Tiket dana: Poeni igrača

Ponovo nam je Evroliga u fokusu. Večeras se igra prva polovina utakmica 8 kola, a ovo su naši predlozi za učinak košarkaša. Napominjemo da su kvote i granice bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Nikola Kalinić (Crvena Zvezda) + poeni (granica 12,5) 1.85 u Meridianbet

Crvena zvezda ima dosta problema u napadu, postiže 66.9 u poena u proseku, na 7 odigranih utakmica u Evroligi. Mora se istaći da Ostin Holins ipak igra ispod očekivanja, da Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac sporije ulaze u sezoni, a da probleme sa povredama imaju Nikola Ivanović i Eron Vajt, koji neće biti na raspolaganju ni večeras treneru Dejanu Radonjiću. Pitanje je da li će, i kad se se Zvezda konačno bude kompletirala, moći uspešno suprostaviti u napadu konkurentima u najjačem evropskom klupskom takmičenju, ili će biti potrebno neko pojačanje na ofanzivnom planu.

Nikola Kalinić je jedan od najboljih igrača Crvene Zvezde, čini se ipak da se od njega previše očekuje u napadu crveno-belih. Kalinić je srčan i borben igrač, koji je godinama igrajući na najvišem nivou uspeo da napreduje i napadačkom delu terena, ali više iz drugog plana, a ne kao neko ko će biti prvi strelac ekipe. Ipak, večeras bi Kalinić mogao da dođe do izražaja, pošto Atinjani imaju problema sa krilnim igračima. U Beograd ne dolaze Okaro Vajt, koji je imao povredu lista, Joanis Papapetru, koji je imao povredu kuka i Hauard Sent-Ros, koji ima neke papirološke probleme pri promeni agenta, pominjala se i suspenzija.

Naš predlog su plus poeni na Nikolu Kalinića, granica na srpskog reprezentativca je postavljena na 12,5 poena, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Nikolo Meli (Olimpija Milano) + skokovi (granica 5,5) 1.85 u Meridianbet

U ”Mediolanum forumu” u Milanu, domu igrača Olimpije, u derbiju 8. kola sastaće se prvoplasirana i drugoplasirana ekipe ovosezonske Evrolige, timovi Olimpije Milana i Barselone.

Ovaj susret ima zanimljivu blisku predistoriju. Naime, ove dve  ekipe ne samo da se nalaze na čelu Evrolige sa jednakim brojem pobeda i poraza, i to po 5 pobeda i po 1 porazom, već su sastale i u polufinalu Evrolige prošle sezone, gde je Barselona odnela pobedu. Barselona ima 4 pobede u nizu protiv Olimpije Milana, i to dve poprilično ubedljive u regularnom delu prošle sezone, pored ove treće na Fajnal foru.

Najveća bitka za svaki skok i svaku loptu vodiće se na centarskim pozicijama. Sa jedne strane, u ekipi Olimpije Milano bi taj teret trebalo da ponesu jedan od kapitena Nikolo Meli, iskusni Amerikanac Kajl Hajns i grčki reprezentativac Konstantinos Mitoglu, koji se sasvim lepo snašao u Milanu. Na drugoj strani, bitku pod koševima vodiće Nikola Mirotić i Brendon Dejvis.

Iskusni italijanski reprezentativac ima u proseku ove sezone 5,4 uhvaćene lopte na 7 utakmica. Ovaj meč je od velike važnosti za Olimpiju iz Milana, ne samo da je ulog prvo mesto na tabeli, već je ekipa Barselone veliki dužnik izabranicima Etorea Mesine.

Naš predlog su skokovi na Nikola Melija, granica je postavljena na 5,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Brendon Dejvis (Barselona) + poeni (granica 11,5) 1.85 u Meridianbet

Trener Barselone, Šarunas Jasikevičijus, na put na sever Italije u Milano, vodi kompletan tim, svi važniji aduti su na raspolaganju litvanskom stručnjaku. Derbi Olimpije iz Milana i Barselone bi trebalo da obiluje neizvesnošću i uzbuđenjima, za razliku od dva prošlosezonska meča u regularnom delu sezone, koja je Barselona i pomalo iznenađujuće ubedljivo dobila. Prvo su Katalonci pobedili kući rezultatom 87:71, a u drugom delu sezone su Nikola Mirotic i ekipa pobedili i u Milanu, sada rezultatom 72:56.

Najveće obaveze u borbi u reketu na strani Barselone bi trebalo da vode Amerikanac Brendon Dejvis i jedan od najboljih evropskih krilnih centara Nikola Mirotić. Brendon Dejvis je američki centar, koji ima i pasoš Ugande. Večerašnji meč protiv Olimpije iz Milana je od izuzetne važnosti za Barselonu. Ulog je veliki, prvo mesto na tabeli, pa se očekuje velika i požrtvovana borba za svaki koš.

Naš predlog su plus poeni na Brendona Dejvisa, granica je postavljena na 11,5 poena, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 6.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.