Tiket dana: Poeni igrača

Danas je vreme za Evroligu. Počinje peto kolo najjačeg košarkaškog takmičenja na kontinentu, a ovo su naši predlozi. Napominjemo da su granice i poeni bili aktuelni u trenutku pisanja teksta.

Džoš Nibo (Žalgiris) + skokova (granica 6,5) 1.85 u Meridianbet

Sudar ekipa sa začelja igraće se u Kaunasu. Dve ekipe bez pobede na svom kontu u dosadašnjem delu Evrolige, Žalgiris i Bajern, imali su dosta kadrovskih problema. I dok se redovi Bajerna polako kompletiraju, pa oni u ovaj duel sa pravom ulaze sa ulogom favorita, stanje u Žalgirisu je i dalje veoma tmurno.

Bajernu neće biti na raspolaganju samo Vladimir Lučić i Leon Radošević, kao i duže odsutni Pol Cipser. Sa druge strane potvrđeno je da duže neće igrati Žofri Lovernj, zbog povrede ramena, zatim Janis Strelnieks zbog lakše povrede lista, dok je učešće Emanuela Mudiaja i Paulijusa Jankunasa pod znakom pitanja. U utakmici domaćeg, litvanskog prvenstva, Mudiaj je uneo zebnju među navijače Žalgirisa, pošto se posumnjalo na povredu kolena, ali najgori scenario za Žalgiris je po svemu sudeći izbegnut.

Bajern ima solidan izbor igrača pod košem, pre svega američki trio Dešon Tomas, Otelo Hanter i Augustin Rubit, koji je prošlu sezonu proveo upravo u dresu Žalgirisa. Najveći teret u borbi sa njima, u izostanku Žofrija Lovernja, imaće takođe američki dvojac, Tajler Kavana i Džoš Nibo.

Naš izbor je igranje na više skokova na Džoša Niba u Meridianbet kladionici. Ovaj korpulentni igrač je u svom prethodnom timu Hapoelu iz Eilata imao u proseku 9,9 skokova na 26 odigranih  utakmica, borbenost i srčanost su mu najveći kvaliteti u igri, a sa tim osobinama bi mogao da zadobije poverenje Slovenca na klupi Žalgirisa Jurija Zdovca. Za više od 6,5 skokova Niboa u kladionici Meridianbet kvota je 1.85.

Vaslilije Micić (Anadolu Efes) + asistencija (granica 4,5) 1.85 u Meridianbet

Crvena lampica za uzbunu je upaljena u Istanbulu. Prvak Evrope se nalazi na dnu tabele u Evroligi, i na 4 odigrana meča nema nijednu pobedu. Naravno ništa nije izgubljeno što se plej-ofa tiče, duga sezona je pred nama, a u ligi od 18 timova i 34 kola, još je preostalo celih 30 utakmica.

Trener Ergin Ataman je ne samo kritikovao posle utakmice u Milanu aktuelnog Mvp-a Evrolige, govoreći da je neprihvatljivo i neobjašnjivo da neko uzima, bez rezona, trojke sa osam, devet metara, nego je i izostavio srpskog internacionalca sa spiska igrača koji su igrali derbi turskog šampionata sa Fenerbahčeom. Taj broj je ograničen na 5 stranaca u utakmicama turske lige koji mogu da izađu na teren, ali se ipak očekivalo da najbolji košarkaš Evrope za prošlus ezonu bude u timu.

Mora se priznati da iako je na nekim mečevima ove sezone u Evroligi imao dobre, pa i sjajne poenterske učinke, on njega se ipak očekuje da u većoj meri, svojom kreativnošću i maštom, u igru uključi i ostale saigrače. Navikli smo na više asistencija Vase Micića po meču.

Zato je naš predlog da će Vasilije Micić preći zadatu granicu asistencija u Meridanbet kladionici. koja iznosi 4,5 dobrih dodavanja. Možda je upravo ekipa ovogodišnjeg novajlije Uniksa idealan protivnik da se zabeleži prva pobeda Efesa u Evroligi, a da Micić podeli više od 4,5 asistencija za koje se dobija koeficijent 1.85.

Devin Buker (Fenerbahče) + poena (granica 10,5) 1.85 u Meridianbet

Čini nam se da bi Devin Buker mogao da bude najveće pojačanje za Fenerbahče ove sezone. Aleksanadar Đorđević je dobio i italijanskog reprezentativca Akilea Polonaru, došli su i Polonara, Akpinar i Henri, ali je učinak iskusnog krilnog američkog košarkaša za sada najbolji. On je postigao jednocifren broj koševa protiv Crvene zvezde i Albe, ali je bio odličan u duelima sa Panatinaikosom i Uniksom. U ponedeljak je postigao 15 koševa u ubedljivom trijumfu Fenera protiv Efesa u derbiju turske lige.

Čini nam se da je u formi, mada mu neće biti lako u duelima sa visokim igračima Reala. Madriđani su odlično započeli sezonu, ali oni igraju na koš više, pa očekujemo jedan veoma efikasan meč, u kome bi i Devin Buker mogao da postigne dvocifren broj koševa. Ovaj igrač je prethodne dve sezone proveo u Uniksu iz Kazanja i u obe sezone imao dvocifren broj poena u proseku.

Naš predlog su plus poeni na Devina Bukera u duelu Reala i Fenerbahčea, a ako pređe ponuđenu granicu od 10,5 koševa u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.