač šampiona Evrope, Pecarski je na novom početku u Borcu. Ekipu iz Čačak predvodi trener Marko Marinović, to je mikd mladosti i iskustva, na jednoj strani su Sava Lešić, Ilija Đoković i Ivan Marinković, kao košarkaši koji su veterani po stažu u ABA ligi, dok su tu, pored Pecarskog, i Bojan Tomašević i još mlađi Đorđe Čurćić. Borac ima i dva stranca, tu su Lautaro Lopez i Hanter Hejl. Naš predlog je Marko Pecarski + poeni. Razlog je jednostavan, centarsta linija Mege nije kao prošle sezone, ”tornjevi blizanci”, Petrušev i Simonović više nisu tu, ali je sada u Megi gorostaski Poljak Balcerovski, uz odličnog Matkovića i Rudana. Može Pecarski da se nosi s njima, pa je naš tip više poena od 10,5 kolika je granica u kladionici Meridianbet sa kvotom 1.85.

Boriša Simanić (Mega) + poena (granica 14,5) 1.85 u Meridianbet

Simanić je još jedan košarkaš koji je mnogo obećavao, a koji je na novom početku. Nije došao do prave prilike u Crvenoj zvezdi i sreću je potražio u ekipi Mege, koja se pokazala kao pravi rasadnik talenata. U ovoj ekipi nema pritiska, ima se strpljenja za razvoj igrača, a rezultati su u drugom planu. Zato je sada BNA liga, ali i Evroliga, prepuna košarkaša koji su ranije, bar u jednom delu karijere, nosili dres Mege. Miško Ražnatović ume da prepozna potencijal, a onda je na trenerima da to nadograde. Dejan Milojević je to odlično rado, a čini se da ništa manje uspešan neće biti ni Vlada Jovanović, koji je mnogo iskusniji trener. U prva tri kola ABA lige Simanić je postigao 16 poena protic SC Derbija, 21 je ubacio Ciboni, a 13 protiv Krke. Dva puta je Mega igrala produžetak, a ima skor dve pobede i jedan poraz. Naš predlog je + poena na Borišu Simanića, a granica je 14,5 poena u kladionici Meridianbet sa kvotom 1.85.

Garet Nevels (FMP) + poena (granica 11,5) 1.85 u Meridianbet

Veliko iznenađenje priredio je FMP u prošlom kolu trijumfom u Ljubljani protiv favorizovane Cedevita Olimpije. Najviše simpatija pobrao je trener tima iz predgrađa, perspektivni Nenad Stefanović, koji je uneo mnogo energije u vođenje svog tima. Na terenu, ekipa je igrala odlično i vrlo iskusno, a skor od dve pobede i jednog poraza, nakon paklenog rasporeda na staru, više je nego zadovoljavajući. Izgubio je FMP od Budućnosti, ali pobedio Igokeu i Cedevita Olimpiju. Još uvek je nepoznanica da li je ovaj tim za vrh tabele ili borbu za opstanak, a to ćemo saznati nakon utakmica sa timovima njihovog ranga i kvaliteta. Za sada se odlično pokazao novajlija Garet Nevels. Američki bek je u prvom meču protiv Podgoričana ubacio 12 poena, u pobedi nad Igokeom postigao je 11, dok je u Stožicama ubacio 15. Protiv Mornara će za direktne konkurente imati svoje zemljakeKorija Dejvisa i Treja Luisa, koji se nisu preterano istakli na startu sezone, pa Barani imaju skor 0-3. Očekujemo još jednu dobru partiju Nevelsa i to da ode preko granice od 11,5 koševa, koliko je ponuđeno u kladionici Meridianbet sa kvotom 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.